ΤΣΕΛΣΙ - ΜΠΡΑΪΤΟΝ 1-1: Ο Γουέλμπεκ ξέρανε τους Λονδρέζους στο 91' (highlights)

Η Τσέλσι πάλεψε τόσο με την εξαιρετική ομάδα των «γλάρων» όσο και με την ατυχία της, αλλά ο Γουέλμπεκ δεν την άφησε να βγει νικήτρια.

Η Τσέλσι μπορεί να έχασε τους Τζέιμς και Κρίστενσεν και να δεινοπάθησε από την αξιόμαχη Μπράιτον του Γκρέιχαμ Πότερ, όμως έδειχνε πως είχε την νίκη μέσα στα χέρια της χάρη στο γκολ του Λουκάκου μέχρι να εμφανιστεί στο 90+1′ ο από μηχανής Θεός Ντάνι Γουέλμπεκ και να την «πληγώσει» διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 στον αγώνα για την 20η αγωνιστική της Premier League.

Οι Λονδρέζοι ήταν η καλύτερη ομάδα στο ξεκίνημα του αγώνα κι εκείνη που έφτασε πρώτη κοντά στην επίτευξη ενός γκολ περίπου στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, όταν στο 16ο λεπτό ο Τζέιμς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σάντσες έδιωξε όχι όμως αρκετά μακριά, ο Μάουντ έσπρωξε την μπάλα προς το σημείο του πέναλτι, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ο Αθπιλικουέτα κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σάντσες.

Ότι δεν κατάφερε εκεί ο Ισπανός στόπερ, το πέτυχε στο 28ο λεπτό ο Ρομέλου Λουκάκου κι ενώ ένα λεπτό νωρίτερα οι Λονδρέζοι είχαν δεχθεί το σοκ της αναγκαστικής αλλαγής του Τζέιμς (μπήκε ο Αλόνσο στην θέση του) εξαιτίας τραυματισμού. Ο Μάουντ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λουκάκου κέρδισε σε προσωπική μονομαχία τον Μοπέ, που έπεσε στο έδαφος ζητώντας φάουλ κι έγραψε το 1-0, με το VAR να εξετάζει την φάση, αλλά να μην υποδεικνύει κάτι διαφορετικό.

Στην συνέχεια η Μπράιτον βρήκε σιγά σιγά τα πατήματά της και ισορρόπησε το παιχνίδι, χωρίς όμως να κατορθώσει να δημιουργήσει τη μεγάλη στιγμή μπροστά στην εστία του Μεντί με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμείνει μέχρι το διάλειμμα του ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου οι Λονδρέζοι έχασαν και δεύτερο παίκτη, αφού ο Κρίστενσεν που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στο πρώτο δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Η Μπράιτον ήταν η ομάδα που σπατάλησε την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο δεύτερο μέρος με τον Μεντί να εξουδετερώνει δύσκολα τον κεραυνό του Μπισούμα στο 53o λεπτό. Οι «γλάροι» έκαναν ένα εκπληκτικό πρώτο εικοσιπεντάλεπτο κρατώντας την Τσέλσι στις μηδέν τελικές στο δεύτερο μέρους, με τους ίδιους να δημιουργούν 7 ευκαιρίες, 2 εκ των οποίων ήταν στο στόχο.

Με την είσοδο του Καντέ η Τσέλσι σιγά σιγά ισορρόπησε και πάλι το παιχνίδι το οποίο πήρε μία… άγρια ομορφιά με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Εκεί που όλα έδειχναν πως το σκορ θα παραμείνει το ίδιο και δεν θα αλλάξει τίποτα, ήρθε ο Ντάνι Γουέλμπεκ από τον πάγκο του Πότερ (εισήλθε στο 80ο λεπτό στην θέση του Μακ Άλιστερ) για να αλλάξει τον ρου της «ιστορίας» του αγώνα.

Στο 90+1′ πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και έπιασε την κεφαλιά από την γλυκιά σέντρα του Κουκουρέγια κάνοντας το 1-1 και «πληγώνοντας» την Τσέλσι στο φινάλε και ανταμείβοντας την ομάδα του για την εξαιρετική της εμφάνιση.

Έτσι, η ομάδα του Τόμας Τούχαν παραχώρησε την τρίτη ισοπαλία στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια μένοντας στο -5 από την κορυφή, με την Σίτι να έχει κι ένα ματς λιγότερο, ενώ η Μπράιτον έμεινε μόνη στην δέκατη θέση με τον βαθμό της ισοπαλίας που πήρε ξεπερνώντας την Κρίσταλ Πάλας.

Ενδεκάδες: 

Τσέλσι (πρ. Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν (46′ Τσαλόμπα), Ρούντιγκερ, Τζέιμς (27′ Αλόνσο), Χάντσον-Όντοϊ (67′ Καντέ), Κόβατσιτς, Ζορζίνιο, Μάουντ, Πούλισικ, Λουκάκου

Μπράιτον (πρ. Γκρέιχαμ Πότερ): Σάντσες, Βέλτμαν, Μπερν, Κουκουρέγια, Λάμπτεϊ (66′ Εμβεπού), Μαρτς, Μόντερ (88′ Αλζάτε), Μακ Άλιστερ (80′ Γουέλμπεκ), Μπισουμά, Λαλιάνα, Μοπέ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News