ΘΕΟΔΩΡΑ ΨΑΛΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ποια μάσκα προστατεύει έναντι της Όμικρον

Η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου μίλησε για την πορεία της πανδημίας σημειώνοντας ότι η μάσκα και το εμβόλιο είναι από τα βασικά όπλα μας απέναντι στον κοροναϊό που συνεχίζει να τρέχει πιο γρήγορα από εμάς.

Την παραδοχή ότι «δυστυχώς ο κορωνοϊός τρέχει πιο γρήγορα από εμάς» και ότι έχουμε πολύ δρόμο, ακόμα, να διανύσουμε μέχρι την εξάλειψή του έκανε η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου λέγοντας ότι «προϋπόθεση για τη μείωση των θανάτων και την εξάλειψη των κρουσμάτων την άνοιξη, όπως προέβλεψε και ο Άντονι Φάουτσι, είναι ο μαζικός εμβολιασμός.

Μίλησε ακόμα για την ασφάλεια που μας παρέχουν οι μάσκες αλλά και τα συμπτώματα που πρέπει να αξιολογήσουμε για να ξεχωρίσουμε τον κοροναϊό από το κρύωμα.

Σε σχέση με την εκτίμηση του Δημοσθένη Σαρηγιάννη που προβλέπει την κορύφωση του τωρινού κύματος στις 20 Ιανουαρίου και τη μείωση των κρουσμάτων τον Απρίλιο, η κ. Ψαλτοπούλου τόνισε ότι είναι «ένα σενάριο πραγματικό.

Ένα σενάριο το οποίο πιθανολογεί και ο δρ Φάουτσι (κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος) ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα την άνοιξη, με τον πλήρη ή τον σε μεγάλο βαθμό εμβολιασμό του πληθυσμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News