ΣΤΙΒΟΣ: Επικυρώθηκε το παγκόσμιο ρεκόρ της Γεπτσιρτσίρ

Η Κενυάτισσα πρωταθλήτρια έσπασε με εντυπωσιακή επίδοση το ρεκόρ, που κατείχε η ίδια και είχε αφιερώσει την επιτυχία σε όλους τους συμπατριώτισσες της.

Η World Athletics (όπως αναφέρεται πλέον η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου), επικύρωσε το παγκόσμιο ρεκόρ, που είχε σημειώσει στον ημιμαραθώνιο η Πέρες Γεπτσιρτσίρ με 1:05:16 στις 17 Οκτωβρίου του 2020. Το ρεκόρ είχε γίνει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διοργανώθηκε στην πόλη Γκντίνια της Πολωνίας. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία του αγωνίσματος, οι έξι πρώτες αθλήτριες τερμάτισαν σε χρόνους κάτω από τα 66 λεπτά και οι τρεις πρώτες σημείωσαν επιδόσεις κάτω από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ (1:05:34) που κατείχε επίσης η Κενυάτισσα πρωταθλήτρια από τις 5 Σεπτεμβρίου 2020 στην Πράγα! Όπως γίνεται, για το τυπικό, σε αυτές τις περιπτώσεις, η αρμόδια επιτροπή συνεδρίασε και επικύρωσε αυτό το νέο ρεκόρ.

«Είναι απίστευτο. Στόχος μου ήταν να κερδίσω αυτόν τον αγώνα. Δεν περίμενα να καταρρίψω το παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσε να συμβεί όταν περάσαμε τα 20 χλμ. Είμαι τόσο χαρούμενη με αυτό. Είναι ένα δώρο σε όλους τους Κενυάτες και στην οικογένειά μου», είχε δηλώσει μετά από εκείνον τον αγώνα η Γεπτσιρτσίρ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News