ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ: Αυτούς ψάχνει ο Πρίφτης στην αγορά!

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θέλει να κολλήσει σωστά τα κομμάτια ώστε να βγει ένα άκρως ελκυστικό πράσινο παζλ που θα έχει τη «σφραγίδα» του Δημήτρη Πρίφτη.

Ο 53χρονος κόουτς είναι ο… λίντερ για τα επόμενα τρία χρόνια και αυτός που έχει το μαχαίρι και το καρπούζι στις μεταγραφικές υποθέσεις. Όλα περνούν από το χέρι του. Κάτι λογικό. Ο Δημήτρης Πρίφτης θέλει να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα σφύζει από αθλητικότητα με όπλο την άμυνα. Για να δούμε τα δεδομένα. Τα όσα έχει στο μυαλό του και στη λίστα του.

Ο μπακ-απ σκόρερ και ο οργανωτής

Ο Δημήτρης Πρίφτης θα ρίξει μεγάλο βάρος σε έναν τομέα που «πόνεσε» πέρυσι πολύ την ομάδα. Στο κομμάτι οργάνωσης-εκτέλεσης. Στόχος του είναι η απόκτηση δύο γκαρντ. Ο ένας έκλεισε. Ο Κέντρικ Πέρι. Ο Αμερικανός γκαρντ τον οποίο ήθελαν από τα μέσα της χρονιάς οι «πράσινοι» είναι παίκτης της ομάδας. Ντύθηκε στα πράσινα. Είχε 16,1 πόντους και 6,1 ασίστ κατά μέσο όρο με την Τσεντεβίτα στο EuroCup. Είναι ο οργανωτής-σκόρερ που θέλει ο Ελληνας κόουτς. Ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί και για τον εαυτό του. Όμως δεν θα είναι ο βασικός πλέι μέικερ. Θα είναι μπακ-απ.

Στη λίστα υπάρχει η απόκτηση ενός περισσότερο άσσου. Δηλαδή με λιγότερες επιθετικές ικανότητες και περισσότερο «εγκεφαλικές». Στη κορυφή της λίστας είναι ο Νίκολας Λαπροβίτολα ο οποίος είναι ελεύθερος από τη Ρεάλ και αποτελεί τον διακαή πόθο της ομάδας. Μπορεί να δώσει λύσεις με την εμπειρία και την άμυνά του. Στη λίστα, αλλά χαμηλότερα υπάρχουν οι Νέιτ Γουόλτερς (παίκτης του Πρίφτη στην Ούνιξ), Λορέντζο Μπράουν (τον ήθελαν πέρυσι οι «πράσινοι») και ακόμα πιο χαμηλά ο Στεφάν Γιόβιτς (καλός αμυντικός και οργανωτικός, αλλά με προβλήματα τραυματισμών κατά διαστήματα). Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος θα είναι ο… μπαλαντέρ. Ο τύπος που θα μπορεί να αγωνίζεται από το «1» ως το «3». Με τη διαφορά ότι θα αποφορτιστεί περισσότερο από τη θέση «1» σε σχέση με φέτος. Θα είναι ο αμυντικός κυματοθραύστης. Αν φυσικά αποκτήσει και ελληνικό διαβατήριο τότε θα απελευθερωθεί μια θέση ξένου.

Φυσικά, η λίστα των γκαρντ δεν τελειώνει εδώ. Χρειάζεται ένας ακόμα σκόρερ. Περισσότερο «2» σε σχέση με τον Πέρι. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς θέλει να παραμείνει στα πράσινα. Το… φωνάζει. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν έχουν ακόμα αρχίσει τις διαπραγματεύσεις μαζί του (είχαν «παγώσει» στα μέσα Φλεβάρη μετά τον τραυματισμό του). Όμως τον έχουν στο μυαλό τους. Ερωτηματικό είναι η παραμονή του Τι Τζέι Μπρέι. Υπό την έννοια ότι έχει συμβόλαιο, αλλά ήταν παίκτης που άρεσε στη λογική του Κάτας. Αν αποχωρήσει τότε οι «πράσινοι» θα κινηθούν για ένα καθαρό 2άρι με μακρινό σουτ το οποίο θα εναλλάσσεται με τον «Νέντο» αν ο Σέρβος παραμείνει. Η περίπτωση του Ντάριλ Μέικον της ΑΕΚ είναι ανοιχτή για τους «πράσινους» που τους αρέσει. Από εκεί και πέρα αναμένεται να ανανεώσει και ο Λευτέρης Μποχωρίδης. 

Υπόθεση Παπαπέτρου-Χεζόνια

Καθαρά χρονικά, το θέμα του Παπαπέτρου είναι αυτό που πρέπει να κλείσει άμεσα. Εντός της τρέχουσας εβδομάδας. Οι πιθανότητες παραμονής του έχουν αυξηθεί κατά πολύ και το πιθανότερο είναι να πει το «ναι» στο τριετές συμβόλαιο που του έχουν καταθέσει οι «πράσινοι». Ετσι να συνεχίζει να είναι το σημείο αναφοράς. Όμως με μια διαφορά. Δεν θα επωμίζεται τόσο μεγάλο βάρος όσο πέρυσι. Δεν θα είναι ο… τα κάνω όλα. Ενδεχομένως να μην τον δούμε να παίζει ξανά στο «2». Αν γίνει η ανατροπή και ο «Πάπι» πει «όχι» τότε οι «πράσινοι» θα κινηθούν για 3άρι. Όμως αυτό δύσκολα θα γίνει καθότι ο αρχηγός ετοιμάζεται να πει το «ναι». Στο «3» και στη θέση υπάρχει και ο Λευτέρης Μαντζούκας ο οποίος θα πάρει χρόνο συμμετοχής τη νέα χρονιά. Είναι σπουδαίο πρότζεκτ και ο Δημήτρης Πρίφτης θα του δώσει ευκαιρίες. Ενδεχομένως να παίζει και στο «4».

Στο κάδρο υπάρχει και το θέμα του Μάριο Χεζόνια. Η ιστορία έχει ως εξής. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πρέπει να καταβάλλει 400.000 ευρώ μπάι άουτ στην Μπαρτσελόνα (εκτός και αν ο τρελο…Μάριο το δώσει ο ίδιος) και μετά να κάνει το ντιλ με τον Κροάτη. Θέλει φυσικά να παραμείνει στο ΟΑΚΑ και η αποχώρηση του Κάτας ήταν ένα ευχάριστο γεγονός για εκείνον. Αν αυτό γίνει πραγματικότητα θα παίζει περισσότερο στο «4» όταν έχει δίπλα του τον «Πάπι». Ο Λεωνίδας Κασελάκης αναμένεται να συνεχίσει στα πράσινα, γιατί η ομάδα θέλει να έχει ελληνικό αίμα και φυσικά έναν μαχητικό Ελληνα φόργουορντ που θα δίνει αμυντικές λύσεις.

Ιδού η… αεροπορία

Σε σχέση με τη περσινή χρονιά στη φροντ λάιν υπάρχει μόνο ο Γιώργος Παπαγιάννης. Διότι Μήτογλου, Γουάιτ, Μπέντιλ, Ογκαστ και Βουγιούκας αποτελούν παρελθόν. Ο Δημήτρης Πρίφτης έχει ζητήσει έναν ψηλό… τσέπης. Έναν ξένο που θα παίζει στο «5», αλλά θα μπορεί να κατεβαίνει και στο «4». Αθλητικός με αμυντικές ικανότητες και βοήθεια στις αλλαγές και εξαιρετικός στο πικ εν ρολ. Ο Τζον Μπράουν ήταν διακαής πόθος για τον Δημήτρη Πρίφτη, αλλά ανανέωσε με την Ούνιξ. Στη λίστα υπάρχει ο έμπειρος Οθέλο Χάντερ ο οποίος ξέρει καλά τα κατατόπια, αλλά δεν είναι στη κορυφή. Σε περίοπτη θέση βρίσκεται ο Τόρνικε Τζεκίρι που αγωνίζεται στην Μπασκόνια. Ο Νιγηριανός ψηλός έχει κυκλωθεί από τους «πράσινους» και ο Ελληνας κόουτς θεωρεί πως είναι μια εξαιρετική λύση που θα τονώσει την αθλητικότητα της ομάδας με τις ικανότητες του σε πικ εν ρολ και άμυνα. Στο «5» ο Δημήτρης Πρίφτης θέλει να αποκτήσει και έναν Ελληνα που θα είναι τρίτος στη λίστα. Πέραν του ενδιαφέροντος για τον Κώστα Αντετοκούνμπο, στο κάδρο είναι και ο Βασίλης Καββαδάς.

Πάμε και μια θέση πίσω. Στο «4». Όπως αναφέραμε ο Μάριο Χεζόνια ενδεχομένως να παίζει και στο «4» όταν είναι στην ίδια πεντάδα με τον Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θέλει ένα 4άρι αθλητικό που θα ποστάρει και θα έχει και σουτ. Στη λίστα βρίσκεται ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ Κέβιν Χέρβεϊ ο οποίος αγωνιζόταν στην Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ομάδα που αντιμετώπισε ουκ ολίγες φορές η Ούνιξ. Ταυτόχρονα είναι ανοιχτό το θέμα του Νίκου Χουγκάζ, ο οποίος προορίζεται για να «ψηθεί» στο «4» όπως ο Μήτογλου.

Εν ολίγοις, ο Δημήτρης Πρίφτης έχει μπόλικη δουλειά για να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα ακολουθεί τους κανόνες του με βάση την αθλητικότητα. Τα περισσότερα κομμάτια του παζλ είναι «κενά», αλλά το ζήτημα είναι να ταιριάξουν όταν αποκτηθούν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News