ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ: «Κάνω ό,τι μπορώ για να δικαιωθούν και άλλα θύματα» (vid)
Η συνέντευξη της Σοφίας Μπεκατώρου στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, μιλώντας για τη δίκη που αφορά το ελληνικό #MeToo και τη δική της καταγγελία.
Στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ βρέθηκε η Σοφία Μπεκατώρου, λίγο μετά τη διακοπή της πρώτης δίκης για το ελληνικό #MeToo. Η Μπεκατώρου στάθηκε στο δικό της περιστατικό και τον λόγο για τον οποίο βγήκε και το κατήγγειλε δημόσια.
«Χρόνια προσπαθούσα να επεξεργαστώ τι μπορώ να κάνω. Υπήρξαν 2-3 φορές που αισθάνθηκα έτοιμη να μιλήσω αλλά δεν υπήρχαν οι συνθήκες για να το υποστηρίξω. Ο κόσμος με αγκάλιασε, είχα υποστήριξη από ανθρώπους που δεν ήξερα ποτέ και επειδή χρειάζεται δύναμη για να μιλήσεις, κάνω κι εγώ ό,τι μπορώ για να δικαιωθούν και άλλα θύματα. Το είχα βαθιά θαμμένο μέσα μου αλλά βγαίνει στην επιφάνεια με διάφορες συμπεριφορές. Εγώ το πέρασα και αναγκάζομαι να κουβαλήσω αυτόν τον σταυρό αλλά δεν μπορώ να δεχθώ να τον κουβαλήσει κι άλλος».
Μάλιστα, έκανε γνωστό πως πρώτα έκανε την καταγγελία της στην αστυνομία και μετέπειτα μίλησε δημοσίως.
«Πρώτα κατήγγειλα, απευθύνθηκα στη δικαιοσύνη. Κάποια στιγμή όταν βρέθηκα στη ΓΑΔΑ, χωρίς να έχω ειδοποιήσει κανέναν τους είπα: έχω να σας πω κι αυτό. Έμεινε και ο αστυνομικός που άλλα περίμενε να ακούσει κι άλλα άκουσε. Δεν γίνεται όταν υπάρχουν κάποιες καταγγελίες να συναναστρέφεται ακόμα αυτός ο άνθρωπος με παιδιά.
Κάνεις σαν να μην υπάρχει, δεν πάει η σκέψη σου εκεί. Θυμάμαι όμως όλες τις λεπτομέρειες. Το είχα πει στον σύντροφό μου, που είχαμε σχέσεις εκείνη την εποχή. Φοβόμουν ότι δεν θα δικαιωθώ επειδή δεν υπήρχε μάρτυρας. Δεν θέλουν αθλητές που έχουν άποψη και ιδιαίτερο βάρος. Για μένα ο αθλητισμός θέλει αναδιάρθρωση εφ όλης της ύλης. Και μόνο που ακούω τη λέξη ομοσπονδία βγάζω σπυριά».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- ΑΕΚ: Λέφσκι Σόφιας ή Καϊράτ Αλμάτι στο δρόμο για τ' αστέρια
- ΠΑΟΚ: Με Μπραν ή Απόλλων Λεμεσού στα πλέι οφ του Conference League
- ΠΑΟΚ: Με τον ηττημένο του Λέφσκι Σόφιας - Καϊράτ στα Play Off του Europa League εφόσον αποκλείσει την Άντερλεχτ
- ΟΦΗ: Με Μακάμπι Τελ Αβίβ ή ΤΣΣΚΑ Σόφιας στα Play Off του Europa League
- Ολυμπιακός: Με Μπόντο Γκλιμτ ή Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ στα play off του Champions League
