ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Το σούπερ-φρούτο με τη βουτυράτη γεύση που κόβει πόντους από την κοιλιά
Η προσθήκη του στα καθημερινά γεύματα μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμη για το συνολικό βάρος και την περίμετρο της μέσης υποστηρίζουν οι ερευνητές.
Μπορεί λίγο αβοκάντο στο σάντουιτς ή τη σαλάτα να κάνει τη διαφορά όσον αφορά το βάρος μας; Θετική είναι η απάντηση των επιστημόνων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Ποιες τροφές θέλουν πάντοτε πλύσιμο και ποιες ποτέ
Σε πρόσφατη έρευνα της επίκουρης καθηγήτριας Yasmine Probst από το Πανεπιστήμιο του Wollongong τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο British Journal of Nutrition, η επιφανής καθηγήτρια αναλύει την συσχέτιση που εντόπισε ανάμεσα στην κατανάλωση αβοκάντο και του συνολικού σωματικού βάρους καθώς και της μικρότερης περιφέρειας μέσης.
Η ερευνητική ομάδα υπό την εποπτεία της Δρ Probst κατέδειξε ότι το χαμηλό σωματικό βάρος και η μικρότερη περιφέρεια μέσης σχετίζονται θετικά με την αυξημένη πρόσληψη αβοκάντο. Ένας ακόμη πιο ενδιαφέρον συσχετισμός ήταν αυτός ανάμεσα στη αυξημένη κατανάλωση αβοκάντο και τη μείωση της κατανάλωσης πρόχειρου φαγητού.
Υπενθυμίζεται ότι το αβοκάντο θεωρείται φρούτο αλλά στην ουσία δεν είναι. Αποτελεί μια κατηγορία από μόνο του δεδομένου ότι περιέχει άφθονα μονοακόρεστα λιπαρά. Πρόκειται για ευεργετικά λιπαρά στα οποία αποδίδεται η ιδιότητα της μείωσης της κακής LDL χοληστερόλης όταν καταναλώνονται αντί του κορεσμένους λίπους.
Επίσης χάρη στην περιεκτικότητά τους σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες συμβάλλουν στην πρόκληση αισθήματος κορεσμού, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο λαχανικό ή φρούτο. Tο αβοκάντο περιέχει υψηλές ποσότητες των αντιοξειδωτικών βιταμινών C και Ε, βιταμινών του συμπλέγματος Β (Β1, Β2 και Β6), βιταμίνης Κ, καλίου και μαγνησίου. Πρόκειται για θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στην υγεία του δέρματος και της όρασης, ακόμη και στην τόνωση της άμυνας του οργανισμού. Όσο για τα λιπαρά που περιέχει διευκολύνουν την απορρόφηση από τον οργανισμό των λιποδιαλυτών συστατικών άλλων τροφίμων.
Η προσθήκη του σε σάντουιτς, σαλάτες και η χρήση του προς αντικατάσταση άλλων λιπαρών συστατικών αποτελούν έξυπνες λύσεις ενσωμάτωσης αυτού του εξωτικού φρούτου στη διατροφή μας με πολλά οφέλη για την υγεία αλλά και το σωματικό βάρος.
Πηγή: ygeiamou.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Υπεράνω Όλων: Δεν τρώει όλος ο κόσμος το «σανό» που σερβίρουν!
- Solidarity UEFA: Το ποσό που θα πάρουν οι ελληνικές ομάδες
- Αποκάλυψη για Ρονάλντο: «Ο Μουρίνιο τον κάλεσε για να τον φέρει στην Φενέρμπαχτσε»
- Παναθηναϊκός Παρασκήνιο: Παπαδημητρίου κατά... Τζαβέλλα
- Ρουί Βιτόρια: Αυτό είναι το πλάνο του για τον Τάσο Μπακασέτα