ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: Μοναξιά μου όλα, μοναξιά μου… τίποτα!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης δανείζεται μερικούς στίχους από το διάσημο τραγούδι των Πυξ-Λαξ για να ξεκαθαρίσει πως για να (ξανά) κερδίσεις αυτό τον Ολυμπιακό θα πρέπει να έχεις πολλούς υποστηρικτές και τονίζει πως αυτή η ήττα θα πρέπει να μετατραπεί σε κίνητρο.

Το μπάσκετ είναι το πιο δίκαιο άθλημα στον κόσμο. Αξίζεις να κερδίσεις; Θα κερδίσεις. Αξίζει να χάσεις; Θα χάσεις (εκτός αν «λυγίζει» ο αντίπαλος). Η ωμή αλήθεια είναι η εξής. Στο συγκεκριμένο ντέρμπι, θα κέρδιζε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μόνο αν οι «ερυθρόλευκοι» έχαναν το… μυαλό τους. Τι να κάνουμε αυτή είναι η σκληρή αλήθεια. Η προσέγγιση των «πρασίνων» ήταν κάκιστη για τρία δεκάλεπτα. Μόνο στη 3η περίοδο εμφανίστηκε το νεύρο, η ενέργεια, η επιθετική άμυνα ζώνης. Όμως υπάρχει και κάτι άλλο το οποίο πρέπει να το ξεκαθαρίσω. Πώς μπορείς να κερδίσεις τον Ολυμπιακό των πολλών και ποσοτικών επιλογών όταν έχεις τρεις παίκτες να παλεύουν και να έχουν διάρκεια; Ομολογώ πως υπήρχαν στιγμές που ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο Γιώργος Παπαγιάννης και ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν μόνοι τους. Εντελώς μόνοι. Όταν σε ένα ντέρμπι έχεις εκτός πνεύματος αγώνα, μονάδες όπως ο ντεφορμέ Ντάριλ Μέικον, όπως ο Ιωάννης Παπαπέτρου (είναι φυσικά επηρεασμένος από τη βαριά μορφή ίωσης), όπως ο Κέντρικ Πέρι που δείχνει να έχει «πνιγεί» από το άγχος του ενώ πριν το τζάμπολ ήξερες πως δεν θα έχεις το υπερόπλο που ονομάζεται Ρος, τότε τι μπορείς να περιμένεις; Ταυτόχρονα βλέπεις τον Ολυμπιακό να βρίσκει λύσεις από έναν παίκτη που δεν έχει το μεγαλύτερο ρόλο φέτος στον Ολυμπιακό. Τον Σακίλ ΜακΚίσικ. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, όταν τα κουκιά είναι μετρημένα και ο αντίπαλός σου έχει την άνεση να βάζει και να βγάζει παίκτες, τότε το φινάλε είναι πέρα για πέρα δίκαιο.

Όταν δεν έχεις ενέργεια, οι τακτικές πάνε περίπατο

Η άμυνα ζώνης χρησιμοποιείται για να μπορέσεις να γίνεις πιο επιθετικός στην περιφερειακή σου άμυνα και να μπερδέψεις τον αντίπαλο. Στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι, η άμυνα ζώνης ήταν παθητική. Μέτρησα τουλάχιστον 5-6 τρίποντα του Ολυμπιακού (εύστοχα-άστοχα) τα οποία ήταν ελεύθερα σε σημείο να έχουν την άνεση οι «ερυθρόλευκοι» να το σκεφτούν καλά. Όπως και να έχει αυτό ήταν μια ακόμα λεπτομέρεια. Διότι αν δεν έχεις υποστηρικτές στο παιχνίδι σου, τότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι καλό. Η έννοια της ενέργειας, της πίεσης, η έννοια του βάζω το κορμί μου στη… φωτιά έλειψαν στο μεγαλύτερο διάστημα από τους «πράσινους» και έτσι οι όποιες τακτικές πήγαν… περίπατο.

Μήπως εκτός από γκαρντ να πάρει και ψηλό;

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πρέπει να κοιτάξει την επόμενη μέρα του. Αυτή η ήττα να τον «αφυπνίσει», να τον… τσιτώσει, να τον κάνει να σκεφτεί πιο ξεκάθαρα. Να μετατρέψει αυτή την ήττα σε κίνητρο. Όπως έκανε και ο Ολυμπιακός μετά την ήττα στο ΣΕΦ. Ναι, καταλαβαίνω ότι τα χρήματα είναι μετρημένα, αλλά ειλικρινά δεν γίνεται στο ντέρμπι να παίζει 37 λεπτά ο Γιώργος Παπαγιάννης. Μήπως τελικά πρέπει η ομάδα να «τσεκάρει» και περίπτωση σέντερ; Εχω την αίσθηση πως ήδη κάτι έχει στο μυαλό της. Καλά για το θέμα του γκαρντ είναι ξεκάθαρο και θεωρώ πως σύντομα θα έχουμε εξελίξεις με τον Γιόβιτς ο οποίος… πρασινίζει. Όμως πρέπει να βρεθεί λύση στο οικονομικό κομμάτι γιατί η ομάδα δεν «πονάει» μόνο στο «1», αλλά και στο «5» και μη ξεχνάμε πως ναι μεν η Ευρωλίγκα αποτελεί τυπική διαδικασία (βαθμολογικά μόνο) για τους «πράσινους», αλλά υπάρχει στο μενού το κύπελλο και το πρωτάθλημα. Δύο στόχους άκρως σημαντικούς για τον σύλλογο.   

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News