ΟΦΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-4: Το «θαύμα του Αναστασίου» σκορπάει τον τρόμο!

ΟΦΗ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-4: Σε ένα τρομερό ματς με έξι γκολ, ο Παναιτωλικός πήρε μία ακόμη νίκη αυτή τη φορά επί του ΟΦΗ με 4-2, με τους Μεντόσα και Καρέλη να σκοράρουν για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι.

Με τους Καρέλη και Μεντόσα να σκοράρουν για τρίτο συνεχόμενο ματς, ο Παναιτωλικός πήρε τη νίκη με 4-2 επί του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ και πάει για την ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο με την ψυχολογία στη ύψη.

Ο Παναιτωλικός ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι εντυπωσιακός και με το δίδυμο Μεντόσα – Καρέλη που έχουν πάρει από το χεράκι και τους υπόλοιπους δείχνει πως μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα.

Μοιραίος ο κατά τα άλλα εξαιρετικός Νέιρα για τον ΟΦΗ, αφού ο Αργεντινός μπορεί να πέτυχε δύο τέρματα, όμως έχασε πέναλτι στο 80′ με αποτέλεσμα να στερήσει από την ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ματσάρα και τρία γκολ στο ημίχρονο

Πολύ ωραίο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό, δύο φύσει επιθετικές ομάδες που πρόσφεραν θέαμα στα πρώτα 45λεπτά στο Γεντί Κουλέ. 

Η ομάδα του Αγρινίου ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με το σουτ του Καρέλη από τα αριστερά και λίγο αργότερα κέρδισε το πέναλτι, στην ανατροπή του Μαρινάκη πάνω στον Μόρσεϊ. Ο Μεντόσα ανέλαβε την εκτέλεση, ο Βάτερμαν απέκρουσε, όμως στην επαναφορά ο Αργεντινός πλάσαρε για το 0-1 στο 8′.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα με την ταχύτητα του Λάμπρου που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης, είχαν δοκάρι στο 14′ όμως οι αμυντικοί του Παναιτωλικού έκαναν καλή δουλειά στο ανασταλτικό τρανζίσιον.

Τελικά οι «Κρητικοί» κατάφεραν και ισοφάρισαν με τον Νέιρα λίγο πριν το ημίχρονο, με τον Νέιρα να εκμεταλλέυεται την ασυνεννοησία των αμυντικών του Γιάννη Αναστασίου και να πλασάρει όμορφα στον Μελίσσα για το 1-1 στο 43′.

Ο Παναιτωλικός όμως χτύπησε ξανά και πρόλαβε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε το φάουλ γεμίζοντας στην περιοχή, με τον Κορνέλιους να πιάνει την κεφαλιά και να κερδίζει τον Βάτερμαν, με την φάση να ελέγχεται από το VAR, με τον Σιδηρόπουλο όμως να δείχνει σέντρα.

Ξανά γκολ ο Καρέλης – Μείωσε εκ νέου ο Νέιρα

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου μπήκαν με ανεβασμένη ψυχολογία ορμώμενοι από το γκολ στα τέλη του πρώτου μέρους και κατάφεραν να βρουν και τρίτο γκολ με τον Νίκο Καρέλη να σκοράρει για τρίτο συνεχόμενο ματς. 

Ο Παναιτωλικός έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και έφυγε στην κόντρα, με τον Μεντόσα να κάνει την σέντρα και τον Έλληνα επιθετικό να στέλνει για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Βάτερμαν.

Ο ΟΦΗ όμως δεν τα παράτησε, με τον Νίκο Νιόπλια να προχωρά σε διορθωτικές αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς Φαν Ντούινεν και Ντουρμισάι. Έτσι βρήκε το γκολ στην κόντρα με ένα πανέμορφο σουτ του Νέιρα έξω από την περιοχή.

Από ωραίος – μοιραίος ο Νέιρα

Στο 80′ ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι στο τράβηγμα στην περιοχή του Κορνέλιους πάνω στον Ντουρμισάι. Ο σκόρερ των δύο γκολ για τους «Κρητικούς» όμως, Χουάν Νέιρα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Μελίσσα, χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Στις καθυστερήσεις μάλιστα, ο Βέργος που είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Καρέλη έκανε το 4-2, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Ενδεκάδες:

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Μαρινάκης(83′ Στάικος), Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Ντε Γκούζμαν(60′ Φαν Ντούινεν), Μεγιάδο, Τοράλ(82′ Ναμπί), Τσιλιανίδης(46′ Ντουρμισάι), Νέιρα, Λάμπρου

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Λούι, Μαλής, Κορνέλιους, Χουχούμης, Φλόρες, Αντούνες, Μπαρμπόσα(71′ Μπαρμπόσα), Μεντόσα(67′ Ντουάρτε), Μόρσεϊ(82′ Αποστολάκης), Καρέλης(82′ Βέργος)

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News