ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΑΚ: Κατεβάζει ρυθμούς λόγω ενοχλήσεων στη μέση

Όπως έδειξε η μαγνητική τομογραφία η πρωταθλήτρια του επί κοντώ ταλαιπωρείται από μικρές κήλες κι αυτό την υποχρεώνει να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα της προπόνησης και να χαμηλώσει την ένταση.

Πρόβλημα στη μέση αναγκάζει την Ελένη Πόλακ να προσαρμόσει διαφορετικά αυτόν τον καιρό το πρόγραμμα της προπόνησης της. Και δεν είναι πρόβλημα που μπορεί να ξεπεραστεί εύκολα, καθώς η μαγνητική τομογραφία έδειξε μικρές κήλες, οι οποίες προκαλούν τους πόνους κι αυτό σημαίνει ότι η πρωταθλήτρια του επί κοντώ θα πρέπει να συνεχίσει με συντηρητικό πρόγραμμα.

Όπως σημειώνει η ομοσπονδία στίβου η αθλήτρια έχει ήδη περιορίσει την προπόνηση της κι αυτό αναμένεται να κάνει και το επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα θ’ ακολουθήσει πρόγραμμα θεραπειών, το οποίο θα μικρύνει το πρόβλημα.

«Οι πόνοι που έχει η  Ελένη δεν της επιτρέπουν να γυμναστεί κανονικά. Δεν είναι πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε, αρχικά θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμα αποθεραπείας που έχει συστήσει ο γιατρός και θα περιορίσουμε τον όγκο προπόνησης», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μανώλης Καραγιάννης και συμπλήρωσε: «Ακόμη δεν ξέρω τι θα κάνουμε με τους αγώνες του χειμώνα. Θα αξιολογήσουμε βήμα, βήμα την κατάσταση. Με βάση τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει ο πρώτος αγώνας είναι στις 3 Φεβρουαρίου στην Οστράβα».

Να θυμίσουμε ότι η 25άχρονη Πόλακ με τις σταθερά καλές επιδόσεις τα τελευταία χρόνια έχει ατομικό ρεκόρ στο επί κοντώ 4,71 μ. από τον χειμώνα του 2021. Εφόσον ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού θέλει να είναι παρούσα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού του Βελιγραδίου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News