ΣΟΥΙΝΤΟΝ ΤΑΟΥΝ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 1-4: Έβγαλε άκοπα την υποχρέωση (hls)

Άνετη νίκη (4-1) κόντρα στην αδύναμη Σουίντον Τάουν πήρε η Μάντσεστερ Σίτι, παίρνοντας την πρόκριση στην φάση των 32 του FA Cup…

Μπορεί οι «πολίτες» να είχα πολλές απουσίες, λόγω κορωνοϊού, ωστόσο η ποιόητά τους ήταν τέτοια που δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να πάρουν τη νίκη με 4-1 κόντρα στη Σουίντον Τάουν.

Η ομάδα του απόντος Πεπ Γκουαρντιόλα, ελέω Covid-19, χρειάστηκε μόνο ένα τέταρτο για ν’ ανοίξει το σκορ, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να ευστοχεί προ κενής εστίας μετά από πάσα πάρε – βάλε του νεαρού Πάλμερ. Από εκεί και πέρα το νερό μπήκε στ’ αυλάκι, με τους παίκτες της Σίτι να αποβάλλουν όποιο άγχος είχαν.

Μάλιστα, λίγο πριν συμπληρωθεί το ημίωρο στην αναμέτρηση, οι «σίτιζενς» διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Γκάμπριελ Ζεσούς, με τον Βραζιλιάνο εκμεταλλεύεται το λάθος των παικτών της Σουίντον και από θέση τετ-α-τετ να κάνει το 2-0 αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήραν την άγουσα για τ’ αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, η πρωτοπόρος της Premier League δεν σταμάτησε να πιέζει την γηπεδούχο. Δημιούργησε εκ νέου φάσεις, με τον Γουόρντ να πραγματοποιεί πολύ καλές επεμβάσεις. Το τρίτο γκολ ήρθε από στατική φάση με τον Γκουντογκάν να πραγματοποιεί μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 59ο λεπτό.

Με την πρόκριση να έχει -τυπικά- κλειδώσει, η Σουίντον έκανε φιλότιμες προσπάθειες να μη δεχθεί άλλο τέρμα από την Μάντσεστερ Σίτι, καταφέρνοντας να βρει το γκολ της τιμής, στο 78′ με τον ΜακΚίρντι.

Βέβαια, τον τελευταίο λόγο είχαν οι «πολίτες», όπου στο 82′ με πολύ ωραίο τελείωμα του Πάλμερ πέτυχαν το 4ο τέρμα τους, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Οι ενδεκάδες:

ΣΟΥΙΝΤΟΝ ΤΑΟΥΝ: Γουόρντ, Χαντ, Κονρόι, Οντιμάγιο, Κέσλερ, Ιαντόλο, Λάιντεν, Ρίντ, Γκλάντγουιν, ΜακΚίρντι, Σίμπσον

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Στέφεν, Κανσέλο, Ντίας, Άκε, Γουόκερ, Γκουντογκάν, Ρόντρι, Ντε Μπρόινε, Πάλμερ, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζεσούς

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News