BASKET LEAGUE: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Προμηθέα στο ματς της ημέρας

Λειψή η 11η αγωνιστική της Basket League με το ματς Παναθηναϊκός – Προμηθέας στο ΟΑΚΑ να ξεχωρίζει.

Μετά τη χθεσινή πολύ σημαντική νίκη του Λαυρίου επί του Ηρακλή με 87-71 και το «διπλό» της Λάρισας στην Πάτρα επί του Απόλλωνα, η Basket League επιστρέφει με δύο παιχνίδια σήμερα. Μια αγωνιστική, η 11η που είναι λειψή μετά τις αναβολές λόγω πολλών θετικών κρουσμάτων στον covid-19 στις ομάδες του ΠΑΟΚ και του Άρη. 

Με τα ματς Ιωνικός Νικαίας – ΠΑΟΚ και Άρης – Ολυμπιακός να έχουν αναβληθεί, το ενδιαφέρον στρέφεται στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι Παναθηναϊκός – Προμηθέας και στη Ρόδο για το παιχνίδι Κολοσσός – Περιστέρι. 

Πριν την έναρξη των αναμετρήσεων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Άγι Κυνηγόπουλου, Παναγιώτη Τσολακίδη, που αμφότεροι αφιέρωσαν την ζωή τους στο μπάσκετ και στον αθλητισμό και «έφυγαν» από την ζωή με μία ημέρα διαφορά. Ο Κυνηγόπουλος την προηγούμενη Δευτέρα (13/12) και ο Τσολακίδης την περασμένη Τρίτη (14/12).

Στις 17:00, ο Κολοσσός φιλοξενεί το Περιστέρι με τους Ροδίτες να έχουν συλλέξει έναν περισσότερο βαθμό εν συγκρίσει με τους «κυανοκίτρινους». Πριν το ρεπό στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, ο Κολοσσός είχε επικρατήσει με 76-59 του Ηρακλή. Το Περιστέρι από την άλλη υπέστη εντός έδρας ήττα (79-82), στο ντεμπούτο του Μίλαν Τόμιτς στην τεχνική ηγεσία, από τον Ιωνικό, για τη 10η αγωνιστική. 

Στις 19:00,  ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να παραμείνει αήττητος στο ΟΑΚΑ για πέμπτο αγώνα στο ελληνικό πρωτάθλημα, σε αγώνα με τον Προμηθέα. Οι «πράσινοι» θα διεκδικήσουν την 8η σε σύνολο νίκη τους σε 9 αγώνες, αφού η μόνη ήττα που υπέστησαν ήταν αυτή στη Θεσσαλονίκη από τον Άρη, στην πρεμιέρα. Ο Παναθηναϊκός δεν έδωσε αγώνα για τη 10η αγωνιστική, αφού μετά από δικό του αίτημα αναβλήθηκε το ματς με τη Λάρισα. Οι Αχαιοί στον αντίποδα προέρχονται από θετικό αποτέλεσμα με 79-71 επί του Λαυρίου για τη 10η αγωνιστική. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου μετρά επτά νίκες σε δέκα αγώνες στην Basket League, ενώ σε τέσσερα παιχνίδια μακριά από την Πάτρα έχει ηττηθεί μόνο μία φορά. Από τον Παναθηναϊκό θα απουσιάσει ο Τζεχάιβ Φλόιντ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News