ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Οι δυσκολίες της επιστροφής στην αγωνιστική δράση

Ο Ολυμπιακός ζει τη νέα πραγματικότητα με τα καθημερινά τεστ, ενώ η εξάπλωση του κορωνοϊού μέσα στην ομάδα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την επιστροφή στα παρκέ!

Ο Ολυμπιακός απέκλεισε τον Ιωνικό στο Κύπελλο Ελλάδας το απόγευμα της περασμένης Κυριακής και από τότε τα πάντα στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο περιστρέφονται γύρω από οτιδήποτε άλλο πέραν του μπάσκετ! Ο κορωνοϊός έχει παρεισφρήσει για τα καλά στα αποδυτήρια της ομάδας, που είχε ένα θετικό κρούσμα μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την περασμένη Πέμπτη και πλέον μετρά σύνολο 11…

Φυσικά κάθε αγωνιστική δραστηριότητα σε ορίζοντα εβδομάδας έχει αναβληθεί, με τα παιχνίδια απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και τον Ιωνικό να περιμένουν πλέον νέες ημερομηνίες.

Τα 9 κρούσματα σε παίκτες, συν την απουσία του Κουίνσι Έισι λόγω της αμυγδαλίτιδας που τον ταλαιπωρεί. Ως εκ τούτου η μη συμπλήρωση 8άδας έθεσε σε λειτουργία το πρωτόκολλο της Euroleague και το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ που ήταν προγραμματισμένο την Τετάρτη θα διεξαχθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Αυτό με τη Ζαλγκίρις συνοδεύεται από ερωτηματικά, αφού μέχρι τις 7/1 (αν δεν προκύψουν νέα κρούσματα μέχρι τότε) οι Πειραιώτες θα έχουν στη διάθεση τους τον Γουόκαπ αλλά και τον Έισι, για να ταξιδέψουν κανονικά στη Λιθουανία.

Αυτή η νέα πραγματικότητα που έχει φέρει αναστάτωση στον Ολυμπιακό, με τα καθημερινά μοριακά τεστ, όπως είναι φυσιολογικό θα επηρεάσει τόσο την εικόνα, όσο και τον προγραμματισμό της ομάδας, που καλά καλά δεν μπορεί να προπονηθεί. Όσοι παραμένουν αρνητικοί στα τεστ ανίχνευσης γυμνάζονται κυρίως ατομικά.

Πώς θα επιστρέψει ο Ολυμπιακός;

Ο Ολυμπιακός αρχής γενομένης από Τετάρτη (29/12) έως και τις 15/1 θα έπρεπε να δώσει 7 παιχνίδια, τα 4 για την Euroleague, συμπεριλαμβανομένων δύο ταξιδιών σε Κάουνας (7/1) και Κωνσταντινούπολη (Φενέρ 11/1) και άλλα 3 για το πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα

  • 29/12 ΤΣΣΚΑ Μόσχας (αναβολή)
  • 2/1 Ιωνικός (αναβολή)
  • 7/1 Ζαλγκίρις Κάουνας
  • 9/1 Κολοσσός Ρόδου
  • 11/1 Φενέρμπαχτσε
  • 13/1 Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
  • 15/1 ΑΕΚ

Από αυτά τα 7 παιχνίδια σε 17 ημέρες, τα δύο έχουν ήδη αναβληθεί, ενώ η τύχη ενός ή και δύο ακόμα βρίσκεται στον αέρα. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, οι εξ αναβολής αγώνες θα προγραμματιστούν ξανά. Οι νέες ημερομηνίες είναι δύσκολο να βρεθούν σε αυτό το συμπιεσμένο καλεντάρι της Euroleague, αυξάνοντας έτσι τις διπλές υποχρεώσεις των «ερυθρολεύκων» μέσα στην εβδομάδα.

Ήδη όταν επιστρέψει, όπως επιστρέψει, στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να τα βγάλει πέρα σε μία «διαβολοβδομάδα» με Φενέρ και Ζενίτ, χωρίς ρυθμό και ένταση στις προπονήσεις του, με παίκτες να απέχουν για μεγάλο διάστημα.

Το πρόβλημα αυτό βέβαια δε θα το αντιμετωπίσουν μόνο οι «ερυθρόλευκοι». Ρεάλ, Αρμάνι, Βιλερμπάν και Παναθηναϊκός ήδη έχουν χτυπηθεί από τον κορωνοϊό, ενώ Μπασκόνια, Φενέρ και Μπαρτσελόνα εμφανίζουν και αυτές κρούσματα. Στην Euroleague η επιστροφή του εκάστοτε παίκτη μετά τη νόσηση χρειάζεται 14 ημέρες, ανεξαρτήτως αν είναι εμβολιασμένος ή όχι, κάτι που καθιστά πολύ πιο δύσκολη την επάνοδο μίας ομάδας που έχει ταλαιπωρηθεί. Η… κάβα των νικών που έχει από τον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός προφανώς αποτελεί κληρονομιά που δεν είναι μικρή, όμως η -όποια- συνέχεια προμηνύεται δύσκολη και με αναταραχές…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News