EUROLEAGUE: Ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει την αναβολή δύο αγωνιστικών από τις 28 Δεκεμβρίου

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός με πρότασή της είχε αιτηθεί από την EuroLeague την αναβολή δύο αγωνιστικών της διοργάνωσης από τις 28 Δεκεμβρίου, ώστε να μην υπάρξει εξάπλωση του ιού στις ομάδες.

Όπως φαίνεται και από τις τελευταίες εξελίξεις με την αναβολή των 8 από τα 9 παιχνίδια της EuroLeague τη 19η αγωνιστική, ο έλεγχος της πανδημίας με τη μετάλλαξη Όμικρον έχει ξεφύγει. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός αποδεικνύεται πως είχε προβλέψει όσα ακολούθησαν και ενημέρωσε τη διοργάνωση εγκαίρως.

Συγκεκριμένα η ΚΑΕ Ολυμπιακός είχε καταθέσει πρόταση αναβολής στις 28 Δεκεμβρίου, που θα είχε ορίζοντα δύο αγωνιστικών με δύο στόχους. Πρώτον να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού αλλά και δεύτερον, να προλάβουν να εμβολιαστούν οι παίκτες με την τρίτη δόση.

Η πρόταση ήταν ολοκληρωμένη, με την ΚΑΕ Ολυμπιακός να τονίζει πως αυτές οι δύο αγωνιστικές μπορούν να πραγματοποιηθούν ως διπλές τον Μάρτιο και οι ομάδες να έχουν διαθέσιμους τους παίκτες τους.

Ακόμα ο Ολυμπιακός είχε ενημερώσει σχετικά με την 14ήμερη καραντίνα, με σκοπό να μειωθούν οι μέρες στις 7, όπως και συνέβη για τους εμβολιασμένους αθλητές μετά την τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας.

Οι προτάσεις αυτές δεν ακούστηκαν και πλέον η EuroLeague μετράει 12 αναβολές παιχνιδιών, μεταξύ αυτών και δύο των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, τους οποίους η πανδημία «χτύπησε» μετά το μεταξύ τους ντέρμπι…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News