ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΜΠΡΑΝΗΣ: Ανέβηκε ο πήχης, αυξήθηκε η γκρίνια

Ο Άρης ήταν μέτριος στα δύο τελευταία παιχνίδια, αλλά ηττήθηκε οριακά στον Ολυμπιακό και πήρε βαθμό στο Ηράκλειο και ο Μάντζιος ψάχνει λύσεις στον πάγκο του για τα επόμενα δύο κομβικά παιχνίδια

Τα δύο τελευταία παιχνίδια του Άρη με Ολυμπιακό και ΟΦΗ μακριά από το Κλεάνθης Βικελίδης έφεραν έναν βαθμό, αλλά βοήθησαν στην εξαγωγή συμπερασμάτων. Κι εξηγούμαστε:

Ο Άρης και στα δύο ματς κινήθηκε στην μετριότητα. Έβγαλε κόπωση, δεν είχε φρεσκάδα, ίσως να μην είχε ιδέες. Σίγουρα δεν είχε και ανάλογες λύσεις από τον πάγκο, εκεί όπου συζητούσαμε το καλοκαίρι για βάθος και ποιότητα, που όμως δεν βγαίνει στο γήπεδο. 

Κι όμως ο Άρης έχασε από τον Ολυμπιακό στις λεπτομέρειες, φωνάζοντας για τις διαιτητικές αποφάσεις, ενώ έφυγε από το Ηράκλειο με έναν πολύτιμο βαθμό, κόντρα σε μία ομάδα που επίσης θέλει να μπει στην εξάδα. Τι σημαίνει αυτό;

Έχουν ανέβει τρομακτικά οι απαιτήσεις, αλλά και ο πήχης του Άρη.

Ο κόσμος της ομάδας έχει υψηλές απαιτήσεις, βλέπει πως συγκριτικά με άλλες ομάδες που πρωταγωνιστούν ο Άρης έχει προοπτική να κάνει τη διαφορά. Κι όταν δεν έρχονται οι νίκες, ο κόσμος απογοητεύεται. 

Ασφαλώς στα δύο αυτά ματς, ο Άρης δεν θυμίζει την ομάδα που δημιουργεί διαρκώς ευκαιρίες και φάσεις, άσχετα αν δεν μπορεί να τις τελειώσει με ανάλογα γκολ. Ο Άρης δεν ήταν ο Άρης που έπαιξε στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, ή στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο πρέπει να βάλουμε όλους τους παράγοντες στην εξίσωση. 

Ο βασικός κορμός αρχίζει να παρουσιάζει σημάδια κόπωσης, ο Μάντζιος κλήθηκε να αντιμετωπίσει μαζεμένες απώλειες, είτε λόγω καρτών, είτε λόγω τραυματισμών και στην πορεία εμφανίζονται και τα στραβοπατήματα της μεταγραφικής περιόδου. 

  • Το καλοκαίρι ήθελε φορ γκολτζή, αλλά δεν πήρε.
  • Ήθελε βασικό τερματοφύλακα, αλλά παίζει ο Κουέστα με τα καλά του και τα στραβά του.
  • Βασικά γρανάζια που αποκτήθηκαν με πολλά χρήματα δεν έχουν προσφέρει ακόμα. Ο Χάιροβιτς δεν υπάρχει πουθενά, ενώ ο Ιτούρμπε αρχίζει να δείχνει σημάδια στο φινάλε του πρώτου γύρου.
  • Ποδοσφαιριστές που πέρυσι πρωταγωνιστούσαν δεν έχουν ανάλογη πορεία. 

Όλα αυτά τα συμπεράσματα οδηγούν στην ανάγκη για να λυθεί το θέμα με την αφαίρεση των έξι βαθμών που τόσο κακό έχει κάνει, αλλά και για μεταγραφική ενίσχυση. Θα το πετύχει ο Άρης;

Μην ξεχνάμε ότι βιώνουμε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, ενώ ο Άρης έχασε πολλά χρήματα από τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό και παράλληλα πληρώνει χρήματα δεξιά και αριστερά. 

Σε όλη αυτή την κατάσταση, ο Άκης Μάντζιος προσπαθεί να βρει λύσεις με όσα όπλα διαθέτει, να φρεσκάρει την ομάδα του και να κλείσει ημερολογιακά τον χρόνο με δύο επιτυχίες. Είναι κομβικό να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στον Ιωνικό, ακόμη δε περισσότερο να προκριθεί επί του ΟΦΗ. 

Μετά μπορούν όλοι να χαλαρώσουν. Να πάνε ήρεμοι στις γιορτές, να ξεκουραστούν και να γυρίσουν καλύτερα προετοιμασμένοι για την τελική ευθεία σε πρωτάθλημα και κύπελλο. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News