ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ - ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ: Ο... βαρετός σκατορώσος, το μικρό παιδί και η συμφιλίωση

AUSTRALIAN OPΕΝ: Στέφανος Τσιτσιπάς και Ντανιίλ Μεντβέντεφ θα τεθούν αντιμέτωποι με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Australian Open, αλλά η ιστορία τους έχει περάσει από κόντρες και χίλια κύματα, μέχρι τη συμφιλίωση!

Η σχέση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ έχει περάσει από… χίλια κύματα μέχρι την αναγνώριση!

Με φόντο μία πρόκριση στον τελικό του Australian Open, Στέφανος Τσιτσιπάς και Ντανιίλ Μεντβέντεφ θα διασταυρώσουν για 9η φορά τα ξίφη τους, κάτι που λίγο έλειψε να γίνει στην κυριολεξία μετά την πρώτη τους αναμέτρηση στο Μαϊάμι, πριν από τέσσερα χρόνια.

Οι δυο τους έχουν περάσει από το σημείο της κόντρας που δεν έμεινε εντός των τενιστικών κορτ, στην αναγνώριση ο ένας του άλλου. Σε αυτό φυσικά βοήθησε αρκετά η συνύπαρξή τους στο Laver Cup, που βρέθηκαν σε κοινή ομάδα, μαζί με τους… Φέντερερ και Ναδάλ, δείχνοντας τάσεις συμφιλίωσης!

Ο «σκατορώσος» και το κακό παιδί στο Μαϊάμι

Στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Μαϊάμι οι δύο εκπρόσωποι της Next Gen τέθηκαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά, με τον Μεντβέντεφ να επικρατεί 2-1 (2-6, 6-4, 6-4) με ανατροπή και τους πνεύματα να οξύνονται…

Ο Μεντβέντεφ ισχυρίζεται πως ο Τσιτσιπάς στη χειραψία τους τον αποκαλεί «σκατορώσο» και ο Ντανιίλ εκρήγνυται. «Καλύτερα να βγάλεις τον σκασμό. Στέφανε, θέλεις να με κοιτάξεις και να μιλήσεις; Υπάρχουν κανόνες. Πηγαίνεις επειγόντως στην τουαλέτα για πέντε λεπτά, μετά σε let δεν ζητάς συγγνώμη και νομίζεις ότι είσαι καλό παιδί; Κοίταξέ με! Κοίταξέ με! Δεν με κοιτάς» λέει στον Τσιτσιπά.

Ο Μεντβέντεφ συνεχίζει προς τον διαιτητή της αναμέτρησης «αυτός το άρχισε. Είπε σκατορώσε, νομίζεις ότι αυτό είναι φυσιολογικό; Του απάντησα γιατί δεν ξέρει να τσακώνεται. Είναι ένα μικρό παιδί που δεν ξέρει να τσακώνεται. Αν δεν έλεγε τίποτα δεν θα είχα πρόβλημα μαζί του. Αλλά όταν λέει κάτι και θέλει να τσακωθούμε, πρέπει να το κάνει. Και μετά δεν με κοιτάει», όπως ακούγεται καθαρά στο φινάλε του βίντεο…

 

Το toilet break, που τόσος ντόρος έγινε γύρω του ένεκα του Τσιτσιπά και στο περσινό US Open, ήταν η αρχή της ενόχλησης του Μεντβέντεφ, που δεν ήταν ικανοποιημένος από την συμπεριφορά του Έλληνα.

Ο… βαρετός Μεντβέντεφ

Ο Ρώσος γίνεται για τον Τσιτσιπά έμμονη ιδέα, μπαίνει στο μυαλό του και απειλεί την αυτοκυριαρχία του. Τον κερδίζει στο US Open της ίδιας χρονιάς με 3-1 και στη Βασιλεία με 2-1. Η επόμενη χρονιά τους βρίσκει ξανά αντιμέτωπους στο Μόντε Κάρλο, όπου ο Τσιτσιπάς θεωρητικά έχει πλεονέκτημα λόγω της χωμάτινης επιφάνειας, αλλά ο Ρώσος επικρατεί με 6-2, 1-6, 6-4 για να πάρει το εισιτήριο στους «8».

Στην χειραψία τους όλα έμοιαζαν φυσιολογικά, παρότι ο Μεντβέντεφ έχει φτάσει στο 4-0 το μεταξύ τους H2H. Ο Τσιτσιπάς ξεσπάει στη συνέντευξη τύπου, τονίζοντας πως ο Ρώσος είναι… βαρετός!

«Δεν θέλω να είμαι αγενής, αλλά είναι βαρετό να παίζεις μαζί του. Έχει μεγάλο σερβίς και αν καταφέρεις να το επιστρέψεις, είναι απλά αμέτρητες μπάλες μέσα στο γήπεδο και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να χτυπήσεις όσο πιο δυνατά μπορείς από τη μία άκρη στην άλλη, με ακρίβεια, και να τον κάνεις να τρέχει. Αλλιώς μπορείς απλά να χτυπάς, να χτυπάς και να χτυπάς. Έρχονται συνέχεια οι μπάλες πίσω. Δεν ξέρω… Είναι απλά μια ακόμα μέρα στο γραφείο», αναφέρει ο Έλληνας τενίστας, προσπαθώντας να δώσει μία εξήγηση στο αμυντικό παιχνίδι του Μεντβέντεφ και τον τρόπο που αυτός το αντιμετωπίζει!

Η λύτρωση στο Λονδίνο για τον Τσιτσιπά

Λίγο καιρό αργότερα στην Σανγκάη, ο Μεντβέντεφ κερδίζει για 5η φορά τον Τσιτσιπά με 7-6, 7-5. Ο Στέφανος δε βρίσκει λύσεις στις άμυνες του Ρώσου επί σχεδόν μία διετία, προτού κλείσουν τη σεζόν στο Λονδίνο και το Nitto ATP Finals.

Στην ξέφρενη πορεία ως τον τίτλο του 2019, ο Τσιτσιπάς κερδίζει τον κακό του δαίμονα με 7-6, 6-4 στη φάση των ομίλων και πετάει από πάνω του ένα βάρος!

Ακολούθησαν δύο συναντήσεις για Grand Slam. Η πρώτη στο ξεκίνημα του 2021, με τον Μεντβέντεφ να μετατρέπει σε μονόλογο τον ημιτελικό του Australian Open, επικρατώντας 6-4, 6-2, 7-5 και τον Στέφ να απαντάει στον προημιτελικό του Roland Garros με 6-3, 7-6, 7-5! Αμφότεροι ηττήθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης από τον Νόβακ Τζόκοβιτς…

Το 9ο επεισόδιο της μεταξύ τους… διαμάχης τους βρίσκει συμφιλιωμένους. Ο Ρώσος τονίζει πως ο Τσιτσιπάς είναι μεγάλος παίκτης και πρέπει να είναι στα καλύτερά του για να τον νικήσει, με τον Έλληνα να τονίζει πως μετά το Laver Cup έχει φτιάξει η σχέση τους, παρότι δε μιλάνε και συχνά.

Αυτό το rivalry είναι δεδομένο πως θα μακροημερεύσει, αφού και οι δύο θα είναι ανάμεσα στους κορυφαίους για πολλά συναπτά έτη στο μέλλον, διεκδικώντας τα σημαντικά τρόπαια και η ιστορία τους βρίσκεται στην… πλέξη. Ο Τσιτσιπάς θα ήθελε πολύ να φτάσει σε έναν Grand Slam τίτλο, όπως έκανε ο Μεντβέντεφ στο περσινό US Open. Ο δρόμος του περνάει από τον αιώνιο αντίπαλό του στη Μελβούρνη!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News