ΛΑΣ ΜΠΑΝΓΚΟΥΡΑ: "Θέλω να δώσω χαρά στον κόσμο της Λαμίας"

Ο Λας Μπανγκουρά χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λαμίας, για να συστηθεί στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό. Ο επιθετικός από τη Γουινέα, μίλησε στο sportday.gr για την νέα σελίδα στην καριέρα του.

Ο Λας Μπανγκουρά είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση ποδοσφαιριστή. Στα 18 του χρόνια, τον ανακάλυψε το τμήμα scouting της Ράγιο Βαγιεκάνο και τον ενέταξε στο δυναμικό της δεύτερης ομάδας της. Με τις επιδόσεις του εκεί, ανάγκασε ακόμα και την Ρεάλ Μαδρίτης να ασχοληθεί με την περίπτωσή του, χωρίς ωστόσο να κάνει και την ουσιαστική κίνηση της απόκτησής του.

Από τότε, ο Μπανγκουρά, παρά το γεγονός ότι παρέμενε παίκτης της Ράγιο Βαγιεκάνο και παρά το γεγονός ότι είχε συμμετοχές και στην Primera Division, δίνονταν δανεικός σε διάφορες ομάδες. Πριν τη Λαμία μάλιστα, αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του Εκουαδόρ, ενώ τώρα θα συνεχίσει την καριέρα του στο σύλλογο της Φθιώτιδας, αποτελώντας και τον παίκτη που ανακάλυψε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, ο Πίτι.

Έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας στο ματς με τον Ιωνικό και χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά για να σκοράρει και να σφραγίσει ουσιαστικά την πρώτη εντός έδρας νίκη της Λαμίας για τη φετινή περίοδο.

Χαρούμενος φυσικά για την επιτυχία του αυτή, ο Μπανγκουρά μίλησε στο sportday.gr για τη νέα σελίδα στην καριέρα του.

“Έχω έρθει για να αποδείξω ποιος είμαι. Ποιος είναι ο Λας”.

“Έχω έρθει για να αποδείξω ποιος είμαι”.

-Λας συγχαρητήρια για το γκολ σου και το ντεμπούτο σου. Πώς είναι αυτές οι πρώτες στιγμές σου στη Λαμία;

Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα της Λαμίας που με δέχτηκε εδώ. Ήταν κάτι πολύ ωραίο για μένα. Η αλήθεια είναι ότι έχω παίξει σε πολλά μέρη και όντως έχω κάνει μία ωραία καριέρα. Τώρα είμαι εδώ στη Λαμία και έχω έρθει για να αποδείξω ποιος είμαι εγώ, ποιος είναι ο Λας. Δεν ήρθα μόνο για να παίξω για τον εαυτό μου, αλλά και για να δώσω χαρά στον κόσμο. Θέλω να κάνω πολλά πράγματα εδώ.

 –Τι σκέφτηκες όταν άκουσες για πρώτη φορά πως μια ομάδα από την Ελλάδα που τη λένε Λαμία, ενδιαφέρθηκε για σένα;

-Ήμουν στο σπίτι, όταν με πήρε τηλέφωνο ο αδερφός μου και μου είπε ότι με ήθελε η Λαμία. Είναι μία ομάδα στην οποία είναι τεχνικός διευθυντής ο Πίτι, ο οποίος ήταν συμπαίκτης μου (στη Ράγιο Βαγιεκάνο). Όταν άκουσα το όνομα του Πίτι, είπα ότι θα πάω στη Λαμία. Ένιωσα αμέσως ότι ήμουν γεμάτος φιλοδοξίες, ένιωσα πολύ χαρούμενος. Ήθελα να έρθω εδώ που είναι και ο «αδερφός» μου ο Πίτι. Είναι κάτι πολύ ωραίο για μένα. Είμαι εδώ για να δώσω άλλη μια ευκαιρία στην καριέρα μου, όπως προσπαθούσα να κάνω πάντα. Για να πω την αλήθεια είμαι ευγνώμων, επειδή ο κόσμος με καλωσόρισε. Είμαι πολύ χαρούμενος.

“Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά για να αλλάξουμε όλη την κατάσταση”.

Φρόντισες όμως κι εσύ να κάνεις τον κόσμο χαρούμενο, καθώς σκόραρες μόλις δύο λεπτά από την είσοδό σου στο ματς. Περίμενες καλύτερο ντεμπούτο;

Φυσικά και έγινε ότι ονειρεύεται ο κάθε ποδοσφαιριστής. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Η ομάδα έχει ήδη πολύ καλούς παίκτες. Τη μία μέρα μπορεί να χάσουμε και στο επόμενο ματς να νικήσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, για να αλλάξουμε την κατάσταση.

-Ήσουν στις κερκίδες και στο ματς με την ΑΕΚ και παρακολούθησες την ομάδα. Τώρα αγωνίστηκες κι όλας. Πώς τα βλέπεις;

-Είδα ότι οι συμπαίκτες μου έχουν πολύ ταλέντο. Είδα το ματς με την ΑΕΚ από την εξέδρα και έτσι όπως ένιωθα το πόδι μου, νόμιζα ότι βρισκόμουν στον αγωνιστικό χώρο. Ήθελα να μπω να παίξω από εκείνη τη στιγμή. Όμως αυτά που είδα από τους συμπαίκτες μου, με έκαναν να καταλάβω ότι το παιχνίδι μας είναι αρκετά καλό. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά και πιστεύω ότι θα το αλλάξουμε όλο αυτό.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News