ΜΠΡΑΪΤΟΝ - ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ 1-1: Γλίτωσαν την ήττα στο φινάλε οι «γλάροι»

Μπράιτον και Κρίσταλ Πάλας αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, με τους «γλάρους» να σώζουν τα… προσχήματα στο φινάλε.

Η Κρίσταλ Πάλας έφτασε κοντά στην απόδραση με το τρίποντο από το «Έιμεξ», αλλά το αυτογκόλ του Άντερσεν στο 87ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και χάρισε στην Μπράιτον το βαθμό της ισοπαλίας.

Οι «γλάροι» μπορεί να ήταν η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο και να είχαν την κατοχή και τις ευκαιρίες, όμως οι «αετοί» ήταν εκείνοι που βρήκαν πρώτοι το γκολ σε μία από τις λιγοστές καλές στιγμές τους βάζοντας δύσκολα στην ομάδα του Πότερ, που τελικά γλίτωσε την ήττα στο φινάλε χάρη σε αυτογκόλ του Άντερσεν.

Η Μπράιτον απέτυχε να σκοράρει με κάθε δυνατό τρόπο

Οι «γλάροι» ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο κι έχασαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 10ο λεπτό, όταν ο Κουκουρέγια εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας των «αετών» και έβγαλε τετ α τετ τον Μοπέ, όμως ο Μπάτλαντ έκανε υπέροχη απόκρουση με το πόδι.

Συνέχισαν να είναι με διαφορά η ομάδα με την καλύτερη απόδοση στο χορτάρι και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες ακόμη, όμως δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Μπάτλαντ ούτε με την εκτέλεση πέναλτι του Γκρος στο 36′ ούτε και με το γκολ του Μοπέ στο 39′ το οποίο ακυρώθηκε εξαιτίας επιθετικού φάουλ που έκανε στον Άγγλο τερματοφύλακα των «αετών» με το αποτέλεσμα το 0-0 να είναι και το σκορ του ημιχρόνου.

Ο Γκάλαγκερ έστρωσε… τον δρόμο και ο Άντερσεν τον χάλασε άθελά του

Η Μπράιτον δεν πτοήθηκε και συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο μέρος. Στο 46′ ο Πασκάλ Γκρος κόντεψε να εξιλεωθεί για το χαμένο πέναλτι, αλλά το πλασέ του πάνω στην κίνηση σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάτλαντ. Στην αμέσως επόμενη φάση Πάλας έκανε την πρώτη της τελική στο παιχνίδι, αλλά το κοντινό πλασέ του σταμάτησε ο Σάντσες. Δύο λεπτά μετά ο Μοντέρ βγήκε απέναντι στον Μπάτλαντ, αλλά νικήθηκε κι αυτός από τον κίπερ των «αετών».

Η ομάδα του Πότερ έριξε λίγο τον ρυθμό και ήλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού προσπαθώντας να επιτεθεί με σύνεση για να μην κινδυνέψει και στην άμυνα. Κάτι που εν τέλει δεν πέτυχε, αφού ο Κόνορ Γκάλαγκερ πήρε την μπάλα από το γύρισμα του Σλουπ μέσα στην περιοχή των «γλάρων» και εκτέλεσε τον Σάντσες για το 0-1 κόντρα στην ροή του αγώνα στο 69′.

Η Μπράιτον βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά τελικά κατόρθωσε να ισοφαρίσει, με την βοήθεια της Πάλας, χάρη σε αυτογκόλ που σημείωσε ο Άντερσεν στο 87ο λεπτό διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Έτσι, οι «γλάροι» ανέβηκαν στην 8η θέση με 28 βαθμούς και οι «αετοί» στην 11η με 24 ισοβαθμώντας με την Σαουθάμπτον.

Ενδεκάδες: 

Μπράιτον (πρ. Γκρέιχαμ Πότερ): Σάντσες, Γουέμπστερ, Μπερν, Βέλτμαν (73′ Γουέλμπεκ), Κουκουρέγια, Γκρος (73′ Μαρτς), Λαλιάνα (56′ Λάμπτεϊ), Μόντερ, Μακ Άλιστερ, Μοπέ, Τροσάρντ

Κρίσταλ Πάλας (πρ. Πατρίκ Βιεϊρά): Μπάτλαντ, Άντερσεν, Γκουεχί, Γουόρντ, Μίτσελ, Γκάλαγκερ, Χιούς, Σλουπ, Ολίσε (81′ Μπεντέκε), Έζε (66′ Μιλιβόγιεβιτς), Εντουάρντ (66′ Ματετά)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News