ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 84-83: Ο Μίσιτς λύτρωσε τους Τούρκους

Η Αναντολού Εφές πήρε μία πάρα πολύ δύσκολη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα με 84-83, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Euroleague.

Στην Τουρκία, Αναντολού Εφές και Ερυθρός Αστέρας, άνοιξαν τον… χορό της 17ης στροφής της Euroleague με την τουρκική ομάδα να παίρνει τελικά τη νίκη, χάρη σε βολές του Βασίλιε Μίσιτς στα 0,9” πριν από το τέλος του αγώνα.

Μπορεί το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να βρήκε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Εργκίν Αταμάν με 10 πόντους (31-21), αλλά η συνέχεια ανήκει εξ ολοκλήρου στον Ερυθρό Αστέρα.

Μέσα από την εξαιρετική τους άμυνα, οι φιλοξενούμενοι γύρισαν εντελώς την εικόνα της αναμέτρησης. Με τους Λάζιτς και Γουόλτερς να… βγαίνουν μπροστά η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς αντέδρασε και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στο +3 (43-46) με την Εφές να δείχνει «χαμένη» στο ίδιο της, το γήπεδο.

Η συνέχεια ήταν η ίδια, με την σερβική ομάδα να διατηρεί τα ηνία στο σκορ και τον Νίκολα Κάλινιτς να «εμφανίζεται» στην τρίτη περίοδο και να οδηγεί επιθετικά την ομάδα του (20 π.). Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με τον Ερυθρό Αστέρα να είναι μπροστά στο σκορ με 65-68.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να βρίσκονται μπροστά μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, όταν και η Εφές έκανε την οριστική της αντεπίθεση. Παρά το γεγονός ότι οι Σέρβοι προηγήθηκαν με 74-81, 3:10 πριν από το τέλος του αγώνα, δεν μπόρεσαν να μείνουν μπροστά μέχρι την λήξη.

Με τον Μίστις να πληγώνει τους συμπατριώτες του με 10 πόντους στα τελευταία δύο λεπτά, φτάνοντας τους 21 στον αγώνα και κερδίζοντας βολές στα 0,9” πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα, μπόρεσε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, μία νίκη που δίνει σημαντική… ανάσα στους Τούρκους.

Τα δεκάλεπτα: 31-21, 43-46, 65-68, 84-83

Δείτε εδώ τα στατιστικά των δύο ομάδων

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News