ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 69-87: Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό στη Ρόδο

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ο Ολυμπιακός είχε τις απουσίες των ΜακΚίσικ και Βεζένκοφ στη Ρόδο, αλλά ξέσπασε στο δεύτερο ημίχρονο για να επικρατήσει του μαχητικού Κολοσσού με 69-87 στη 13η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Ο Ολυμπιακός είχε τις απουσίες των ΜακΚίσικ και Βεζένκοφ στη Ρόδο, αλλά ξέσπασε στο δεύτερο ημίχρονο για να επικρατήσει του μαχητικού Κολοσσού με 69-87 στη 13η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Στην πρώτη του ήττα εντός έδρας για την Stoiximan Basket League υποχρεώθηκε ο Κολοσσός Ρόδου, από τον Ολυμπιακό που έφτασε σε ρεκόρ 10-1. Οι Πειραιώτες είχαν εκτός τον Σακίλ ΜακΚίσικ, αλλά και τον Σάσα Βεζένκοφ που ένιωσε ένα σφίξιμο στη γάμπα το πρωί της Κυριακής, με τους Ροδίτες να βάζουν δύσκολα για τα πρώτα 25 λεπτά, όσα δηλαδή άντεξαν με την άμυνά τους.

Μετά το 41-46 στα μέσα του 3ου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός άνοιξε τη διαφορά, έχοντας τους Γουόκαπ (13 πόντους, 10 ριμπάουντ) και Χασάν Μαρτίν (13 πόντους, 8 ριμπάουντ) να ξεχωρίζουν, την ώρα που για τον Κολοσσό έδειξαν τις επιθετικές αρετές τους οι Φλόιντ και Μίλερ με 21 και 19 πόντους αντίστοιχα.

Με 11/26 τρίποντα ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός, ενώ ο Κούινσι Έισι πήρε ξανά χρόνο και ήταν θετικός στα 10 λεπτά που αγωνίστηκε, ενώ η προσοχή πλέον στρέφεται στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα την Πέμπτη!

Μαχητικός ο Κολοσσός

Ο Ολυμπιακός με μία αλλαγή στη βασική του πεντάδα, αυτή του Λιβιό Ζαν Σαρλ ένεκα της απουσίας του Βεζένκοφ, δεν είχε διάθεση να αφήσει τον Κολοσσό να ελπίζει για κάτι στο παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» απειλήθηκαν στην άμυνα μόνο από τα σουτ του Γουίλιαμς και με ένα τρίποντο του Παπανικολάου προηγήθηκαν με 5-13, μετά από 5 λεπτά. Σε εκείνο το σημείο ήρθε στο παιχνίδι από τον πάγκο ο Τζόρνταν Φλόιντ και οι Ροδίτες βρήκαν τον πολιορκητικό κροιό τους στην επίθεση. Νίκησε σε συνεχόμενες επιθέσεις τους Φαλ και Παπανικολάου στις αλλαγές, πέτυχε έξι συνεχόμενους πόντους και ο Κολοσσός μείωσε στους τρεις (16-19) στο τέλος της 1ης περιόδου!

Οι Φλόιντ και Γουίλιαμς έδειχναν τη διάθεση να καταθέσουν τις επιθετικές αρετές τους, ενώ το δεύτερο rotation του Ολυμπιακού δεν μπήκε γρήγορα σε λειτουργία και οι γηπεδούχοι μείωσαν στον πόντο (20-21). Ένα ξέσπασμα του Σλούκα και ένα μακρινό σουτ του Έισι βοήθησαν για το +9 (22-31), με τον Ολυμπιακό να καταφέρνει σταδιακά να δείξει μεγαλύτερο ζήλο στην άμυνα και να αποκρούει τις αντεπιθέσεις του Κολοσσού. Ο Χασάν Μάρτιν βοήθησε με τα τελειώματά του και τα επιθετικά (3 τον αριθμό) ριμπάουντ, για να έρθει ο Σλούκας με buzzer beater να υπογράψει το 32-44 στο φινάλε του ημιχρόνου.

Ντόρσεϊ και Γουόκαπ βγήκαν μπροστά για τον Ολυμπιακό

Με τις δύο ομάδες να ρίχνουν… άσφαιρα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ξανθόπουλος βρήκε πεδίο δράσης για να κινήσει τα νήματα. Μία μαγική ασίστ στον Μίλερ και ένα τρίποντο του Γουίλιαμς μείωσαν τη διαφορά στο 41-46 (στο 24′), αλλά κάπου εκεί ο Ολυμπιακός έβαλε την τελεία στο παιχνίδι. Ντόρσεϊ και Γουόκαπ σκόραραν σε συνεχόμενες επιθέσεις, εκμεταλλεύτηκαν και την υψομετρική διαφορά το Φαλ με τους αντιπάλους τους, ενώ με τον Τιλί να πηγαίνει στα αποδυτήρια για ράμματα στο φρύδι, το rotation για τον Κολοσσό στένεψε, για το 2-15 επιμέρους σκορ (43-61 στο 29′).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κοίταξε βαθιά στον πάγκο για να περάσει στο παρκέ και ο Γιώργος Πρίντεζης που δεν είχε πάρει χρόνο, ο Φλόιντ προσπαθούσε πλέον μόνος (με δόσεις από τον Μίλερ) και ο Κολοσσός πήρε τα κρέντιτς της μαχητικότητας και του όμορφου μπάσκετ, αλλά θα γνώριζε αναμενόμενα την πρώτη του εντός έδρας ήττα. Η διαφορά παρέμεινε στις παρυφές των 20 (54-72 στο 35′) με τον Γουόκαπ να φτάνει σε double-double και την μπίλια να κάθεται στο τελικό 69-87!

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 32-44, 45-63, 69-87

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News