ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΜΠΡΑΝΗΣ: Ένας γκολτζής να απογειώσει τον Άρη!

Ο Θόδωρος Καρυπίδης χρωστάει στη δική του επένδυση, στον Μάντζιο και στον κόσμο της ομάδας του έναν σέντερ φορ που θα μπορεί να στέλνει με ευκολία την μπάλα στα δίχτυα για να πάψει ο Άρης να αδικεί τον εαυτό του

Μετά από δύο αγώνες… ξηρασίας με Ολυμπιακό και ΟΦΗ, στους οποίους ο Άρης ξέμεινε από ιδέες, φαντασία και φάσεις, ο Άρης επανήλθε στο γνωστό τέμπο στο ματς με τον Ιωνικό κι ας είχε να αντιμετωπίσει ένα τσουβάλι απουσίες ο Άκης Μάντζιος. Ούτε Μπερτόγλιο, ούτε Γκάμα στην ενδεκάδα, ούτε Ματέο Γκαρσία, ούτε Τζέγκο, ούτε Σούντγκρεν. Κι όμως ο Άρης έβγαλε και πάλι ποιότητα και υπήρχαν φάσεις που οι παίκτες του ζωγράφισαν. Μόνο που κάτω δεξιά στο έργο του ο καλλιτέχνης βάζει την υπογραφή του. Αυτή η υπογραφή είναι που λείπει από τους κιτρινόμαυρους πίνακες. 

Έβλεπες τον Άρη χτες μέσα στην παγωνιά του Χαριλάου (ο Βαρδάρης κόντεψε να σηκώσει τα λάπτοπ) και απορούσες πως γίνεται οι ποδοσφαιριστές του Άρη να χάνουν τόσες κλασικές ευκαιρίες. Με κάθε τρόπο. Από κάθε σημείο. Με σουτ, με κεφαλιά, με τετ α τετ, περνώντας και τον τερματοφύλακα. Και απορείς πως γίνεται ο Άρης να μην έχει επικεντρώσει το σκάουτινγκ στην επιλογή ενός σέντερ φορ που θα κάνει το αυτονόητο. Να σκοράρει. Ίσως πλέον είναι και ψυχολογικό. 

Το συζητούν και οι παίκτες στα αποδυτήρια. Και από το άγχος τους πολλές φορές, προσπαθούν να κάνουν το εξεζητημένο και όχι το απλό. 

Από την ημέρα που ο Άρης επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία, ο πιο αξιόπιστος σέντερ φορ αποδείχθηκε ο Γιουνές. Και ο Άρης πήρε Ιντέγε, Μήτρογλου, Καμαρά, Λόπεθ και άλλους, αλλά γκολ βλέπει με δυσκολία. Αυτή τη φορά, ο Θόδωρος Καρυπίδης το χρωστάει στον εαυτό του. Στην επένδυση του. Το χρωστάει στον Άκη Μάντζιο.

Και πολύ περισσότερο το χρωστάει στον κόσμο, που έχει κάνει το «όχι κι αυτό» μόνιμη ατάκα στα χείλη του. 

Η στατιστική τα λέει όλα. Ο Άρης είναι τρίτος σε τελικές προσπάθειες πίσω από Ολυμπιακό και ΑΕΚ (και με μικρή διαφορά), αλλά είναι προτελευταίος, μόνο πάνω από τον Απόλλωνα με γκολ ανά τελική προσπάθεια. Κι επειδή η βαθμολογία δείχνει τον Άρη 7ο με 21 βαθμούς και όχι 4ο με 27 κερδισμένους βαθμούς στους αγωνιστικούς χώρους, μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει πόσο εύκολα θα μπορούσε ο Άρης να βρίσκεται στη 2η θέση, αν είχε 4-5 γκολ ακόμη…

ΥΓ. Εξαιρετική η απόφαση της διοίκησης του Άρη να υποδεχθεί με τιμές τους Σπανό, Βαλεριάνο και Αναγνωστόπουλο που βοήθησαν τα μέγιστα στην επιστροφή του Άρη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έτσι πρέπει να φεύγουν κι έτσι πρέπει να γυρίζουν στο Κλεάνθης Βικελίδης. Με τιμές.

ΥΓ2. Η απόφαση αυτή ίσως να έδειξε και τον δρόμο για την υπόθεση Σούντγκρεν. Ότι κι αν έχει συμβεί το θέμα κλείνει ήρεμα, ο Σουηδός θα τιμήσει το συμβόλαιό του και αν δεν τα βρει με τον Άρη θα πάει στο καλό. Αλλά ας μην αποκλείουμε τίποτε ακόμα…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News