ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο Γιοβάνοβιτς πάει στο ντέρμπι με τον τρόπο του

Ο Γιοβάνοβιτς προετοιμάζει τον Παναθηναϊκό χωρίς προσαρμογές στον Ολυμπιακό. Το Sportday.gr έχει το ρεπορτάζ για τις επιλογές του Σέρβου.

Με τον δικό του τρόπο θα επιδιώξει να κερδίσει τη μάχη των πάγκων ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος προπονητής προσεγγίζει το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων επιδιώκοντας να επιβάλλει το ρυθμό του και όχι να προσαρμοστεί στις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς.

Ναι μεν ο 59χρονος τεχνικός ανέλυσε τον Ολυμπιακό, αλλά θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, με το ίδιο σκεπτικό που έχει πριν από κάθε παιχνίδι. Αυτός είναι ο λόγος που ο Γιοβάνοβιτς αναμένεται να προτιμήσει τον Μαουρίσιο για τη μεσαία γραμμή και όχι τον Αλεξανδρόπουλο.

Ο Βραζιλιάνος δεν έχει την ενέργεια, τα τρεξίματα και την ένταση του 20χρονου αμυντικού χαφ. Στοιχεία που θα ήταν απαραίτητα, εάν ο Παναθηναϊκός είχε ως προσανατολισμό το πρέσινγκ και το κυνήγι του Ολυμπιακού. Με τον Μαουρίσιο βασικό, ο Γιοβάνοβιτς θα προσπαθήσει να έχει την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του τέμπο.

Τρεις αλλαγές στα πρόσωπα

Το σύστημα 4-3-3 εξυπηρετεί τα «θέλω» του Γιοβάνοβιτς και θα το διατηρήσει. Σε ότι αφορά τα πρόσωπα, αναμένονται τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα συμπεριλαμβανομένου του Μαουρίσιο αντί του Αλεξανδρόπουλου.  

Ο Μπρινιόλι θα υπερασπιστεί την εστία, οι Βέλεθ και Σένκεφελντ θα συνθέσουν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, ο Κώτσιρας θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χουάνκαρ το αριστερό άκρο. Στον «άξονα», οι Ρούμπεν και Βιγιαφάνιες θα πλαισιώσουν τον Μαουρίσιο. Οι Αϊτόρ και Παλάσιος θα αγωνιστούν ως εξτρέμ και ο Καρλίτος θα επανέρθει στην κορυφή της επίθεσης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News