ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ: Χωρίς ομάδα μετά τη λήξη της προθεσμίας

Ο Αργεντινός δεν ανήκει πλέον στην Μπαρτσελόνα, από τη στιγμή που δεν ανανεώθηκε τελικά εντός του χρονικού ορίου η συνεργασία του με τον καταλανικό σύλλογο.

Ο Λιονέλ Μέσι πήγε στην Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά το 2001 σε ηλικία 13 ετών. Σχεδόν 20 χρόνια μετά μένει, έστω και τυπικά χωρίς ομάδα, από τη στιγμή που δεν υπήρξε συμφωνία μέχρι τις 12 τη νύχτα (1 ώρα Ελλάδας). Το δεδομένο αυτό δεν αλλάζει κάτι στο πρακτικό κομμάτι, αφού θα συνεχιστούν οι διαδικασίες, μέχρι να οριστικοποιηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του νέου συμβολαίου. 

Πέρα από το γεγονός ότι ο Λιονέλ Μέσι έχει θεωρητικά τη δυνατότητα να μιλήσει και με άλλες ομάδες χωρίς να δώσει λογαριασμό, υπάρχουν και κάποια άλλα ζητήματα με το πιο σημαντικό από αυτά να αφορά σε πιθανό τραυματισμό του κατά τη διάρκεια του Copa America, το οποίo βρίσκεται σε εξέλιξη. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, από τη μία ο παίκτης χάνει φυσικά την ιατρική κάλυψη που του παρείχε η Μπαρτσελόνα, η οποία με τη σειρά της χάνει το δικαίωμα αποζημείωσης από τη FIFA για το χρονικό διάστημα απουσίας του ποδοσφαιριστή. 

Έχει επίσης πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, δει το πιθανό νέο συμβόλαιο του Μέσι με την Μπαρτσελόνα ως ανανέωση ή ως μεταγραφή. Η λογική λέει ότι το δεύτερο σενάριο έχει περισσότερες πιθανότητες και εδώ ίσως υπάρξει πρόβλημα, από τη στιγμή που υπάρχουν και οι ανάλογο μισθολογικοί περιορισμοί λόγω του υπέρογκου χρέους. 

Στο εμπορικό κομμάτι οι “μπλαουγκράνα” δεν θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το όνομα του Λιονέλ Μέσι τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι προς πώληση οι φανέλες της σεζόν 2021-2022 με το νούμερο 10 και το επίθετο Μέσι στην πλάτη, μέχρι να πέσουν οι υπογραφές στο πιθανό νέο συμβόλαιο. Βεβαίως και οι χορηγοί από την πλευρά τους περιμένουν τις εξελίξεις τις επόμενες μέρες…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News