ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-0: Ήταν σοβαρός και με λάτιν διάθεση πήγε στους «8» (Highlights)

Ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το εις βάρος του 3-2 από το πρώτο ματς του Κυπέλλου και με δύο γκολ του Τικίνιο πήρε την πρόκριση

Το ματς δεν είχε καμία σχέση με τον πρώτο αγώνα στη Λιβαδειά. ο Ολυμπιακός δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Λεβαδειακό και από τη στιγμή που παρουσιάστηκε σοβαρός στο γήπεδο, πήρε τη νίκη με 2-0.

Ανατρέποντας και το σκορ του πρώτου αγώνα στη Λιβαδειά, όπου είχε νικήσει ο Λεβαδειακός με 3-2.

Έτσι ο Ολυμπιακός χωρίς να… ιδρώσει ιδιαίτερα πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, χάρη στα δύο γκολ του Βραζιλιάνου φορ, Τικίνιο Σοάρες.

Χαλαρός και ουσιαστικός

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα ο Ολυμπιακός ήταν επιθετικός απέναντι στον Λεβαδειακό και έδειξε τις διαθέσεις του για να γίνει το αφεντικό της πρόκρισης.

Μόλις στο 4′ είχε μεγάλη ευκαιρία ο Ολυμπιακός για να ανοίξει το σκορ. Σουτ του Μαντί Καμαρά έξω από την περιοχή, ο Ονιεκούρου έβαλε το πόδι του και ο Στογιάνοβιτς πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή απόκρουση διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Βαλμπουενά έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή με την μπάλα να πηγαίνει ελάχιστα άουτ!

Στο 14′ σουτ έξω από την περιοχή έκανε και ο Βρουσάι, έχοντας την ίδια κατάληξη…

Έπεσε στη συνέχεια ο ρυθμός, όμως και πάλι ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή και στο 25′ μπόρεσε να κάνει το 1-0 στο ματς! Σέντρα του Βαλμπουενά από τα δεξιά, κεφαλιά από τον Τικίνιο και η μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Παρά το γκολ ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει χαμηλό ρυθμό, σε σχέση πάντα με το πρώτο τέταρτο του ματς και ο Λεβαδειακός είχε τη μία και μοναδική του ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο.

Εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά στο 31′, ο Ονιεκούρου βρήκε την μπάλα με το κεφάλι και την πήγε στον Λιάγκα, ο οποίος ήταν μόνος του στ’ αριστερά της μικρής περιοχής, έκανε το πλασέ και απέκρουσε ο Κρίστινσον!

Όμως ο Ολυμπιακός εκτός από χαλαρός, ήταν και ουσιαστικός στον αγώνα. Έτσι στο 43′ εκμεταλλεύτηκε τα κενά της άμυνας του Λεβαδειακού και έκανε το 2-0.

Μετά από φάση διαρκείας για τους «ερυθρόλευκους», ο Ρέαμπτσιουκ έκανε τη σέντρα από τ’ αριστερά, ο Ονιεκούρου πλάσαρε με τον Τσάπρα όμως να διώχνει λίγο μπροστά από τη γραμμή της εστίας του Στογιάνοβιτς και στην επαναφορά ο Τικίνιο έγινε κάτοχος της μπάλας και από κοντά πλάσαρε για το 2-0!

Σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες κατευθύνθηκαν στ’ αποδυτήρια…

Επικράτησε… ηρεμία!

Στο δεύτερο ημίχρονο και με το σκορ στο 2-0 για τον Ολυμπιακό, ο ρυθμός ήταν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και την εκρηκτικότητα που έβγαλαν οι «ερυθρόλευκοι».

Για ένα δεκάλεπτο ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αντιδράσει και να μπει ξανά στο ματς. Είχε συνεχόμενα κόρνερ, αλλά και σουτ μακρινά τα οποία όμως δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Κρίστινσον.

Όμως από το 55′ και μετά ο Ολυμπιακός άρχισε να γίνεται και πάλι κάτοχος της μπάλας και να τρέχει στο ματς. Έτσι στο 58′ ο Μαντί Καμαρά μετά από ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή του Λεβαδειακού, έκανε το σουτ, αλλά ο Στογιάνοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ξανά από ατμοική ενέργεια, αυτήν τη φορά από τον Τικίνιο. Έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή υπό την πίεση του Τσάπρα και ο Στογιάνοβιτς ενήργησε ξανά σωστά και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο Λεβαδειακός στο 68′ είχε καλή στιγμή με το μακρινό σουτ του Πολέτο, με την μπάλα να πηγαίνει στα χέρια του Κρίστινσον, ενώ στο 73′ ο Βρουσάι γύρισε στον Μαντί Καμαρά μέσα στην περιοχή και ο μέσος από τη Γουινέα προσπάθησε να σκοράρει σε κενή εστία με σουτ στην κίνηση και ενώ η μπάλα ήταν ψηλά, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ.

Από εκεί και πέρα έγιναν και πολλές αλλαγές στο ματς και δεν υπήρξαν άλλες ευκαιρίες. Βέβαια στο 90+3′ σκόραρε ο Μυτίδης με το κεφάλι, αλλά ο βοηθός σήκωσε τη σημαία του και ακυρώθηκε το γκολ ως οφσάιντ.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 2-0 στο Καραϊσκάκη και παράλληλα την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Κρίστινσον, Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος, Σισέ, Μπα (82′ Παπαδόπουλος), Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκης (82′ Εμβιλά), Βαλμπουενά (61′ Αγκιμπού Καμαρά), Βρουσάι, Ονιεκούρου (61′ Γκάρι Ροντρίγκες), Τικίνιο.

Λεβαδειακός (Γ. Ταουσιάνης): Στογιάνοβιτς, Βήχος, Νίκας (71′ Μουτίνιο), Τσάπρας, Πεντρόμο (82′ λ.τρ. Αλμπάνης), Πολέτο (82′ Μυτίδης), Μεχία, Βρακάς, Λιάγκας, Δούμτσιος (63′ Τζημόπουλος), Χάμοντ (63′ Λινάρδος).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News