ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΜΠΡΑΝΗΣ: Έκανε ομάδα, απέκτησε διάρκεια, ψάχνει τη διάκριση

Η παρουσία στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας για τρίτη διαδοχική χρονιά, μαζί με την πορεία στο πρωτάθλημα δείχνουν τη δυναμική του Άρη, που πλέον αναζητεί πειστήρια

Από τα πέτρινα χρόνια μέχρι το φυσικό του περιβάλλον και τη συγκρότηση μιας ισχυρής ομάδας που θα διεκδικεί διακρίσεις, δεν ήταν ένα τσιγάρο δρόμος. Το αντίθετο. Ο Άρης υπέμεινε χειρότερα απ’ όσα του άρμοζαν και ταλαιπωρήθηκε μέχρι να επιστρέψει και να φτιάξει ομάδα. Για την ακρίβεια πιο πολύ υπέφερε για να επιστρέψει. Γιατί μόλις γύρισε στο στοιχείο του, βρήκε τον δρόμο του. 

Τα τελευταία χρόνια, ο Άρης με γεωμετρική πρόοδο ανεβαίνει διαρκώς ψηλότερα και παράλληλα συνεχίζει να χτίζει. Δεν σταμάτησε ποτέ να χτίζει για να λέμε την αλήθεια. Με τα προβλήματα και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει κάθε ομάδα, με τις δυσκολίες και τα λάθη, αλλά και με θέληση να αλλάξει το μέλλον και να κάνει πράγματα για τα οποία ο κόσμος του περιμένει με Ιώβεια υπομονή.

Η πρόκριση στην Κρήτη με τον τρόπο που ήρθε επί του ΟΦΗ, που λίγες μέρες πριν νίκησε την ΑΕΚ στην έδρα της, δείχνει ότι ο Άρης δεν σταματά ούτε λεπτό τη διαδικασία προς την κορυφή.

Η παρουσία του στην οκτάδα το Κυπέλλου Ελλάδας για τρίτη διαδοχική χρονιά είναι μία απτή απόδειξη. Πριν από δύο χρόνια έφτασε στους τέσσερις και για ένα λεπτό έχασε τη συμμετοχή του στον τελικό από την ΑΕΚ, πέρυσι έμεινε στους «8» για τρία δευτερόλεπτα απροσεξίας του Κουέστα και αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό.

Φέτος είναι συνεπής και πάλι στα προημιτελικά και δεν το κρύβει ότι έχει απαιτήσεις. Το είπε και ο Άκης Μάντζιος, είναι λογικό. Παράλογο θα ήταν να μην φωνάζει ο Άρης ότι θέλει το Κύπελλο. 

Η βαθμολογική του θέση στο πρωτάθλημα, η αληθινή αυτή με τους κερδισμένους βαθμούς μέσα στο γήπεδο επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Κι ο Άρης ψάχνει πλέον τα πειστήρια για να δείξει ότι μπορεί  καλύτερα, ότι μπορεί περισσότερα. Μπροστά του είναι οι αγώνες, μπορεί να το επιβεβαιώσει. Του αρκεί να συνεχίσει στο ίδιο πλάνο και να καλύψει τις αδυναμίες του στην μεταγραφική περίοδο. 

Είναι μία εξόχως κρίσιμη περίοδος για τον Άρη και αυτή τη φορά ο Θόδωρος Καρυπίδης με τους συνεργάτες του οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί. Για πρώτη φορά ο Άρης χρειάζεται στοχευμένες κινήσεις με μικρό περιθώριο λάθους, όχι κινήσεις εντυπωσιασμού. Μπορεί να φέρει έναν φορ που θα βάλει 10 γκολ στον δεύτερο γύρο χωρίς να ξέρει κανείς ούτε το όνομά του; Αυτό έχει σημασία.

ΥΓ: Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και φτάνει πλέον τα πέντε γκολ. Το άσχημο για τον Άρη είναι ότι συνέπεσαν με τη διακοπή του πρωταθλήματος και την παρουσία του στο Κόπα Άφρικα. Τώρα ο Άρης ήθελε κολλητά κι άλλο παιχνίδι για να πατήσει γκάζι ο Μαυριτανός.

ΥΓ2. Χωρίς τους τρεις Αργεντινούς μεσοεπιθετικούς και χωρίς άλλους εξτρέμ στον πάγκο κι όμως ο Άρης πήρε πρόκριση με νίκη και καθαρό σκορ και δεν αγχώθηκε.

ΥΓ3. Αδικεί τον εαυτό του ο Άρης: Όταν δεν πιέζεται να σκοράρει είναι καλύτερος!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News