Μπαρτσελόνα: Κόντρα στη χειμερινή μεταγραφική «κατάρα»
Μπαρτσελόνα: Σε αντίθεση με τα τελευταία χρόνια οι Καταλανοί ελπίζουν ότι οι χειμερινές προσθήκες θα «πιάσουν» και στη La Liga και στο Europa League.
Φέτος οι Καταλανοί έχουν κάνει ενδιαφέρουσες κινήσεις στο χειμερινό παζάρι και ελπίζουν ότι, σε αντίθεση με ό,τι έχει γίνει τα τελευταία 24 χρόνια, θα έχουν αποτελέσματα.
Οι χειμερινές μεταγραφικές κινήσεις της Μπαρτσελόνα δεν ήταν πάντα συνώνυμο της επιτυχίας. Σε πολλές περιπτώσεις υπήρχε πολύ μεγάλη απόσταση και από ένα ικανοποιητικό επίπεδο απόδοσης.
Δύο αδέρφια, δύο πορείες
Η Μπαρτσελόνα είχε προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν να ενισχυθεί τον μήνα Ιανουάριο. Πάρα πολλές ήταν οι περιπτώσεις και πριν το 2000 φυσικά με πιο χαρακτηριστική αυτή των Φρανκ και Ρόναλντ Ντε Μπουρ το 1998. Ο ερχομός τους σττην Μπαρτσελόνα είχε συνοδευτεί από πολλές προσδοκίες. Ούτως ή άλλως είναι γνωστή η σχέση μεταξύ των «μπλαουγκράνα» και της ολλανδικής σχολής ποδοσφαίρου.
Ο Φρανκ Ντεμπούρ λοιπόν έμεινε στη Βαρκελώνη μέχρι το 2003 και ιστορικά είναι από τους λίγους παίκτες που αποκτήθηκαν μήνα Ιανουάριο και… έπιασαν τόπο. Αντίθετα ο Ρόναλντ Ντεμπούρ έφυγε από την Μπαρτσελόνα μετά από 1,5 με προορισμό την Ρέιντζερς.
«Παρέλαση» μεταγραφών τη νέα χιλιετία
Τον Ιανουάριο του 2005 μπορούμε επίσης να θυμηθούμε ότι πήγε στην Μπαρτσελόνα ο Μάξι Λόπες έχοντας κοστίσει 7 εκατομμύρια. Το 2008 πήρε τον Πίντο (λόγω του τραυματισμού του Χορκέρα) και παρά το ότι τον κράτησε μέχρι το 2014, ήταν πάντα ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της. Εδώ βέβαια μιλάμε για κάτι το οποίο λίγο πολύ περίμενε και ο ίδιος ο παίκτης.
Το 2011 ήταν ο Ιμπραχίμ Αφελάι εκείνος που φόρεσε την φανέλα της Μπαρτσελόνα έχοντας κοστίσει 3 εκατομμύρια. Ο απολογισμός του ήταν μόλις 35 εμφανίσεις και 2 γκολ. Τη σεζόν 2012-2013 είχε δοθεί δανεικός στη Σάλκε και τη σεζόν 2014-2015 στον Ολυμπιακό και εν συνεχεία πήρε μεταγραφή για τη Στόουκ Σίτι. Το 2015 με τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο πήγαν στην Μπαρτσελόνα ο Αρντά Τουράν και ο Αλέιξ Βιδάλ. Συνολικά είχαν κοστίσει 52 εκατομμύρια ευρώ. Εκ του αποτελέσματος κρίθηκε αυτή η διπλή κίνηση ως μία από τις πλέον αποτυχημένες όλων των εποχών και σε οικονομικό και σε αθλητικό επίπεδο.
Τα τελειωτικά «χτυπήματα»
Καμία βεβαίως δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτήν του Φιλίπε Κουτίνιο, για τον οποίον ξοδεύτηκαν τον Ιανουάριο του 2018 αρχικά 120 εκατομμύρια ευρώ συν 40. Για να μην το ξεχάσω, θυμάται κανείς τον Γιέρι Μίνα; Είχε πάει και ο συγκεκριμένος στην Μπαρτσελόνα εκείνη την περίοδο, αλλά ξεχάστηκε γρήγορα. Την επόμενη χρονιά πήγαν οι Μποατενγκ, Τοντιμπό και ο Μουρίγιο, ενώ τον Ιανουάριο του 2020 οι προσθήκες του Μπρέιθγουεϊτ και του Ματέους, ονόματα τα οποία προστέθηκαν (επιτρέψτε μου μία δόση ειρωνίας) στη λίστα των ανεπανάληπτων επιτυχιών του Μπαρτομέου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Με τον Αντάμα Τραορέ ανεβάζει ταχύτητα
MΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ανακοίνωσε και επίσημα τον Αντάμα Τραορέ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Η ανάγκη να «πιάσει» ο Φεράν και γρήγορα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ολυμπιακός: Αγωνία για τους τραυματίες - Η πρώτη εκτίμηση για Κάρμο, Τσικίνιο, Μαρτίνς
- Super League: Η βαθμολογία μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ
- Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1: Την ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ξανά με ανεπανάληπτο σόου του Ελ Καμπί!
- Λουτσέσκου: «Η ομάδα παρουσιάστηκε μετά από καιρό με έναν τρόπο που θέλουμε να βλέπουμε»
- Βασίλης Σπανούλης: Τι απάντησε για τις συζητήσεις με τη Μονακό