ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ: Το SMS Μαρτίνς σε παίκτες και το «πάρε τους βαθμούς και τρέχα Ολυμπιακέ»

Ο Πέδρο Μαρτίνς έστειλε σαφή μηνύματα και πριν και μετά από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Λαμία.

Η ομάδα του Ολυμπιακού «κουβαλάει» πολλή σωματική αλλά και ψυχολογική κόπωση μετά το πρώτο μισό της σεζόν κι αυτό είναι κατανοητό σε όλους. Ήταν 21 Ιουλίου όταν έδινε το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν με τη Νέφτσι Μπακού και φτάσαμε 20 Δεκεμβρίου. Μένει άλλο ένα, αυτό με τον Λεβαδειακό για το κύπελλο, πριν… σκορπίσουν οι ερυθρόλευκοι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα για διακοπές αλλά (δυστυχώς αφού δεν θα ξεκουραστούν) και Κόπα Άφρικα. Συνολικά 28 ματς ως τώρα για όλες τις διοργανώσεις. Τα περισσότερα ήταν δύσκολα. Αρκετά ήταν εκτός Καραϊσκάκη αλλά και ουκ ολίγα ταξίδια εκτός Ελλάδας. Και όλα ήταν υπό το πρίσμα / συνέπειες του covid-19 που έπληξε καλοκαιριάτικα την ομάδα. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Όπως πραγματικότητα είναι ότι αυτός ο Ολυμπιακός αντεπεξήλθε.

To… κατόρθωμα του Μαντί Καμαρά

Πραγματικότητα επίσης είναι τώρα ότι η ομάδα δεν παίρνει τις βοήθειες / ανάσες που θέλει από παίκτες σταθερές ή άλλους που απέκτησε στην πορεία και πόνταρε πάνω τους. Μιλάω φυσικά για τον Μαντί Καμαρά που συνεχίζει να προβληματίζει. Είναι… κατόρθωμα να μπαίνει ως αλλαγή με τη Λαμία και να δείχνει χειρότερος απ’ αυτόν που αντικατέστησε μη προσφέροντας το παραμικρό. Το ίδιο ισχύει και για τον Γκάρι Ροντρίγκες ο οποίος κάθε φορά που έπαιρνε τη μπάλα την… έδινε σε αντίπαλο. Ούτε μισή θετική ενέργεια κατάφερε να κάνει! Μετά τα δύο πρώτα, ομολογουμένως εντυπωσιακά του ημίχρονα με τον Ολυμπιακό, δεν υπάρχει ανάλογη συνέχεια. Ως ένα βαθμό, νομίζω, είναι και λογικό. Θέλει χρόνο να βρει πατήματα και χημεία με την ομάδα. 

Η απαραίτητη προϋπόθεση των τριών βαθμών

Όπως και να ‘χει, είναι πολύτιμο κι ας μην είναι εντυπωσιακό για τον Ολυμπιακό ότι μετά τις δύο ισοπαλίες στο σπίτι του με Ατρόμητο και ΠΑΟ και τη νίκη με 4-1 επί του Απόλλωνα, κερδίζει διαρκώς. Είναι επίσης πολύτιμο κι ας μην είναι εντυπωσιακό ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει με διαφορά ενός γκολ μόνο τις 5 από τις 6 εντός έδρας νίκες του στη Super League. Οι 3β. πρέπει να μπαίνουν στο σακκούλι κι αυτούς τους παίρνει μετά το 0-0 με τον ΠΑΟ τόσο εντός όσο και εκτός έδρας φτάνοντας στις 10 σερί νίκες που τον έφεραν και σ’ αυτό το σπουδαίο βαθμολογικά προβάδισμα.

Υπό κανονικές συνθήκες θα υπήρχαν μεγάλες απαιτήσεις από τον Ολυμπιακό με την επιστροφή στο γήπεδο μετά τις γιορτές, ωστόσο πλέον θα είναι διαμορφωμένη άλλη συνθήκη. Η συνθήκη: Κόπα Άφρικα. Κομβικοί παίκτες θα απουσιάζουν και οι νέοι θέλουν εύλογο χρονικό διάστημα να ενσωματωθούν και να αποδώσουν αυτά που μπορούν. Γι’ αυτό και το ζητούμενο, και μετά τις γιορτές θα είναι το ίδιο που ήταν μέχρι τώρα: πάρε τους βαθμούς και τρέχα

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News