ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ 89-54: Η συνήθεια του ΣΕΦ που γίνεται... λατρεία

Μια νέα ασύλληπτη εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οδήγησε στη νίκη με 89-54 επί της Βιλερμπάν και στο εντυπωσιακό 9/9 εντός έδρας στην Euroleague.

Τι και αν έρχονται Χριστούγεννα, ο φετινός Ολυμπιακός δεν έχει διάθεση να κάνει δώρα. Μετά από 48 ώρες από την εμφατική νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου, ήρθε άλλη μία τέτοια απέναντι στην Βιλερμπάν με 89-54 για να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο της Euroleague με ρεκόρ 11-5 και ένα εντυπωσιακό 9/9 στο ΣΕΦ που αποθέωσε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αλλά και τον Κώστα Αντετοκούνμπο!

Πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 19 πόντους και 3/6 τρίποντα, ενώ 15 και 13 προσέθεσαν οι Βεζένκοφ και Παπανικολάου αντίστοιχα, με τον Σλούκα να έχει ρόλο… μαέστρου με 5 ασίστ. Στους 13 σταμάτησε ο Οσετκόφσκι για την Βιλερμπάν, ενώ 11 είχαν οι Γιουσουφά Φαλ και Μάρκος Νάιτ.

Κυνικά στο +10

Χωρίς το καθαρό μυαλό και τη… σπιρτάδα της Τετάρτης, ο Ολυμπιακός μπήκε «κρύος» στο παιχνίδι, με το δίδυμο των Τζόουνς και Νάιτ να πιέζουν ασφυκτικά την μπάλα και τον Βεζένκοφ να βάζει το πρώτο ερυθρόλευκο καλάθι μετά από 3 λεπτά. Όμως ο Ολυμπιακός της Τετάρτης ήταν μία άλλη ομάδα, αφού ο αποψινός έβαλε δύο συνεχόμενα τρίποντα και με έναν αιφνιδιασμό που ολοκλήρωσε ο Βεζένκοφ (12-6) «σφράγισε» την αλλαγή του μομέντουμ. Τα φάουλ των Γιουσουφά Φαλ και Γκιστ έφεραν γρήγορα-γρήγορα στο παρκέ τον Κώστα Αντετοκούνμπο, που έκανε αισθητή την παρουσία του με δύο μπλοκ σε Ντόρσεϊ και Σλούκα, όμως οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν το αρχικό μούδιασμα. Ο Γουόκαπ διάβασε καλύτερα την αντίπαλη άμυνα, η είσοδος του Σλούκα έδωσε επιθετική πνοή και ο Φαλ έδωσε το πρώτο διψήφιο προβάδισμα στον Ολυμπιακό με το φινάλε της περιόδου (20-10).

Σλούκας και Ντόρσεϊ τις λύσεις από μακριά

Ο Οκόμπο αγωνίστηκε για μόλις 4 λεπτά στο πρώτο δεκάλεπτο και με δύο φάουλ αλλά και δύο άστοχα σουτ, αποχώρησε χωρίς να είναι παράγοντας. Παρά το νέο «άσφαιρο» δίλεπτο, ο Ολυμπιακός συντήρησε διαφορές στις παρυφές των 10 πόντων (26-16) και λίγο αργότερα με το τρίποντο του Σλούκα (3/14 στο σημείο εκείνο) στο 31-19. Ο Μπαρτζώκας ήθελε να ανταπεξέλθει η ομάδα του στο μέγεθος αλλά και την αθλητικότητα των Γάλλων, όμως είδε τον Αντετοκούνμπο να έρχεται ως… τρέιλερ για ένα φοβερό κάρφωμα. Από εκεί και πέρα η Βιλερμπάν δε σκόραρε, έμεινε στους 21 πόντους και ο Ντόρσεϊ έβαλε… φωτιά στο ΣΕΦ με μία τρίποντη «βόμβα», που διαμόρφωσε το 39-21, διαφορά με την οποία ο Ολυμπιακός πήγε στο ημίχρονο.

«Έκρηξη»

Ένα 7-0 σερί με την έναρξη του δευτέρου μέρους έδωσε τέλος σε κάθε ελπίδα των Γάλλων για ανατροπή. Ο Ολυμπιακός αυτά δεν τα δέχεται στο… κάστρο του και προηγήθηκε με 46-23 και με 57-27 (στο 26′) όταν ο Ντόρσεϊ άρχισε να νιώθει πως το παιχνίδι είναι δικό του, ευστοχώντας σε back to back τρίποντα, με τον Παπανικολάου να προσθέτει και ένα έμμεσο στον αιφνιδιασμό. Μόνο με τις ατομικές προσπάθειες των Χάουαρντ και Οκόμπο κατάφερε η Βιλερμπάν να διασπά την… ατσάλινη άμυνα των «ερυθρολεύκων» φέρνοντας και την «έκρηξη» στο ΣΕΦ. Ο Ντόρσεϊ έκλεψε και λίγη από τη δόξα του Σλούκα στην πάσα, η επίθεση του Ολυπιακού συνέχιζε να έχει ρυθμό πίσω από την καλή της κυκλοφορία και ο Βεζένκοφ διαμόρφωσε το 65-34 (στο 29′), λίγο πριν έρθει ένα ακόμα από τα συνήθη καρφώματα του Αντετοκούνμπο με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 65-38.

Άνοιξε και το rotation στο φινάλε

Το μοτίβο φυσικά δε θα άλλαζε στα τελευταία δέκα λεπτά, με τους Πειραιώτες να έχουν την ίδια ένταση και συγκέντρωση στην πίσω πλευρά του παρκέ. Οι Γάλλοι συνέχισαν να… ματώνουν για να κερδίσουν έστω και ένα εκατοστό στο παρκέ και ο Παπανικολάου να… πυροβολεί για το 72-38 (στο 34′). Με τη διαφορά να αυξάνεται τόσο, ο Μπαρτζώκας έφερε από την άκρη του πάγκου του και τον Μιχάλη Λούντζη. Στο κόλπο του σκοραρίσματος μπήκε και ο Γιώργος Πρίντεζης από την περίμετρο, για να του απαντήσει ο Οσετκόφσκι (79-45 στο 36′), αλλά ακόμα και αυτή η πεντάδα με Λούντζη, Σλούκα, Λαρεντζάκη, Πρίντεζη και Μάρτιν, παρόλο που δεν έχει βρεθεί μαζί στο παρκέ είχε επιθετικό ρυθμό. Ένα κάρφωμα του ΜακΚίσικ ήρθε νωρίς (81-47 στο 38′) ως το κερασάκι στην τούρτα, την ώρα που οι σκέψεις όλων όσων βρέθηκαν στο γήπεδο ήταν ήδη στο επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, την άλλη Πέμπτη. Το τελικό 89-54 ήρθε εν μέσω… αποθέωσης του Γιώργου Πρίντεζη από buzzer beater του Λαρεντζάκη!

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 20-10, 39-21, 65-38, 89-54

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News