ΝΑΠΟΛΙ: Πέθανε ο άνθρωπος που «ανακάλυψε» τον Μαραντόνα, Τζιάνι Ντι Μάρτζιο

Θλίψη έχει σκορπίσει στη Νάπολι ο θάνατος του Τζιάνι ντι Μάρτζιο. Όπως ανακοίνωσε ο γιος του και γνωστός αθλητικός συντάκτης στην Ιταλία, Τζιανλούκα, ο πατέρας του και άλλοτε προπονητής των «παρτενοπέι», «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών

Θλίψη έχει σκορπίσει στη Νάπολι και στο χώρο του ποδοσφαίρου ο θάνατος του Τζιάνι Ντι Μάρτζιο. Όπως ανακοίνωσε ο γιος του και γνωστός αθλητικός συντάκτης στην Ιταλία, Τζιανλούκα, ο πατέρας του και άλλοτε προπονητής των «παρτενοπέι», «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. 

«Και τώρα μπορείς επιτέλους να προπονείς τον αγαπημένο σου Ντιέγκο, ήσουν υπέροχος μπαμπάς, μου έμαθες τα πάντα και δεν θα είμαι ποτέ ο μόνος που δεν θα σε ξεχάσει ποτέ», ήταν το μήνυμα του γιου του.

Ο Ντι Μάρτζιο ήταν ο άνθρωπος που «ανακάλυψε» τον νεαρό Ντιέγκο Μαραντόνα στην Αργεντινή και τον υπέδειξε στον πρόεδρο της Νάπολι, Κοράντο Φερλάινο, αλλά η μεταγραφή δεν πραγματοποιήθηκε αρχικά. Αργότερα είχε πολυ καλές σχέσεις με τον Αργεντινό σταρ κατά τη διάρκεια της θητείας του στους «παρτενοπέι». Επίσης ο Ντι Μάρτζιο ήταν από τους πρώτους που ξεχώρισαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο. 

 

 «Όταν τον είδα παιδί στο Μπουένος Άιρες, έκανα αμέσως επιλογή για τη Νάπολι», έλεγε ο ίδιος για τον D10s.

 

Η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του ήρθε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Καταντζάρο, όταν την οδήγησε στη Serie A μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Επίσης, οδήγησε τη Νάπολι στον τελικό του Coppa Italia κατά τη διάρκεια των δύο ετών που ήταν στο τιμόνι της, καθώς και στην πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα.  Ο Ντι Μάρτζιο κέρδισε δύο φορές το βραβείο Seminatore d’ oro, που απονέμεται στον καλύτερο προπονητή της σεζόν σε κάθε κατηγορία. Το πρώτο από αυτά κέρδισε μετά τη σεζόν 1971/72, κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Νοτσερίνα στη Serie C, και το δεύτερο ήρθε μετά την σεζόν 1975/76 με την Καταντζάρο στη Serie B.

Η Νάπολι ανακοίνωσε:

«Ο πρόεδρος Ντε Λαουρέντις και όλη η οικογένεια της Νάπολι στέκεται στο πλευρό της οικογένειας Ντι Μάρτζιο για τον θάνατο του αγαπητού Τζιάνι, του ιστορικού και αξέχαστου προπονητή της ομάδας μας». 

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News