ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Να κερδίσει τις απουσίες και την ηρεμία του

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα για την 23η αγωνιστική της Euroleague και θέλει να επιστρέψει στις νίκες με στόχο να βρει την ηρεμία.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ (27/1) στις 21:00 για την 23η αγωνιστική της Euroleague, με μοναδικό στόχο την επιστροφή στις νίκες, που θα φέρει και πάλι ηρεμία στις τάξεις της ομάδας και θα κρατήσει το κάστρο του απόρθητο.

Τα δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα και Φενερμπαχτσέ και Μακάμπι Τελ Αβίβ σε συνδυασμό με τις αναιμικές εμφανίσεις έφεραν σίγουρα προβληματισμό στον οργανισμό των «ερυθρολεύκων», που όμως θα έχουν να διαχειριστούν ξανά προβλήματα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την υπομονή που θα πρέπει να έχει η ομάδα του στην πιεστική άμυνα των Σέρβων πάνω στην μπάλα στα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα της επίθεσης, τονίζοντας πως θα πρέπει η ομάδα του να αποφύγει τα λάθη, που πλήγωσαν την ομάδα του στα προηγούμενα παιχνίδια.

Οι απουσίες θα παίξουν τον ρόλο τους

Ο Ολυμπιακός θα έχει για ένα ακόμη παιχνίδι απουσίες, κάτι που θα πρέπει να διαχειριστεί ο Έλληνας τεχνικός, καλύπτοντας το κενό εκ των έσω. Στο απουσιολόγο των Πειραιωτών βρίσκονται οι Σακίλ Μακίσικ, ο Γιώργος Πρίντεζης και πιθανότατα ο Χασάν Μάρτιν, που αντιμετωπίζει πρόβλημα και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους ψηλούς του Ολυμπιακού, έτσι το βάρος αυτόματα πέφτει στους Φαλ, Λιβιό Ζαν Σαρλ, ενώ χρόνο συμμετοχής αναμένεται να πάρει και ο Κουίνσι Έισι, που τον τελευταίο καιρό δείχνει να μπαίνει στη λογική της ομάδας και του τρόπου που θέλει να αγωνίζεται ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Κλειδί η άμυνα των Σέρβων και τα ριμπάουντ

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς παλεύει τα παιχνίδια μέχρι το τελευταίο λεπτό, με όπλο την εξαιρετική της άμυνα. Φέτος έχει μόλις δύο νίκες μακριά από το Βελιγράδι, τα παιχνίδια της όμως δεν ξεφεύγουν στο σκορ, κάτι που κάνει ακόμα πιο επικίνδυνους τους Σέρβους. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να διασπάσουν την πιεστική άμυνα του Ερυθρού Αστέρα, ενώ τα σουτ από την περιφέρεια θα παίξουν τον ρόλο τους.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το μαρκάρισμα του Νίκολα Κάλινιτς που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των Σέρβων, με τον 30χρονο να πληγώνει τους «ερυθρόλευκους» στον πρώτο γύρο με 25 πόντους. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο Νέιτ Γουόλτερς, με τον Αμερικανό να είναι ότι πιο ποιοτικό διαθέτει στην περιφέρεια η σερβική ομάδα, με 11.5 πόντους και 4 ασίστ μ.ο.

Μεγάλη «μάχη» θα γίνει στα ριμπάουντ, αφού ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ελέγξει την κατάσταση στον αέρα και να μην δώσει την ευκαιρία στον Ερυθρό για δεύτερες επιθέσεις, την ίδια στιγμή, που με τον γίγαντα Φαλ έχει το πλεονέκτημα, ενώ θα κάνει ευκολότερη τη ζωή του εάν βρει πόντους στο τρανζίσιον.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News