ΑΕΚ: Δεδομένη η απόφαση για απόκτηση δεξιού μπακ

Μολονότι η ΑΕΚ έχει πάρει μισή και πλέον ντουζίνα παίκτες, ετοιμάζεται να βγει ξανά στις αγορές για να καλύψει τη θέση του δεξιού αμυντικού

Το ξεκίνημα του 2022 και οι πρώτες σκέψεις του Γιαννίκη για την 11άδα του ματς με τη Λαμία (αρχικά), έφεραν μια είδηση που έχει…ουρά. Η μη διαθεσιμότητα των Μισελέν και Ρότα, φέρνει ως επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας τον Στράτο Σβάρνα. Που βέβαια, ούτε δεξί μπακ είναι, ούτε τις καλύτερες μέρες του στην ΑΕΚ διανύει. Πέραν των όποιων συγκυριών της εποχής, είναι δεδομένο πάντως πως στην ΑΕΚ έχουν αποφασίσει να αποκτήσουν δεξιό μπακ.

Οι λόγοι είναι απλοί. Η αναβάθμιση που προσδοκούσε η ΑΕΚ ξοδεύοντας ένα σκασμό λεφτά – μόνο για τις αγορές Μισελέν και Νταντσένκο έχει δοθεί πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ – στη θέση του δεξιού ακραίου δεν έχει επιτευχθεί ποτέ. Αν και στη διάρκεια του 2021, η Ενωση χρησιμοποίησε στο ρόλο του δεξιού μπακ μισή και πλέον ντουζίνα παικτών, ποτέ δεν βρήκε ασφάλεια αμυντικά και παιχνίδι δημιουργικά. Και αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση, πως πρέπει να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση.

Το πρόβλημα για την ΑΕΚ είναι έντονο. Εκλεισε την περασμένη σεζόν έχοντας ήδη τους Μπακάκη, Βασιλαντωνόπουλο και Ραντόνια, ενώ είχε χρησιμοποιήσει περιστασιακά σε αυτόν το ρόλο τόσο τον Σβάρνα, όσο και τον Λόπες. Απέτυχε παταγωδώς στην υπόθεση Νταντσένκο, από την οποία ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο για έξοδο διαφυγής. Και το καλοκαίρι, πλήρωσε 1 εκατ. ευρώ για τον Μισελέν και πήρε από την αγορά των ελεύθερων – αλλά με προεργασία – τον Ρότα.

Ειλημμένη απόφαση

Αποτέλεσμα; Δεν υπάρχει ενθουσιασμός, αν και ο Μισελέν δείχνει κάποια ψήγματα σταθερότητας και πως υπό προϋποθέσεις μπορεί να είναι επιλογή. Οι περισσότεροι στην ΑΕΚ μνημονεύουν ακόμα την εποχή του… Μπορμπόκη, ενώ κάποιοι έφτασαν ακόμα και να αναπολούν τον Μπακάκη. Που βέβαια, ακόμα στην ΑΕΚ παραμένει, αλλά με ξεκάθαρη βούληση εκ μέρους της διοίκησης να αποχωρήσει και ήδη έχει μεταφερθεί στην ΑΕΚ Β’.

Η ΑΕΚ εξακολουθεί να ψάχνει τον παίκτη που θα της δώσει λύση στη συγκεκριμένη θέση. Υπό διαφορετικές συνθήκες, θα μπορούσε να γίνει αυτό τον Γενάρη, αλλά οι έτερες μεταγραφικές προτεραιότητες της ΑΕΚ και η πρόθεση να μην υπάρξουν δραματικές αλλαγές παρά συμπληρωματικές κινήσεις, δείχνουν πως πάμε για καλοκαίρι. Εκεί πάντως, είναι δεδομένη η απόφαση για παίκτη διαφοράς, που δεν θα είναι ο Σούντγκρεν ή ο Σάλιακας που έχουν αναφερθεί από την ελληνική αγορά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News