ΣΤEΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ: Η ηλικία του, ο Τζόκοβιτς και το τένις για το οποίο δεν μιλάμε

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη τύπου για το Australian Open αναφέρθηκε στο χέρι του, στην ηλικία του, τον Νόβακ Τζόκοβιτς και μίλησε για τένις

Μετά την πρόσφατη επέμβαση στον αγκώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι έτοιμος να ριχτεί στη μάχη του Australian Open.

Στη συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της διοργάνωσης αναφέρθηκε στην πορεία της αποθεραπείας του: «Αισθάνομαι καλά με το χέρι και αυτό είναι ευχάριστο. Η αποθεραπεία μου είναι κοντά στο 100% και η προετοιμασία μου πάει καλά. Προπονήθηκα με καλούς παίκτες εδώ και ο καιρός είναι υπέροχος, κάτι που βοηθάει εν όψει Australian Open».

Όπως ήταν αναμενόμενο, ρωτήθηκε και για την υπόθεση Τζόκοβιτς: «Είμαι εδώ να μιλήσω για τένις, ας προχωρήσουμε παρακαλώ», είπε και τόνισε ότι ο Τζόκοβιτς έχει κλέψει την παράσταση: «Δεν θα πω ψέματα. Είναι σε όλα τα ειδησεογραφικά outlets. Έχει λάβει πολλή προσοχή, πολύ κόσμος μιλάει για το θέμα. Γι’ αυτό είμαι εδώ να μιλήσω για τένις. Είναι κρίμα που δεν έχουμε μιλήσει αρκετά για τένις τις τελευταίες δύο εβδομάδες».

Στη συνέχεια έπραξε αυτό ακριβώς που είπε. Μίλησε για τένις: «Είναι στην ουσία ένας μαραθώνιος και πρέπει να κοιμάσαι καλά, να τρως καλά. Είναι σημαντικά αυτά τα πράγματα όταν προσεγγίζεις ένα σλαμ. Η τακτική μου είναι η ίδια. Πάντα βλέπω μακριά. Είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα, διότι μπορεί να είσαι δύο σετ κάτω και τίποτα να μην έχει τελειώσει. Η αυτοπεποίθηση είναι εκεί και ανεβαίνει τη δεύτερη εβδομάδα. Τότε είναι που μπορείς να κάνεις αξιολόγηση και να προχωρήσεις».

«Δεν είμαι εδώ όσο ο κύριος Ζβέρεφ»

Ακολούθησε τοποθέτησή του για την ηλικία του και ένα σχόλιό του για τον Ζβέρεφ: «Νομίζω ότι είμαι σχετικά νέος στο tour. Μιλούσα πριν μερικούς μήνες με τον Φελιθιάνο Λόπεθ και εκείνος νόμιζε ότι είμαι στο tour 8-10 χρόνια. Μάλλον έχασε την αίσθηση του χρόνου, που είναι καλό γιατί αυτός είναι εδώ πολλά χρόνια. Είχα μερικά καλά χρόνια στο tour, αλλά είμαι ακόμα στην αρχή. Δεν είμαι εδώ όσο ο κύριος Ζβέρεφ που ξεκίνησε στα 12 (γέλια), αλλά πλησιάζω».

Για την αρχή της διοργάνωσης, επισήμανε: «Οι πρώτοι γύροι είναι οι πιο δύσκολοι. Όπως και να ξεκινήσεις δεν ξέρεις τι μπορεί να περιμένεις. Όλοι έχουν προπονηθεί σχεδόν δύο μήνες πριν το Australian Open. Γυμνάστηκαν, άλλαξαν πράγματα. Οι περισσότεροι σκοπεύουν να αλλάξουν το παιχνίδι τους και είναι πολύ δύσκολο να παίξεις το καλύτερό σου τένις στους πρώτους γύρους».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News