EURO 2020: Τι (δεν) κάνει ο Λουκάκου κόντρα στους «Πύργους» της Ιταλίας

Μαζί… δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε, θα λύσουν τις διαφορές τους και στην… Ευρώπη, οι τρεις μεγάλες “μορφές” της Serie A.

Ο Τζιόρτζιο Κιελίνι σύμφωνα με τους Ιταλούς είναι έτοιμος να επιστρέψει στη θέση του στην ενδεκάδα για τον αγώνα κόντρα στο Βέλγιο για την προημιτελική φάση του EURO. Ο κεντρικός αμυντικός της Γιουβέντους, που αποχώρησε τραυματίας με αντίπαλο την Ελβετία, έμεινε “εκτός” και από τις αναμετρήσεις της «Σκουάντρα Ατζούρα» με αντιπάλους τις Ουαλία και Αυστρία.

Ο 36χρονος επιστρέφει και στο… έτερό του ήμισυ, σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο. Ο αρχηγός της Σκουάντρα Ατζούρα Λεονάρντο Μπονούτσι, που μετά την επεισοδιακή πρόκριση επί της μαχητικής Αυστρίας, μάζεψε τους παίκτες, πανηγύρισαν έξαλλα αλλά  κυρίως   έδωσαν «όρκο» νίκης  για τον αποψινό αγώνα, που είναι (και αυτός) ο πιο δύσκολος μέχρι στιγμής για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, τον περιμένει πώς και πώς!

Ιδιαίτερο στοιχείο της αποψινής αναμέτρησης  είναι η συνάντηση του αμυντικού δίδυμου των Ατζούρι,  Κιελίνι – Μπονούτσι, με τον μεγάλο σταρ των Βέλγων, Ρομέλου Λουκάκου, που θα βρεθεί και πάλι… μπροστά τους, αυτή τη φορά όμως σε… διεθνές επίπεδο. Διότι στη Serie A με την Ίντερ, οι αριθμοί δείχνουν ότι «τον έχουν».

Συγκεκριμένα, στις τέσσερις μάχες της περασμένης σεζόν, ο 28χρονος δεν κατάφερε να σκοράρει κόντρα στους «μπιανκονέρι», παρά μόνο μία φορά, με πέναλτι, χωρίς τον Μπονούτσι στο ματς και μετά από μία σκληρή μονομαχία με τον Κιελίνι, που κατέληξε σε… αυτογκόλ. Αυτός που έχει περάσει δύσκολα ωστόσο, είναι  ο 33χρονος αμυντικός της Λάτσιο, Φραντσέσκο Ατσέρμπι, που στη δική τους μάχη, ο θηριώδης Βέλγος σκόραρε 2 φορές. Άλλωστε, όπως είχε δηλώσει πριν την πρόκριση του Βελγίου, «ίσως είναι καλύτερα να τους αποφύγουμε  στα ημιτελικά  λόγω του Ρομέλου Λουκάκου, νομίζω είναι πολύ πιο δύσκολο να τον μαρκάρεις σε σχέση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο».

Πάντως, ο εκ των κορυφαίων αμυντικών που έχει βγάλει η Ιταλία και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2006, Φάμπιο Καναβάρο, έδωσε… ψήφο εμπιστοσύνης και στους τρεις οπισθοφύλακες της Ιταλίας, δηλώνοντας ότι “ξέρουν να τον σταματήσουν”. 

Όπως και να χει, ο αποψινός αγώνας (22:00,”Allianz Arenα“)θα έχει έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω και των υπόλοιπων μεγάλων αστέρων, που διαθέτουν οι δύο Εθνικές ομάδες. 

Οι αγώνες: 

Ίντερ-Γιουβέντους 17/1/21 2-0 Βιντάλ και Μπαρέλα (Πρωτάθλημα Serie A)

Ίντερ-Γιουβέντους 2/2/21 1-2 Μαρτίνες (Κύπελλο Ιταλίας)

Γιουβέντους- Ίντερ 9/2/21 0-0 (Πρωτάθλημα Serie A)

Γιουβέντους- Ίντερ  15/5/21,  3-2 ( Κύπελλο Ιταλίας) 1 γκολ ο Λουκάκου και αυτογκόλ Κιελίνι

Ίντερ- Λάτσιο 14/2/21 3-1 (Πρωτάθλημα Serie A) 2 γκολ ο Λουκάκου

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News