ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 83-60: Στο ΣΕΦ δεν τους κερδίζει, τους... καταπίνει

Ένας καταιγιστικός Ολυμπιακός ισοπέδωσε (83-60) την Μπάγερν Μονάχου για τρεις περιόδους, φτάνοντας ως το +30 και στο φινάλε… ξεκουράστηκε ενόψει Βιλερμπάν.

Μετά από τρεις αγωνιστικές που χρειάστηκε να ξενιτευτεί, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο ΣΕΦ και έδειξε ξανά σε όλους πως η έδρα του είναι η δύναμή του στον φετινό μαραθώνιο της Euroleague. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα «κατάπιε» την Μπάγερν με αυτό το 83-60 και βλέπει πλέον το παιχνίδι με την Βιλερμπάν την Παρασκευή ως μεγάλη ευκαιρία για να φτάσει στο 11-5.

Οι Πειραιώτες είχαν τέσσερις διψήφιους, με τον Βεζένκοφ να έχει 16 και τον Λαρεντζάκη που σκόραρε 4/6 τρίποντα να ακολουθεί με 15. Ο Έλληνας φόργουορντ είχε τα 4 από τα 6 τρίποντα της ομάδας του (6/21), την ώρα που για την Μπάγερν ο μοναδικός διψήφιος ήταν ο Ρούμπιτ με 10 αλλά τραγικά ποσοστά (4/11 εντός πεδιάς). Με τα 13 επιθετικά ριμπάουντ η Μπάγερν έκλεισε όσο μπορούσε τη διαφορά στο φινάλε, αλλά δεν κατάφερε να φύγει με κάτι πιο… τιμητικό από τους 23 πόντους!

Χωρίς τρίποντο αλλά εντυπωσιακός για ένα ημίχρονο

Σε ένα πεντάλεπτο που θύμισε εν πολλοίς το «εκρηκτικό» ξεκίνημα του παιχνιδιού με την Μακάμπι, όμως με την άμυνά του να ορίζει το τέμπο, κράτησε στο μηδέν την Μπάγερν για 5 λεπτά. Ένα άλει-ουπ κάρφωμα του Ντόρσεϊ στον αιφνιδιασμό έκανε το 10-0 αναγκάζοντας τον Τρινκιέρι να μην περιμένει το τηλεοπτικό τάιμ άουτ. Ο Γουόκαπ «κλείδωσε» τον Γουίλερ-Μπαμπ, οι Γερμανοί απενεργοποιήθηκαν πλήρως επιθετικά, πλην του Γιάραμαζ που είχε και τους 6 πόντους της (18-6 στο 7′). Με τον Μπαρτζώκα να φρεσκάρει γρήγορα την πεντάδα, ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει ρυθμό και προηγήθηκε με 26-10 μετά από 6 σερί του Χασάν Μάρτιν, παρότι είχε 0/4 τρίποντα στο δεκάλεπτο.

Πολλή ενέργεια και η δεύτερη πεντάδα

Με τον Βεζένκοφ να γίνεται γρήγορα διψήφιος και τον Σλούκα να συνεχίζει τις καλές του εμφανίσεις, ο Ολυμπιακός συντήρησε τις διαφορές του παρά τις εκλάμψεις του Ντεσόν Τόμας. Ο Λαρεντζάκης ήρθε από τον πάγκο για να προσφέρει λίγη από την… αστερόσκονή του, διαμορφώνοντας το 35-17 (στο 13′). Η διαφορά δεν άργησε να πάει και πάνω από τους 20 πόντους (41-19 στο 16′) με τον Φαλ να επιστρέφει στο παρκέ και να κυριαρχεί. Η δεύτερη πεντάδα συνέχισε να είναι το ίδιο ενεργή στην άμυνα. ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκης έφεραν πίεση και καλές άμυνες στις αλλαγές, ο Ολυμπιακός έβγαζε άμυνες και τελείωνε φάσεις από χαμηλά. Μπορεί να είχε μόλις 0/6 τρίποντα αλλά μετρούσε το εντυπωσιακό 20/24 από το δίποντο, με τον Φαλ να εκτοξεύει το σκορ σε αυτό το 49-24 του ημιχρόνου.

Ήρθε το πρώτο τρίποντο, εκτοξεύτηκε η διαφορά

Το ίδιο εντυπωσιακό ήταν και το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, με πρωταγωνιστή τον Μουσταφαά Φαλ. Ο Γάλλος πρώτα ισοπέδωσε την μπασκέτα των Βαυαρών με κάρφωμα και έπειτα φιλοδόρησε με ένα στοπ τον Ρούμπιτ που πήγε να τελειώσει φάση μπροστά του. Ο Αμερικανός δεν βρήκε αυτά τα αγαπημένα του 1on1 με την μπάλα στο παρκέ, αφού ο Φαλ ήταν «τρομακτικός» κάτω από τη ρακέτα. Ο Τρινκιέρι προσπάθησε να του δώσει περισσότερα σουτ μετά το pick and pop, για να αλλάξει την τριγωνομετρία της επίθεσης της ομάδας του αλλά δεν ήταν σταθερός από απόσταση. Ντόρσεϊ και Γουόκαπ κράτησαν τον Ολυμπιακό πάνω από τους 20 (56-31 στο 25′), για να έρθει ο Βεζένκοφ με φόλοου για το 60-31, για να έρθει και το πρώτο τρίποντο με τον Λαρεντζάκη μετά από 38′ (65-31). Τον ενθουσιασμό ήρθε να κόψει ένα τρίποντο του Ρίβερς με το 3ο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 65-37.

Χαλάρωσε στο φινάλε

Όμως ο Λαρεντζάκης, ο μόνος που μπορούσε να συνδεθεί από την περίμετρο βρήκε άλλα δύο τρίποντα, σε ένα παιχνίδι που είχε προ πολλού τελειώσει. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να κυκλοφορούν με σύνεση και ταχύτητα την μπάλα στην επίθεση, ενώ η άμυνά τους ήταν πραγματικά παντού. Τα γκαρντ της Μπάγερν έβρισκαν σε… τοίχο, ενώ ο Λούσιτς ίδρωνε για να πλησιάσει στο καλάθι, την ώρα που ο Βεζένκοφ «έσπασε το ρόδι» για το 74-41 (στο 33′). Ο Χάντερ βρήκε λίγο χώρο δράσης με αντίπαλο τον Λιβιό και με τα επιθετικά οι Βαυαροί μείωσαν σε 74-56, με τρία συνεχόμενα τρίποντα (τα δύο του Ομπστ). Οι φίλοι το Ολυμπιακού χάρισαν απλόχερα ένα ζεστό χειροκρότημα και οι ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκης επανέφεραν τη διαφορά πάνω από τους 20 (81-58). Το φινάλε βρήκε τον πίνακα του ΣΕΦ να γράφει 83-60 και τους «ερυθρόλευκους» να στρέφουν την προσοχή τους στην αναμέτρηση της Παρασκευής με την Βιλερμπάν.

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 26-10, 49-24, 65-37, 83-60

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News