ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ: Ασφυκτικές πιέσεις για αναβολή της διοργάνωσης!

Ο Πατρίς Μοτσέπε φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να αιτηθεί την αναβολή του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, μετά από πιέσεις της FIFA.

Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής θα μπει για τα καλά στη ζωή μας από τις αρχές Ιανουαρίου ή τουλάχιστον έτσι γνωρίζουμε με τα μέχρι στιγμής δεδομένα… Αυτό διότι δημοσιεύματα από την Ιταλία και συγκεκριμένα την «Gazzeta Dello Sport» κάνουν λόγο για συνάντηση του προέδρου της CAF, Πατρίς Μοτσέπε με τους διοργανωτές του τουρνουά στο Καμερούν, με σκοπό να τους πείσει για την αναβολή του τουρνουά.

Συγκεκριμένα χθες υπήρξε μία αυτοσχέδια συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του CAF στο Κατάρ, όπου ψηφίστηκε πως τελικά το Κύπελλο Εθνών θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ωστόσο ο Μοτσέπε την Τετάρτη θα προσπαθήσει για το αντίθετο.

Ο πρόεδρος της CAF είναι αρρηκτα συνδεδεμένος με τον Τζιάνι Ινφαντίνο, με τον οποίο διατηρεί πολύ καλές σχέσεις. Ο Ινφαντίνο, πρόεδρος της FIFA δέχεται συνεχώς πιέσεις από τις ομάδες τόσο για τη συμμετοχή αρκετών παικτών τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όσο και για τις υγειονομικές συνθήκες ειδικότερα σε καιρό πανδημίας που επικρατούν στην Αφρική.

Η διοργάνωση αρχίζει στις 9 Ιανουαρίου, ως εκ τούτου οι ομάδες πρέπει να αφήσουν τους παίκτες τους στις 27 Δεκεμβρίου να ενσωματωθούν με τις εθνικές τους. Μάλιστα όσοι βρεθούν στα ημιτελικά (υπάρχει και μικρός τελικός) θα μείνουν ως τις 6 Φεβρουαρίου μακριά από τους συλλόγους τους, ενώ αρκετές χώρες προβλέπουν και 10ήμερη καραντίνα λόγω των πρωτοκόλλων του Covid-19. Κάτι που σημαίνει πως αρκετές ομάδες θα στερηθούν τους ποδοσφαιριστές τους ως τις 16 Φεβρουαρίου, όπου και θα μπορούν να προπονηθούν ξανά όλοι μαζί, ημερομηνίες ορόσημο για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αφού 15-16-17 θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες στις νοκ-άουτ φάσεις των Champions League, Europa League και Conference League.

Πολλές ομάδες ανά την Ευρώπη κινδυνεύουν να χάσουν τα… αστέρια τους, ανάμεσα τους και ο Ολυμπιακός που μετρά αρκετούς Αφρικανούς στο ρόστερ του ή ο ΟΦΗ που θα χάσει τον Επασί. Για παράδειγμα η Νάπολι που ψάχνει την επιστροφή της στους τίτλους μετά το 1989-90, θα στερηθεί των υπηρεσιών των Οσιμέν, Κουλιμπαλί, Ανγκουίσα, ενώ φυσικά η Λίβερπουλ θα χάσει δύο από την επιθετική της τριάδα (Σαλάχ, Μανέ)

Αυτή η… μυστική ψηφοφορία που οργανώθηκε έχει «ξεσηκώσει» την κοινή γνώμη στην Αφρικανική ήπειρο, αφού η συζήτηση γυρίζει ξανά γύρω από την κυριαρχία των Ευρωπαίων ηγετών.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News