ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 72-76: Ο κορωνοϊός τον «γονάτισε», ο Αστέρας τον... αποτελείωσε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τις απουσίες του και ηττήθηκε, για πρώτη φορά στο ΣΕΦ, από τον Ερυθρό Αστέρα με 72-76 για την 23η αγωνιστική της EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τις απουσίες του και ηττήθηκε, για πρώτη φορά στο ΣΕΦ, από τον Ερυθρό Αστέρα με 72-76 για την 23η αγωνιστική της EuroLeague.

Τα είχε χύμα, του ήρθαν και τσουβαλάτα. Ο Ολυμπιακός μέτρησε τρεις απουσίες (ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Πρίντεζη), εμφάνισε και πάλι τις ίδιες παθογένειες με τα λάθη στην επίθεση και μην μπορώντας να βρει το… χέρι του από την περίμετρο, υποτάχθηκε στον Ερυθρό Αστέρα με 72-76.

Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ -των 1.000 φιλάθλων ένεκα των μέτρων κατά του κορωνοϊού- για τη φετινή EuroLeague, αλλά και η τρίτη συνεχόμενη για τους Πειραιώτες, που υποχώρησαν στο 12-8. Ο Κάλινιτς έστησε πραγματικό πάρτι με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, ενώ ο Ντόμπριτς συμπλήρωνε με άλλους 14 πόντους.

Ο Βεζένκοφ το πάλεψε επιθετικά για τον Ολυμπιακό, με τον Σλούκα να βοηθάει αρκετά στο φινάλε, αλλά τα 17 λάθη σε συνδυασμό με 7/27 τρίποντα έδωσαν τη χαριστική βολή στους «ερυθρολέυκους».

Αρχή με λάθη και προβάδισμα για τον Αστέρα

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού έμοιαζε εν πολλοίς με την εικόνα του γηπέδου. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα μπήκαν κάπως νωθρά στην αναμέτρηση και παρόλο που δεν «πληγώθηκαν» από το ποστ των φόργουορντ του Αστέρα, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 7-12 και λίγο αργότερα ακόμα και στο -10 (10-20 στο 8′). Οι 8 πόντοι των Σέρβων στο transition ήταν αρκετοί για να χτίσουν μια διαφορά, με τις εκτελέσεις των γκαρντ -κυρίως του Ντόμπριτς- από μέση απόσταση να τιμωρούν την flat αντιμετώπιση του pick and roll από τον Φαλ. Η είσοδος του Σλούκα έδωσε πνοή στην επίθεση των γηπεδούχων, που με ένα δικό του τρίποντο και ένα του Βεζένκοφ επέστρεψαν και το σερί σταμάτησε στο 11-0, με τον Λαζάρεβιτς να διαμορφώνει το 21-22, με το οποίο έκλεισε η 1η περίοδος!

Ο Μπαρτζώκας γρήγορα πήγε στο σχήμα με τον Βεζένκοφ «3», αλλά ο Ολυμπιακός έκανε λάθη (λέγε με Ντόρσεϊ) και οι Σέρβοι έβρισκαν transition για να διατηρήσουν το προβάδισμά τους στο 26-29, μετά από δεκαπέντε λεπτά. Παρότι οι Πειραιώτες παρατάχθηκαν με τρία γκαρντ (Λούντζης, Σλούκας, Ντόρσεϊ), η πίεση του Ερυθρού Αστέρα στα 4/4 του γηπέδου έφερε αρκετά λάθη, που μετατράπηκαν σε εύκολους πόντους! Ο Ολυμπιακός έμεινε κοντά στο σκορ, με τον Έισι να ισοφαρίζει στους 31. Με την είσοδό του στο παρκέ ο Αμερικανός έφερε ενέργεια στο δυναμικό hedge out και άμυνες στις αλλαγές, αλλά ο Αστέρας σημάδευε λίγο περισσότερο πλέον στο ποστ, με τον Λαζάρεβιτς και το φινάλε του ημιχρόνου τον βρήκε μπροστά με έναν πόντο (36-37).

Δεν έφταναν οι Βεζένκοφ, Σλούκας για τον Ολυμπιακό

Τις ίδιες παθογένειες με το πρώτο ημίχρονο αντιμετώπισε και στο δεύτερο ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Μπαρτζώκα δεν μπορούσε να βρει λύσεις στις διεισδύσεις των παικτών του Αστέρα, ο Κάλινιτς χτύπησε με πρόσωπο και με πλάτη, ενώ τα λάθη έδιναν νέους αιφνιδιασμούς, για το 42-50 μετά από εικοσιπέντε λεπτά. Ένα τρίποντο του Βεζένκοφ έδωσε ζωή στην «ερυθρόλευκη» επίθεση, παρότι ο Κάλινιτς είχε αγκυροβολήσει πλέον χαμηλά και έτσι παρά τα καρφώματα του Φαλ, οι φιλοξενούμενοι έμειναν να προηγούνται μετά από 30 λεπτά με 52-56!

Τα πάντα περνούσαν από τον Κώστα Σλούκα για τον Ολυμπιακό, που έψαχνε κάποιον να βάλει μεγάλα σουτ, πίσω από προσωπικές φάσεις. Τα τραγικά ποσοστά από την περιφέρεια κόστισαν και χωρίς μέγεθος στα φόργουορντ ο Αστέρας δημιουργούσε από χαμηλά. Ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη και ένα ακόμα έμμεσο του Σλούκα μετέτρεψαν το -8 σε -3 (63-66) ενώ απέμεναν ακόμα 4 λεπτά, αλλά ο Ολυμπιακός μπορούσε να φτάσει μόλις μία… ανάσα μακριά. Οι Σέρβοι πάντοτε έβρισκαν τρόπο να σκοράρουν, αφού ο Κάλινιτς είχε καθαρό μυαλό να δημιουργεί από χαμηλά (67-72 στο 38′). Η τελευταία ευκαιρία χάθηκε με ένα άστοχο τρίποντο από τον Βεζένκοφ και χρόνος πλέον δεν υπήρχε, με τον Αστέρα να φεύγει νικητής από το ΣΕΦ με 72-76.

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 36-37, 52-56, 72-76

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News