ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Η βίβλος των ρεκόρ του Μαρτίνς στον «ερυθρόλευκο» πάγκο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τα ρεκόρ που έχει δημιουργήσει ο Πέδρο Μαρτίνς σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο με την ομάδα του Πειραιά

Την τέταρτή του χρονιά διανύει ο Πέδρο Μαρτίνς στην Ελλάδα και ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία του με τον Πορτογάλο για τη νέα ανανέωση συμβολαίου μέχρι το 2024!

Ο Πέδρο Μαρτίνς όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» έχει καταφέρει να δημιουργήσει τα δικά του ρεκόρ σε προσωπικό, αλλά και συλλογικό επίπεδο!

Ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού!

Σε προσωπικό επίπεδο ο Πέδρο Μαρτίνς έχει καταφέρει με τη μέχρι τώρα πορεία του να είναι ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού! Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει περισσότερα ματς στον πάγκο των «ερυθρόλευκων», όμως είναι σε δύο θητείες του Σέρβου τεχνικού.

Αντιθέτως ο Πέδρο Μαρτίνς είναι σερί στον Ολυμπιακό και μετρά 196 αγώνες στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, έχοντας 131 νίκες, 34 ισοπαλίες και 30 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις. Έναντι 208 αγώνων του Ντούσαν Μπάγεβιτς, με 144 νίκες, 32 ισοπαλίες και 32 ήττες.

Περισσότερες παρουσίες και νίκες στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό

Από εκεί και πέρα, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ξεπεράσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας περισσότερα ματς και νίκες.

Αναλυτικά, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει φτάσει τους 52 αγώνες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με απολογισμό 23 νίκες, 9 ισοπαλίες και 20 ήττες.

Από την πλευρά του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε με τον Ολυμπιακό 36 αγώνες στην Ευρώπη, με 14 νίκες, 9 ισοπαλίες και 13 ήττες.

Έτοιμος να πάει πρώτος και στο πρωτάθλημα

Στους αριθμούς του ελληνικού πρωταθλήματος ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ακόμη πίσω, αλλά με την ανανέωσή του με τον Ολυμπιακό αν πάει μέχρι το τέλος η συνεργασία του στο λιμάνι του Πειραιά, τότε θα είναι πρώτος και με διαφορά.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει στο πρωτάθλημα 138 αγώνες, 107 νίκες, 19 ισοπαλίες και 12 ήττες, από την πλευρά του ο Τάκης Λεμονής 107 αγώνες, 77 νίκες, 22 ισοπαλίες και 8 ήττες, ενώ ακολουθεί ο Λάκης Πετρόπουλος: 107 αγώνες, 72 νίκες, 27 ισοπαλίες και 8 ήττες.

Ο Πέδρο Μαρτίνς για την ώρα μετρά 100 αγώνες με 79 νίκες, 17 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Το μεγαλύτερο σερί στην Ευρώπη με «μηδέν» στην άμυνα

Τη δεύτερή του σεζόν στον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς κατάφερε να «σπάσει» ένα ρεκόρ αναφορικά με το μηδέν στην άμυνα σε αγώνες της Ευρώπης.

Με τη νίκη που είχε πάρει ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη απέναντι στην Κράσνονταρ με 4-0 για τα προκριματικά του Champions League, η ομάδα του Πειραιά έφτασε για πρώτη φορά τα 5 σερί ευρωπαϊκά ματς με «μηδέν παθητικό», έχοντας 3 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Ο μοναδικός Πορτογάλος που είχε ο Ολυμπιακός με πάνω από μία σεζόν

Ατομικά ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο μοναδικός Πορτογάλος προπονητής στον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει κάτσει στον «ερυθρόλευκο» πάγκο για πάνω από μία αγωνιστική περίοδο!

Έχουν προηγηθεί οι Λεονάρντο Ζαρντίμ, Βίτορ Περέιρα, Μάρκο Σίλβα και Πάουλο Μπέντο, με αυτούς μόνο ο Μάρκο Σίλβα να κλείνει μία ολόκληρη σεζόν στην ομάδα, αλλά το επόμενο καλοκαίρι είχε λύσει τη συνεργασία του με τον σύλλογο.

Ο καλύτερος Πορτογάλος στον κόσμο για το 2021!

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Πορτογάλων προπονητών σε όλο τον κόσμο για το 2021, ο Πέδρο Μαρτίνς αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος όλων!

Είχε τις περισσότερες νίκες απ’ όλους τους Πορτογάλους προπονητές, έχοντας 43 νίκες με τον Ολυμπιακό, έναντι των 37 που είχε ο Αμπέλ Φερέιρα, πρώην του ΠΑΟΚ, 37 με την Παλμέιρας. Από εκεί και πέρα ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε 29 νίκες με Ρόμα και Τότεναμ.

Εννέα σερί ματς στην Ευρώπη χωρίς ήττα με τον Ολυμπιακό!

Παράλληλα, ο Πέδρο Μαρτίνς τη φετινή σεζόν έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ σε συλλογικό επίπεδο, στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Με τη νίκη που πήρε ο Ολυμπιακός μέσα στην Τουρκία με 3-0 κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, έφτασε τις εννέα σερί αναμετρήσεις ως αήττητος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Από τον αγώνα με την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη και την ήττα με 3-1 στις 11/03/2021 για το Europa League, είχε να χάσει και μετά ήρθε η ήττα από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά τα ματς που κράτησε το αήττητο στην Ευρώπη…

  • Άρσεναλ – Ολυμπιακός 0-1
  • Ολυμπιακός – Νέφτσι Μπακού 1-0
  • Νέφτσι Μπακού – Ολυμπιακός 0-1
  • Ολυμπιακός – Λουντογκόρετς 1-1
  • Λουντογκόρετς – Ολυμπιακός 2-2 (6-3 πεν.)
  • Ολυμπιακός – Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-0
  • Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός 2-2
  • Ολυμπιακός – Αντβέρπ 2-1
  • Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 0-3

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News