ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ: Η ειδική συνθήκη του Ολυμπιακού τον Γενάρη και το «ανατρέπεται η βαθμολογία»;

Θα είναι επικίνδυνο έστω και ο… θυρωρός στο Ρέντη να πιστέψει ότι τελείωσαν όλα.

Έχει «τελειώσει» η Super League; Ακόμα και σε πρωταθλήματα όπως το αγγλικό που οι ανατροπές είναι συχνές δύσκολα μπορεί να ανατραπεί το +11β. που έχει τώρα ο Ολυμπιακός από την ΑΕΚ. Όμως, από την άλλη, πώς μπορείς να πεις ότι κάτι έχει τελειώσει κι ενώ απομένουν 21 ματς ακόμα με τα πλέι οφ;

Στην πραγματικότητα αυτό ακριβώς θα είναι το χειρότερο για τον πρωτοπόρο και πρωταθλητή Ολυμπιακό. Να πιστέψει έστω και ο… θυρωρός στο Ρέντη (πόσο μάλλον οι παίκτες) ότι η ομάδα έχει ήδη εξασφαλίσει το πρωτάθλημα.

Μην ξεχνάμε εξάλλου την ειδική συνθήκη του Γενάρη. Κι αυτή είναι ότι ο Ολυμπιακός θα στερηθεί δύο από τους καλύτερους παίκτες του ως τώρα, τον Παπέ Σισέ και τον Αγκιμπού Καμαρά, λόγω Κόπα Άφρικα συν τους Πιερ Κούντε και Γκάρι Ροντρίγκες που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να γίνουν βασικοί. Και μιλάμε για έναν μήνα που είναι, όπως προηγούμενοι, γεμάτος αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν να δώσουν πέντε ματς πρωταθλήματος και δύο για τα προημιτελικά του κυπέλλου τον πρώτο μήνα του 2022! Στις 5 Γενάρη παίζουν με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, στις 9 Γενάρη με τον Αστέρα στο Καραϊσκάκη, στις 16 Γενάρη με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, στις 23 Γενάρη με τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη και στις 30 Γενάρη με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ενδιάμεσα, στα τριήμερα 18-19-20 και 25-26-27 του μήνα θα… χωθούν οι δύο προημιτελικοί κυπέλλου. Δύο προημιτελικοί που δεν αποκλείεται να είναι ντέρμπι αφού στην 8άδα βρίσκονται ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και Άρης, εκτός αν σταθεί τυχερός ο Ολυμπιακός και του «πέσει» κάποιος από τους Αναγέννηση Καρδίτσας, Παναιτωλικό ή Λαμία.

Αν τα βάλετε κάτω λοιπόν θα δείτε ότι ο Γενάρης είναι δύσκολος και μπορεί να γίνει πολύ δύσκολος αν η κληρωτίδα του κυπέλλου δεν είναι… καλή με τους Πειραιώτες. Γι’ αυτό λοιπόν ας είναι όλοι λίγο εγκρατείς με τα περί τελειωμένου πρωταθλήματος. Στην πραγματικότητα αυτός ο μήνας θα είναι η τελευταία ευκαιρία των άλλων. Αν μειωθεί η διαφορά έστω και λίγο θα ελπίζουν, αν μείνει σταθερή ή αυξηθεί, τότε ο Ολυμπιακός θα πρέπει να σκέφτεται ιδέες για τη φιέστα. 

ΥΓ: Στο «πακέτο» του μεγάλου παίκτη περιλαμβάνεται και ο χαρακτήρας. Το πως διαχειρίζεται και αντιδρά στις αναποδιές. Το αγωνιστικό πακέτο του Μαντί Καμαρά δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, θα είναι τρελός. Αυτό που απομένει λοιπόν είναι να αποδείξει ο Αφρικανός χαφ ότι έχει και τον απαιτούμενο χαρακτήρα για να κάνει τη διαφορά. Ήταν δυνατό το… χαστούκι της μη κλήσης του στο Κόπα Άφρικα. Ας το γυρίσει μια και καλή υπέρ του, ως μεγάλο έξτρα κίνητρο. Ιδού το γήπεδο…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News