ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 65-84: Τον «έπνιξε» στο ΟΑΚΑ και εκτοξεύτηκε για τετράδα!

Με το δίδυμο Βεζένκοφ – ΜακΚίσικ να… καθαρίζει στα δύσκολα, ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλο «διπλό» επί του Παναθηναϊκού και πλέον βάζει πλώρη για πλεονέκτημα έδρας στην Euroleague!

Ο Ολυμπιακός ήταν ο θριαμβευτής του πρώτου ευρωπαϊκού ντέρμπι της σεζόν, επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 65-84 στο ΟΑΚΑ, για την 17η αγωνιστική της Euroleague. Διαβασμένος απέναντι στη ζώνη για ένα ημίχρονο, μπορεί να κόλλησε όταν συνάντησε τον… μπαμπούλα Παπαγιάννη, αλλά βρήκε λύσεις με τον ΜακΚίσικ και απέδρασε στο φινάλε, παίρνοντας μία πολύ σημαντική νίκη στην κούρσα της 4άδας. Για τους «πράσινους» ήταν κομβική η απουσία του Σαντ Ρος και χωρίς δεύτερο σταθερό επιθετικό πόλο δίπλα στον Νέντοβιτς, μοιραία έπεσαν μαχόμενοι!

Με 13/37 τρίποντα ολοκλήρωσε το ντέρμπι ο Ολυμπιακός, έχοντας τον ΜακΚίσικ πρώτο σκόρερ με 18, απέναντι στον αντίπαλο δέος Παπαγιάννη που είχε 14 με 11 ριμπάουντ.

Ο Ντόρσεϊ έδωσε τον τόνο

Ο Πρίφτης είχε στην πεντάδα του τον Μποχωρίδη, αφού ο Σαντ Ρος ήταν απών, αλλά δεν είχε επιθετικό ρυθμό. Δύο τρίποντα του Ντόρσεϊ στο ξεκίνημα ζέσταναν το ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό να έχει το προβάδισμα (3-10) αλλά να πληγώνεται από τα δύο φάουλ του Γουόκαπ. Ο Σλούκας βρήκε τρόπο να χτυπήσει τη ζώνη με σουτ μετά από ντρίπλα στην αγαπημένη του μέση απόσταση και οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 9-18 (στο 6′) και 16-23 λίγο αργότερα. Οι Πειραιώτες έβαλαν μέσα σε ένα δεκάλεπτο όσα τρίποντα (4) είχαν σε όλο το παιχνίδι του πρωταθλήματος, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 18-25!

Κόλλησε στο 32!

Η απουσία του Σαντ Ρος ήταν φανερή, στο θέμα της ενέργειας και της κάλυψης των χώρων στη ζώνη. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν διαβάσει ιδανικά την άμυνα που τους «σκότωσε» στο ΣΕΦ, είχαν καλή κίνηση και κυκλοφορία της μπάλας, σκαλοπάτι τον παίκτη από το «4» και εκμεταλλεύτηκε τα κοψίματα των Χασάν Μάρτιν και ΜακΚίσικ για το 18-31 (στο 11′). Ο ρυθμός ξεκίνησε να ανοίγει και οι Πειραιώτες έφτασαν ως το +16 (23-39 στο 14′). Ο Παναθηναϊκός βρήκε ενέργεια με τον Κασελάκη και με 5 πόντους στο transition έκοψε άμεσα τη διαφορά στη μέση (31-39). Η πεντάδα του Μπαρτζώκα με τους ΜακΚίσικ, Παπ, Πρίντεζη, Μάρτιν δίπλα στον Σλούκα κόλλησε επιθετικά τον Ολυμπιακό αλλά οι «πράσινοι» έψαχναν μία επιθετική σταθερά, την ώρα που οι Παπαγιάννης και Γουάιτ υπερασπίστηκαν τους αιθέρες, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 32-45.

Οχυρό Παπαγιάννη και 0/8

Με τον Παπαγιάννη να κρατά σχεδόν μόνος του την άμυνα του Παναθηναϊκού και τον Νέντοβιτς να βρίσκει ένα μακρινό σουτ, η διαφορά έπεσε γρήγορα από τους 10 (39-47) και με τον Μποχωρίδη να εκτελεί μετά το σκριν 42-49 (στο 25′). Μάλιστα ο Παπαγιάννης ήρθε να τελειώσει και φάσεις στην επίθεση για να μειώσει σε 46-49, με τον Ολυμπιακό να μετράει 0/8 τρίποντα σε 7 λεπτά. Η ανάσα ήρθε με τον Σλούκα να σουτάρει για το 46-52 αλλά το «τριφύλλι» είχε επιστρέψει και ο Μποχωρίδης απάντησε (49-52), με το φινάλε της τρίτης περιόδου να βρίσκει τον Ολυμπιακό μόλις τρία βήματα μπροστά, 51-54!

ΜακΚίσικ όπως το 2019…

Αφού αντάλλαξαν τρίποντα οι ΜακΚίσικ και Νέντοβιτς, ο Αμερικανός έγινε ο πρώτος που νίκησε τον Παπαγιάννη με τη διείσδυσή του, φτάνοντας τους 13 πόντους για το 56-63. Όπως ήταν λογικό, ο Νέντοβιτς έγινε ο άνθρωπος που θα έπαιρνε όλες τις μπάλες επάνω του στην επίθεση, αλλά ο ΜακΚίσικ έγινε ξανά ο go to guy, όπως στο πρώτο του ντέρμπι προ διετίας στο ΣΕΦ, με το που είχε έρθει στον Ολυμπιακό. Συνεπικουρούμενος ενός λέι-απ από τον Ντόρσεϊ η διαφορά πήγε στους 10 (58-68 στο 35′). Ένα τρελό-τρελό σουτ του Βεζένκοφ έφερε ξανά τους Πειραιώτες στο +12, στα τελευταία 3 λεπτά. Από τη στιγμή που ο Νέντοβιτς ήταν απλά πολύ καλός και όχι εκπληκτικός όπως στο ΣΕΦ και ο Μέικον δεν μπόρεσε να γίνει παράγοντας, οι λύσεις για τον Παναθηναϊκό στέρεψαν. Ο Σλούκας ήρθε να δώσει τη χαριστική βολή, με τη διαφορά να εκτοξεύεται στους 16 (61-77 σε 1:27). Το φινάλε βρήκε τους «ερυθρολεύκους» να επικρατούν με το ευρύ 65-84 και να φεύγουν νικητές από το ΟΑΚΑ!

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 32-45, 51-54, 65-84

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News