ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΦΗ 0-3: Καθάρισαν Γκαγιέχος και Λάμπρου για τους Κρητικούς

Ένα σημαντικό τρίποντο, στη μάχη για τα πλέι-οφ κατέκτησε ο ΟΦΗ, με τους Κρητικούς να κερδίζουν με πρωταγωνιστές τους Λάμπρου και Γκαγιέχος, εκτός έδρας, με 3-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, φαίνεται πως κόλλησε ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος δέχθηκε μια ακόμη ήττα, αυτή τη φορά από τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι, ειδικότερα μετά και την αποβολή του Γιακομόφσκι, και κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο, μετά τη νίκη τους με 3-0, χάρι σε γκολ των Λάμπρου και Γκαγιέχος.

Η αποβολή άλλαξε τα δεδομένα

Το καλό μομέντουμ, μετά και την ισοπαλία απέναντι στον Ολυμπιακό, ήθελε να εξαργυρώσει ο Απόλλων Σμύρνης στον αγώνα απέναντι στον ΟΦΗ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και προσπάθησαν να βρουν το γρήγορο γκολ, κάτι που κατάφεραν στο 3ο μόλις λεπτό με τον Ιωαννίδη όμως να είναι οφσάιντ.

Τα πράγματα όμως γύρισαν γρήγορα κατά του Απόλλωνα, καθώς η φάση του… αγώνα ήρθε νωρίς, στο 19ο μόλις λεπτό, ο Γιακιμόφσκι κάνει πέναλτι πάνω στον Τοράλ, με τον Μανούχο να δείχνει την άσπρη βούλα και να βγάζει κόκκινη κάρτα στον Βορειομακεδώνα αριστερό μπακ.

Ο Νέιρα ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Αργεντινό επιθετικό όμως να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και την αναμέτρηση να μένει στο 0-0.

Ότι δεν κατάφερε ο Νέιρα για τους Κρητικούς όμως, το κατάφερε μόλις 4 λεπτά αργότερα και στο 24’, ο Λάμπρου. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δέχθηκε τη μπάλα μέσα στη περιοχή από τον Γκαγιέχος και με ωραίο πλασάρισμα άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, ο Λάμπρου, δύο λεπτά μετά το πρώτο του γκολ, είπε… ευχαριστώ στην άστοχη έξοδο του Βέρχουλστ και έκανε το 2-0, βάζοντας τις βάσεις για ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

Μετά το δεύτερο γκολ, οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν στο να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους, παρά να ψάξουν και το τρίτο γκολ, κάτι το οποίο βέβαια έκαναν με μεγάλη ευκολία, από τη στιγμή που ο Απόλλων έπαιζε με παίκτη λιγότερο και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 2-0.

Ο Γκαγιέχος υπέγραψε τη νίκη με γκολάρα

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιάσουν στον ύπνο τον ΟΦΗ και μπήκαν να πιέσουν και να ψάξουν ένα γκολ, κάτι όμως που τους έκανε αρκετά ευάλωτους στην άμυνα και ειδικότερα στις αντεπιθέσεις.

Ο ΟΦΗ έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες στην κόντρα, αλλά από τη στιγμή που δεν απειλούταν και δεν δεχόταν γκολ, τότε η νίκη έδειχνε σίγουρη.

Ο ποδοσφαιριστής ο οποίος έδωσε τέλος στη σεμνή τελετή, ήταν ο Γκαγιέχος. Ο Χιλιανός μέσος έβαλε την υπογραφή του στην αναμέτρηση, καθώς μετά την ασίστ του για το 1-0, κατάφερε στο 63’ να σκοράρει ένα πανέμορφο γκολ, με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, κάνοντας το 3-0 και κλειδώνοντας τη νίκη και το τρίποντο για την ομάδα του.

Μετά και το 3-0, όπου όλα ξεκαθάρισαν, οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, κυρίως για να ξεκουράσουν τους ποδοσφαιριστές τους, παρά να προσπαθήσουν να αλλάξουν κάτι στη ροή του αγώνα.

Το τελευταίο σφύριγμα έφερε τον ΟΦΗ ακόμα πιο κοντά στην παρουσία του στα πλέι-οφ της Super League, καθώς κατάφερε να πάρει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στην 6αδα του βαθμολογικού πίνακα.

Απόλλων Σμύρνης (4-4-2): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Άλβες, Λισγάρας (77’ Ρόνιε), Γιακιμόφσκι, Φαν Λα Πάρα (64’ Παμλίδης), Φατιόν (64’ Κραγιόπουλος), Σλίβκα, Γιαννιώτας (77’ Μαρτίνεθ), Ιωαννίδης, Σίγκνιεβιτς (27’ Παπαγεωργίου)

ΟΦΗ (4-2-3-1): Βάτερμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης (73’ Κοροβέσης), Ντε Γκούζμαν, Γκαγιέχος (78’ Σελίμοβιτς), Τσιλιανίδης (65’ Ναμπί), Νέιρα (64’ Ντουρμισάι), Τοράλ (73’ Καμάου), Λάμπρου

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News