ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ: Με Σουρλή και σία και όσο πάει στο Κύπελλο ο Ολυμπιακός

Στον Ολυμπιακό καλούνται να πάρουν μια σημαντική απόφαση που αφορά και τους στόχους της φετινής σεζόν και θα επηρεάσει σημαντικά την επόμενη.

Βλέποντας κανείς την αποστολή που ανακοίνωσε και πήρε στο Αγρίνιο ο Πέδρο Μαρτίνς για τον α’ προημιτελικό Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό καταλαβαίνει πολλά, αν τουλάχιστον έχει τη σκέψη ανοιχτή.

Ο Πορτογάλος τεχνικός κατέστησε όσο πιο σαφές γίνεται ότι για τον Ολυμπιακό η διοργάνωση αυτή είναι η στην ερυθρόλευκη ιεραρχία, πίσω από το πρωτάθλημα της Super League και φυσικά την Ευρώπη και το Europa League.

Σιγά το νέο θα πείτε, πάντα έτσι είναι ή πρέπει να είναι κάθε φορά. Ναι αλλά θα επιμείνω και θα πω ότι ο Μαρτίνς (φαντάζομαι δεν κάνει ό,τι του κατεβαίνει στο κεφάλι, οι στόχοι συναποφασίζονται με τη διοίκηση) μετά από τα δύο ματς με τον Λεβαδειακό έρχεται ξανά και μας «ξεκαθαρίζει» ότι ο Ολυμπιακός το κύπελλο το βλέπει ως τον 3ο, με διαφορά, στόχο. Πολύ πίσω από τους άλλους.

Αναλαμβάνει τα ρίσκα του

Και για να πετύχει τον 1ο και να διεκδικήσει τις όποιες ελπίδες του 2ου, είναι αποφασισμένος να ρισκάρει στη διοργάνωση της ΕΠΟ. Να παίξει στο… όριο της πρόκρισης ή όχι στα ημιτελικά. Βλέπετε, πέρα από την… επιβίωση στην τρέχουσα δύσκολη σεζόν, για τον Ολυμπιακό είναι κομβικής σημασίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ένα καλοκαίρι που, ελέω της δραματικής κατάστασης της Ελλάδας στο ranking της UEFA, θα τον βρει (εφόσον κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή) να μπαίνει στο Champions Legaue από τον α’ προκριματικό γύρο που αρχίζει στις αρχές Ιούλη. Άρα η προετοιμασία του πρέπει ν’ αρχίσει στις αρχές Ιούνη. Πότε έχει οριστεί ο τελικός του Κυπέλλου θυμάστε; Στις 21 Μαΐου!!! Δηλαδή οι παίκτες του Ολυμπιακού, που παίζουν ουσιαστικά σερί επί δύο χρόνια, θα έχουν την ευκαιρία για ξεκούραση μόλις μίας εβδομάδας (!) μεταξύ του φινάλε της τρέχουσας σεζόν και της αρχής προετοιμασίας της ερχόμενης.

Μυαλό και στην επόμενη σεζόν

Αν νομίζετε ότι το μυαλό του Μαρτίνς και όλων στον Ολυμπιακό δεν «τρέχει» από τώρα και σ’ αυτό το σημαντικό ζήτημα που θα επηρεάσει τη νέα σεζόν, κάνετε λάθος. Που καταλήγουμε ή αλλιώς τι θέλω να πω; Όχι, δεν λέω ούτε εγώ ούτε έχει παρθεί απόφαση από τον Ολυμπιακό να αποκλειστεί από τον Παναιτωλικό για να ελαφρύνει το πρόγραμμά του ως το τέλος της σεζόν και να έχει ευκαιρία ξεκούρασης τον Μάιο.

Λέω ότι η ομάδα δείχνει να έχει κατά νου να μετατρέψει το κύπελλο σε διοργάνωση ευκαιριών για εκείνους που παίζουν λιγότερο και να πορευτεί μαζί τους όσο πάει. Αν φτάσει με… Σουρλήδες (που είναι πολύ ταλαντούχος, δεν τον υποτιμώ, μακάρι να τον βλέπουμε συχνότερα) στον τελικό και το κατακτήσει, έχει καλώς. Αν όχι, έπρεπε να διαλέξει τι είχε μεγαλύτερη σημασία… Και το κύπελλο δεν θα μπορούσε να έχει τη μεγαλύτερη σημασία… Το κύπελλο ανέκαθεν ήταν η διοργάνωση / παρηγοριά όσων δεν έφταναν στο πρωτάθλημα. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με Φαντιγκά κόντρα στον Παναιτωλικό.

Αριστερό μπακ: Ζαγαρίτης και Μπανγκουρά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News