ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ SPORTDAY.GR: «Το αξίζει ο Μασούρας, μπορεί ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αταλάντα»

O άσος της Ρετζίνα, Δημήτρης Σταυρόπουλος, μιλάει για την ιταλική του εμπειρία, τον Γιώργο Μασούρα και τις πιθανότητες που θα έχει ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αταλάντα.

Ο Δημήτρης Σταυρόπουλος συνεχίζει την καριέρα του στην Ιταλία και την Serie B με τη φανέλα της Ρετζίνα, στην ενδεκάδα της οποίας έχει καθιερωθεί. Ο 24χρονος αμυντικός, μίλησε στο sportday.gr για την καριέρα του στη γειτονική χώρα, αλλά και για τον φίλο του Γιώργο Μασούρα, που αναδείχθηκε καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην αντίπαλο του Ολυμπιακού στο EUL, Αταλάντα και κυρίως για το πώς πρέπει να την αντιμετωπίσουν οι “ερυθρόλευκοι”.

Δημήτρη θέλω κατ’ αρχήν να αναφερθούμε στην πορεία που κάνεις με τη Ρετζίνα στο πρωτάθλημα της Serie B.

Έχουμε καταφέρει να κάνουμε μια καλή πορεία μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Ξεκινήσαμε δυναμικά και πραγματικά μέχρι και πριν λίγο διάστημα ήμασταν σε εξαιρετική κατάσταση και δείχναμε ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε την υπέρβαση. Όμως άρχισε ένα αρνητικό σερί και βρεθήκαμε πίσω στη βαθμολογία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξουμε προπονητή και από σήμερα (σημ. 14/12) να έχουμε καινούργιο. Έφυγε ο κ. Αγκλιέτι και επέστρεψε ο κ. Τοσκάνο, με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί και πέρσι.

Πλέον ποιος είναι ο στόχος σας;

Συμμετέχουμε σε ένα πολύ απαιτητικό πρωτάθλημα και κάθε αγωνιστική γίνονται ανακατατάξεις. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιες θα είναι οι ομάδες που θα παίξουν στα play off. Δεν έχει καμία σχέση το φετινό πρωτάθλημα με το περσινό, όπου η Έμπολι φαινόταν από νωρίς ότι θα κατακτήσει τον τίτλο και την άνοδο. Φέτος όλοι μπορούν να τα καταφέρουν και ελπίζω να είμαστε κι εμείς μέσα στις ομάδες που θα μπουν στα play offs.

Μίλησα πριν λίγες ημέρες και με τον Τάσο Αυλωνίτη και μου έλεγε για το πόσο δύσκολο είναι το πρωτάθλημα.

Πραγματικά. Είναι ένα πρωτάθλημα με πολύ τακτική. Άλλωστε μιλάμε για Ιταλία. Παράλληλα όμως, χρειάζεται και καλή φυσική κατάσταση για να μπορείς να ακολουθείς το ρυθμό. Χρειάζεται να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση και να προσπαθείς για να γίνεσαι συνεχώς καλύτερος. Εγώ πραγματικά από την ημέρα που ήρθα στην Ιταλία νιώθω ότι μαθαίνω συνεχώς νέα πράγματα.

Αυτό μου το είπε κι ο Τάσος. Ότι στην Ιταλία μαθαίνεις ξανά πως να είσαι αμυντικός.

Από τη στιγμή που είμαι σε ένα πρωτάθλημα που έχει πολύ τακτική, σαφέστατα μαθαίνω κι εγώ πως να λειτουργώ μέσα στο γήπεδο. Οι προπονητές μου μέχρι τώρα, έχουν καταφέρει να μου αλλάξουν τον τρόπο σκέψης, αλλά και το τρόπο με τον οποίο πρέπει να αγωνίζομαι για να μπορέσω να τα καταφέρω. Η Ιταλία είναι σχολή για εμάς του αμυντικούς και πραγματικά το απολαμβάνω.

Γενικά πάντως στην Ιταλία, φαίνεται πως οι Έλληνες αμυντικοί έχετε αποκτήσει πολύ καλό “όνομα” και γενικά βρίσκεται θέσεις σε ομάδες για να αγωνιστείτε.

Στην Ιταλία, όταν είσαι Έλληνας και αμυντικός, πραγματικά σε βλέπω με μεγάλη συμπάθεια. Σε αυτό μεγάλο ρόλο έχει παίξει η παρουσία του Κώστα Μανωλά. Βέβαια και άλλοι μεγάλοι αμυντικοί πέρασαν, όπως ο Τοιροσίδης, ο Μόρας, ο Γεωργάτος, ο Δέλλας και τόσοι άλλοι. Όντως οι Ιταλοί κοιτούν στην Ελλάδα για παίκτες και ειδικά αμυντικούς. Μακάρι να συνεχιστεί αυτό, γιατί όλοι βελτιωνόμαστε και αυτό είναι καλό και για τις καριέρες μας, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πάμε τώρα σε ένα άλλο θέμα. Ο πρώην συμπαίκτης σου, ο Γιώργος Μασούρας, αναδείχθηκε καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Χαίρομαι πολύ. Ο Γιώργος το αξίζει και με το παραπάνω. Όχι μόνο γιατί πραγματικά είναι καλό ποδοσφαιριστής, αλλά γιατί είναι και τρομερό παιδί. Έχουμε ζήσει πολλά μαζί. Έχουμε περάσει πολλά και ξέρω τι δουλειά έχει κάνει και πόσο κόπο για να μπορέσει να φτάσει εκεί που έφτασε. Κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος. Κάθε χρόνο γίνεται και ποιο σημαντικός για την ομάδα του. Δεν είναι μόνο ότι βελτιώνει τα δικά του στατιστικά σε σκοράρισμα, αλλά και σε ασίστ. Πλέον είναι σημαντικός και στην αμυντική τακτική της ομάδας του και βοηθάει και σε αυτόν τον τομέα. 

Σου έκανε εντύπωση που είπε ότι το καλύτερό του γκολ το έχει σημειώσει με τον Πανιώνιο;

Καμία γιατί τον ξέρω και ξέρω ότι δεν ξεχνάει και δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ από που ξεκίνησε. Δείχνει ότι παρά την επιτυχία του, παραμένει ταπεινός και αυτό μόνο μπροστά μπορεί να τον πάει, για να πετύχει ακόμα περισσότερα πράγματα.

Τι έχεις να του πεις λοιπόν τώρα που θα αντιμετωπίσει την Αταλάντα για την ενδιάμεση φάση του UEFA Europa League;

Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η Αταλάντα είναι μια ομάδα που δύσκολα μπορείς να την κρατήσεις μακριά από το σκοράρισμα. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει πολύ το πρώτο παιχνίδι στο Μπέργκαμο. Εάν εκεί καταφέρει να μείνει κοντά στο σκορ, ή ακόμα καλύτερα να πάρει θετικό αποτέλεσμα, θεωρώ ότι στη ρεβάνς θα μπορέσει να έχει καλύτερη τύχη. Κι αυτό γιατί έχει για μεγάλο του όπλο την έδρα του και τον κόσμο του, που πραγματικά δίνουν στους παίκτες του δυνάμη για να αντιμετωπίσουν κάθε αντίπαλο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News