EURO 2020: H μοίρα των φωτόλουστων;

Ηθελε, πίεσε τον εαυτό του, αλλά τον …σκέπασε ο Μπενζεμά που ήταν καταπληκτικός!

Ο Μέσι, ακόμη προσπαθεί να ξεχωρίσει σε διεθνές επίπεδο και λες πως τον πνίγει αυτή η σύγκριση με τον Μαραντόνα και τα κατορθώματα του αξέχαστου… χρυσού αγοριού με τη φανέλα της Αλμπισελέστε.

Την ίδια στιγμή ο Ρονάλντο, πασχίζει στα 36 του χρόνια να κρατηθεί στον αφρό, να σπάσει όλα τα ρεκόρ, να δώσει ώθηση στην εθνική Ποργογαλίας. Χωρίς πάντα να τα καταφέρνει.

Και ο Εμπαπέ; Ναι, αυτός ο αστέρας που ήταν «όλα τα λεφτά» για την εθνική Γαλλίας στο προ τριετίας Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, στο Euro 2020 χάθηκε, πνίγηκε καλύτερα μέσα στη δίνη του εγωισμού. Ένα αξεπέραστο άγχος τον αγκάλιασε και τελικά δεν τον άφησε να προχωρήσει. Βεβιασμένες επιλογές, λάθη επί λαθών και εν τέλει, ένα χαμένο πέναλτι στην σκληρή διαδικασία που μπορεί να τον στοιχειώνει για μια ζωή. Τι συνέβη τελικά με τον Εμπαπέ; Θα έχει στην πορεία και αυτός τη μοίρα που συχνά κυνηγά τους ακριβοθώρητους ποδοσφαιριστές, τους φωτόλουστους, αυτούς που μοιάζουν κατάφωτοι σε κάθε έκφανση του βίου τους;

Ο χρυσοποίκιλτος Κιλιάν Εμπαμπέ στα γήπεδα της Ρωσίας ήταν λες και ένιωθε «ο ένας και μοναδικός». Αλίμονο αν φοβόταν τη σύγκριση με τον Γκριεζμάν ή τον Ζιρού. Πόσο μάλλον με τους υπόλοιπους κυνηγούς που υπήρχαν στο τουρνουά, αυτούς που ο ίδιος θεωρεί ως σαφέστατα υποδεέστερους. Κι όμως, αυτό το καλοκαίρι έπαθε μπλακ άουτ! Να ήταν η ύστερα από έξι χρόνια επιστροφή του Καρίμ Μπενζεμά στους «τρικολόρ»; Ποιος ξέρει.

Αλλά υπάρχουν κάποια σημάδα που μαρτυρούν την πραγματικότητα. Ο Εμπαπέ έμεινε στο μηδέν, σε ρηχά νερά. Ο Μπενζεμά σημείωσε τέσσερα γκολ και το πρώτο απέναντι στην Ελβετία ήταν προϊόν κλασάτης κίνησης επιθετικού. Λέγεται πως η Ρεάλ φλερτάρει με τον Εμπαπέ και ενώ διαθέτει τον Μπενζεμά. Βρέθηκε, λοιπόν, πεδίο …αντιπαράθεσης στα ενδότερα της εθνικής Γαλλίας; Θα ήταν έως και  υπερβολικό να υποστηριχθεί κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, το βέβαιο είναι ότι ο Εμπαπέ πάντα αναζούσε το κάτι παραπάνω, μια εξεζητημένη κίνηση, μια φιοριτούρα στο μπροστινό κομμάτι του γηπέδου και εν τέλει κατέληξε όχι απλά βαρίδι αλλά ένας αθεράπευτος εγωιστής στην ενδεκάδα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Όταν δε έχεις τέτοιο βαρύ όνομα, ο προπονητής μολονότι υστερείς δυσκολεύεται να σε αντικαταστήσει. Και όλοι μαζί βουλιάζουν εγκλωβισμένοι σε σφάλματα, επιλογές που δεν βγαίνουν και ξόδεμα μιας ευκαιρίας για επιβεβαίωση της αδιαμφισβήτητης αξίας που όμως δεν φάνηκε…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News