ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: Γιατί ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης τραγουδάει… Πορτοκάλογλου για χάρη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που πλήρωσε τα λάθη ενός δεκαλέπτου, αλλά έβγαλε χαρακτήρα και μέσα από αυτή την ήττα μπορεί να βγει κερδισμένος.

Υπάρχουν δύο ειδών ήττες. Η μία που είναι με κάτω τα χέρια, ή αλλιώς το απόλυτο μηδέν (από δαύτες έχουμε ζήσει αρκετά εκτός έδρας) και η άλλη που ναι μεν πέφτεις, αλλά το κάνεις μαχόμενος. Στην προκειμένη περίπτωση, οι «πράσινοι» υπέκυψαν κόντρα στην Μπαρτσελόνα που ήταν θεωρητικώς το φαβορί για να νικήσει. Υπέκυψαν, αλλά δεν είχαν παράπλευρες απώλειες. Το αντίθετο μάλιστα, είχαν αυτό το refuse to lose. Ναι διότι όταν είσαι στο -9 (81-72) στο 1.04, καταφέρνεις να το γυρίσεις και για ένα λάθος σφύριγμα (καθαρό επιθετικό φάουλ του Λαπροβίτολα στον Νέντοβιτς στο 81-79 στα 19’’ πριν το φινάλε) χάνεις την ευκαιρία να κάνεις την σούπερ ανατροπή, τότε κάτι καλό έχεις κάνει. Σίγουρα! Και κόντρα στη κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης. Δεν είναι μυστικό ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ του ΟΑΚΑ δεν παραδίνεται εύκολα ακόμα και στις ήττες του. Μπορεί να κάνει το ακατόρθωτο. Είναι άλλη ομάδα σε σχέση με τα εκτός έδρας παιχνίδια του. Είναι αυτό που ανέφερα στο προηγούμενο blog μου αναφορικά με την εξάρτηση που υπάρχει με το ΟΑΚΑ. Εν κατακλείδι ήταν μια ήττα με πολλά μηνύματα.

Ο Παναθηναϊκός που όρθωσε το ανάστημά του και έχει αδικήσει τον εαυτό του

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κατάλαβε πως μόνο μέσω της άμυνας, της ενέργειας, της σωστής επικοινωνίας, της αλληλοκάλυψης μπορεί να κάνει πράγματα. Το κατάλαβε, αλλά οφείλει να το εμπεδώσει για τα καλά και για την συνέχεια. Η εμφάνιση που έκανε κόντρα στους «μπλαουγκράνα» του τόνωσε την ψυχολογία, παρά την ήττα στο τέλος. Διότι μετά το αρχικό κακό ξεκίνημα, μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια και πήρε τα ηνία. Ηταν κυριαρχικός για 3 δεκάλεπτά. Δυστυχώς για 3, διότι η 3η περίοδος ήταν και η… φαρμακερή. Ηταν η περίοδος που έχασε το μυαλό του ενώ είχε το μομέντουμ. Το έχασε και κυρίως έχασε ένα κάρο αμυντικά ριμπάουντ. Η Μπαρτσελόνα μάζεψε 15 επιθετικά ριμπάουντ στο σύνολο και σημείωσε 15 πόντους μέσα από αυτά. Οι «πράσινοι» σε αυτό το διάστημα δέχθηκαν 27 πόντους εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν «δωράκια» λόγω των δεύτερων ευκαιριών. Πραγματικά είναι κρίμα. Να δεχθείς πόντους από την κλάση του Μίροτιτς, μπορώ να το καταλάβω, αλλά να σε «πληγώνει» ο Σμιτς; Κρίμα!

Όμως συνεχίζω και ξεκαθαρίζω πως ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Διότι μετά την κάκιστη 3η περίοδο, ομολογώ πως περίμενα να πάρει την μπάλα την ομάδα και να μην έχει ψυχικά αποθέματα για να επιστρέψει. Και όμως το κατάφερε μέχρις ότου να εμφανιστεί ο ανεκδιήγητος Ρίζικ και η παρέα του και να κλείσουν τα μάτια του σε ένα ξεκάθαρο φάουλ του Λαπροβίτολα στον Νέντοβιτς. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ όρθωσε το ανάστημά του και μπορεί μέσα από αυτή την ήττα να καταλάβει πως είναι καλύτερο σύνολο σε σχέση με αυτό που παρουσιάζει. Είναι κάτι που το έχω τονίσει. Ναι υπάρχουν ελλείψεις, ναι δεν είναι το σούπερ σύνολο, αλλά είναι ένα σύνολο που ουκ ολίγες φορές έχει αδικήσει τον εαυτό του. Επειδή ακριβώς υπάρχει η απειρία σε πολλούς παίκτες. Παιδιά, να καταλάβετε μέσα και από αυτή την ήττα πως έχετε καλύτερο σύνολο από αυτό που νομίζετε. Βαθμολογικά η ήττα είναι ήττα, αν το δεις όμως από άλλη σκοπιά, ήταν ήττα που του έδειξε τον δρόμο.

Το «κλειδί» κόντρα στον Ολυμπιακό

Ναι, καταλαβαίνω ότι θέλετε να αναφερθώ και στο επερχόμενο ντέρμπι στις 23 του μήνα. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και φυσικά θα είναι μια αναμέτρηση που θα βοηθήσει τους «πράσινους» για τη συνέχεια. Όχι βαθμολογικά, αλλά αγωνιστικά. Ξεκαθαρίζω πως το πάνω χέρι το έχει ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση διότι θα είναι υποψιασμένος πλέον μετά την ήττα που έκανε στο ΣΕΦ. Εχει περισσότερες επιλογές και αγωνιστικά είναι σε καλύτερη κατάσταση. Το «κλειδί» για τους «πράσινους» είναι ένα και άκρως σημαντικό στη παρούσα φάση. Η πνευματική προετοιμασία ενόψει του ντέρμπι. Αυτή δηλαδή που έπαιξε ρόλο και στο ματς στο ΣΕΦ. Ιδωμεν…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News