ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΜΟΓΛΟΥ: Ο ΟΦΗ κέρασε γαλοπούλα με γέμιση το… 47ο του Ολυμπιακού!

Ο Αλέξανδρος Σόμογλου γράφει για το αγωνιστικό στριπτίζ που υπέβαλε ο ΟΦΗ την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και για την πρόωρη στέψη των «ερυθρόλευκων» για τρίτη διαδοχική χρονιά!

Μπορεί ένα χαμένο πέναλτι να στερεί από μια ομάδα τη δυνατότητα να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για να κατακτήσει έναν τίτλο και ταυτόχρονα να αποτελεί γι’ αυτήν… ευλογία; Ναι, μπορεί!

Αν ο Άμραμπατ ευστοχούσε στο πέναλτι και ισοφάριζε τον ΟΦΗ σε ένα παιχνίδι που οι Κρητικοί ξεγύμνωσαν, στη μεγαλύτερη διάρκειά του, τις χτυπητές και εξόφλαθμες αδυναμίες της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη, ενδεχομένως αρκετοί φίλοι της «Ένωσης» να εξακολουθούσαν να ζουν σε έναν κόσμο ψευδαισθήσεων! Άλλος να πίστευε ότι η ΑΕΚ αποτελεί ξανά θύμα συνομωσίας «σκοτεινών δυνάμεων» που δεν της επιτρέπουν να φτάσει στο πρωτάθλημα. Άλλος να θεωρούσε ότι η ομάδα του μπορεί να ανατρέψει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στο δεύτερο γύρο και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με αξιώσεις στα πλέι οφ. Όλα αυτά αν ευστοχούσε ο Μαροκινός…

Το χαμένο πέναλτι του Άμραμπατ αποτέλεσε… ορό της αλήθειας για την ΑΕΚ

Για καλή τύχη της ΑΕΚ ο Άμραμπατ δεν ευστόχησε. Και η δική του αστοχία έμοιαζε με… ορό της αλήθειας για την «Ένωση». Μια αλήθεια εξόφθαλμη για όσους ασχολούνται πρώτιστα με το ποδόσφαιρο, εδώ και πολλές αγωνιστικές. Μια αλήθεια που αντίκρισαν πιο εύκολα το βράδυ της Δευτέρας στο Ολυμπιακό Στάδιο και οι φίλοι της ομάδας που φώναξαν «ΑΕΚ, ΑΕΚ, αυτό δεν είναι ΑΕΚ»…

Για τον πανούργο Νίκο Νιόπλια η θλιβερή αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ έμοιαζε με βούτυρο στο… κρητικό ψωμί του. Ουδέποτε στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου θυμάμαι να έχει εμφανιστεί «επίδοξη πρωταθλήτρια» με τόσο χτυπητές αμυντικές αδυναμίες όσο η φετινή «Ένωση». Θυμάστε τι γράφαμε μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ στην Τρίπολη; Ό,τι προσπαθούσαμε να κατανοήσουμε ποιον βόλευε περισσότερο το βαρύ γήπεδο. Τους γηπεδούχους ή τους φιλοξενούμενους; Γιατί οι παίκτες του ΟΦΗ έβγαιναν τρεις με έναν εκμεταλλευόμενοι το… νηπιακού επιπέδου transition των παικτών του Γιαννίκη, όπως ακριβώς το έπρατταν πριν από λίγες μέρες και οι παίκτες του Αστέρα. Απλά οι Αρκάδες είχαν την ατυχία να έχουν τη λάσπη να αναχαιτίζει τις επιθέσεις τους, σε αντίθεση με τους Κρητικούς που στο χαλί το ΟΑΚΑ έστησαν πάρτι!

Ακόμη και ο μέτριος Ολυμπιακός απέχει… χιλιόμετρα από τους υπόλοιπους μνηστήρες

Και κάπως έτσι η σεμνή τελετή και του φετινού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε ουσιαστικά πριν καν στρωθεί το χριστουγεννιάτικο τραπεζομάντηλο. Με τον ΟΦΗ να σερβίρει… στο πιάτο του Ολυμπιακού το 47ο πρωτάθλημα και τρίτο συνεχόμενο για τους «ερυθρόλευκους».

Γιατί όσο μέτριοι κι αν είναι οι Πειραιώτες, για τα δικά τους υψηλά στάνταρντς, εξακολουθούν να βρίσκονται αγωνιστικά… χιλιόμετρα μπροστά από τους υπόλοιπους εγχώριους διεκδικητές του τίτλου.

Γιατί την ώρα που ο βέβαιος πρωταθλητής Ολυμπιακός ενισχύει το ρόστερ του με ποδοσφαιριστές επιπέδου Μανωλά, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ καλούνται να παλέψουν πρώτα με την αγωνιστική εγκατάλειψη που υπέστησαν αμέσως μετά την κατάκτηση των δικών τους πρωταθλημάτων και εν συνεχεία με το αμείλικτο σήμερα.

Ο επίλογος της βραδιάς, όμως, δεν μπορεί παρά να ανήκει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στον υπέροχο ΟΦΗ του Νίκου Νιόπλια. Μιας ομάδας που ενδεχομένως να είναι σε θέση να δώσει ιδιαίτερο χρώμα στα φετινά πλέι οφ και να μην αποτελέσει απλό κομπάρσο στη διεκδίκηση των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Γιατί διαθέτει και το βάρος της φανέλας και την ιστορία και την έδρα για να το πράξει!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News