ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΜΠΡΑΝΗΣ: Ο Άρης επέστρεψε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης γράφει για τη νίκη ψυχολογίας και ουσίας του Άρη επί του Παναιτωλικού και μιλάει για τις ομοιότητες των αγώνων σε Λαμία και Αγρίνιο

Διαφωνεί κανείς ότι αν ο Άρης είχε σκοράρει στη Λαμία με το πέναλτι του Καμαρά στο 16′, θα βλέπαμε ίδιο παιχνίδι όπως αυτό με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο; 

Η διαφορά είναι ότι ο Καμαρά αστόχησε από την άσπρη βούλα στο κομβικό ματς του Κυπέλλου και ευστόχησε τέσσερις μέρες μετά (με καταπληκτικη εκτέλεση) σε… λάθος διοργάνωση. Όχι πως δεν είναι εξίσου σημαντική η προσπάθεια του Άρη για συμμετοχή στα πλέι οφ της Super League. Κάθε άλλο. Απλά τη δεδομένη χρονική στιγμή για τον Άρη το Κύπελλο ήταν η μοναδική διέξοδος διάκρισης, μέσα από μόνο τρία παιχνίδια, ενώ το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο.

Τα δύο παιχνίδια από Τετάρτη βράδυ σε Κυριακή μεσημέρι ήταν σχεδόν όμοια, είχαν όμως διαφορετικό αποτέλεσμα με τρομερές συνέπειες. 

Αν ο Άρης είχε ευστοχήσει νωρίς στη Λαμία, το παιχνίδι θα ήταν στα μέτρα του. Όπως και έγινε κόντρα στον Παναιτωλικό από τη στιγμή που έφυγε το άγχος του γκολ. Όμως η αποτυχία στη Λαμία, λίγο έλειψε να τον διαλύσει!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΡΗΣ 0-2: Νίκη-βάλσαμο από την… καταραμένη άσπρη βούλα!

Στο Αγρίνιο θαρρείς και ο Άρης πάτησε το σχετικό κουμπί και γύρισε στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Η ομάδα δηλαδή που ελέγχει τον ρυθμό, πασάρει και αλλάζει γρήγορα την μπάλα, παίζει με ταχύτητα ανάμεσα στις γραμμές αναζητώντας να βρει χώρους για να γίνει επικίνδυνη. Ήρθε μάλιστα και το γρήγορο γκολ και όταν ο Άρης έχει και το σκορ και ψάχνει την κόντρα επίθεση, τότε γίνεται ακόμα καλύτερος. 

Κινδύνεψε κάποιες στιγμές, όχι από οργανωμένες επιθέσεις του Παναιτωλικού, αλλά από αβίαστα λάθη των αμυντικών του, ειδικά στο κέντρο της άμυνας, στα οποία δεν μας είχε συνηθίσει. Όσο όμως περνούσε ο χρόνος, ο Άρης οργανώθηκε σωστά πίσω από την μπάλα, βελτίωσε την αμυντική του γραμμή και κράτησε το αποτέλεσμα χωρίς να ιδρώσει.

Τα κέρδη του Άρη στο Αγρίνιο

Στο Αγρίνιο, ο Άρης κέρδισε πόντους από την σταθερή παρουσία του Μάριου Σιαμπάνη στην εστία, καθώς ο νεαρός κράτησε το μηδέν με σωστές αντιδράσεις.

Εξαιρετικός ήταν και ο Χαβιέρ Ματίγια, με μία μεστή εμφάνιση, που θύμισε τον Ματίγια πριν από τρία χρόνια. Ο Ισπανός χαφ κράτησε την μπάλα όσο έπρεπε, ενώ θα μπορούσε να σκοράρει ένα ακόμη γκολ. Κυρίως όμως με κρύο αίμα έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη με το πρώτο γκολ του Άρη μετά από 494 λεπτά. 

Ήταν το πέμπτο φετινό διπλό του Άρη, αλλά το πρώτο μετά τις 28 Νοεμβρίου στην Τούμπα και γι΄αυτό το γκολ του Ματίγια είχε κομβική σημασία. 

Ο Άρης οφείλει πλέον να συκεντρωθεί στον μοναδικό στόχο που του απέμεινε και να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να πετύχει τον στόχο του. Ήδη απέκτησε και πάλι πλεονέκτημα για τα πλέι οφ, έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και δύο συνεχόμενα ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης και θέλει να ενισχυθεί κι άλλο στις μεταγραφές. 

Το μόνο που δεν θα μάθουμε ποτέ, είναι τι θα γινόταν αν ο Καμαρά δεν είχε στείλει την μπάλα άουτ στη Λαμία, ή αν ο Μπρούνο Γκάμα δεν έχανε στην μονομαχία του με τον Σαράνοφ. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News