ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 75-67: Έχασε, αλλά θύμισε επιτέλους... κανονικό Ολυμπιακό!

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κάνει ό,τι δεν έκαναν άλλες 11 ομάδες που ταξίδεψαν στη Μαδρίτη, αλλά στο φινάλε ηττήθηκε και αυτός από την Ρεάλ με 75-67!

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κάνει ό,τι δεν έκαναν άλλες 11 ομάδες που ταξίδεψαν στη Μαδρίτη, αλλά στο φινάλε ηττήθηκε και αυτός από την Ρεάλ με 75-67!

Ο Ολυμπιακός που προερχόταν από τρεις ήττες με κακές εμφανίσεις στην EuroLeague, είχε τη δύσκολη αποστολή, να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κερδίσει στη Μαδρίτη. Όντας εξαιρετικός για ένα ημίχρονο, δεν άντεξε στην διαρκή αντεπίθεση της Ρεάλ και… πληγώθηκε από τα μεγάλα σουτ των Ρούντι και Γιουλ στο φινάλε, για να φύγει ηττημένος για τέταρτη σερί αγωνιστική από το παρκέ, με 75-67. Οι «ερυθρόλευκοι» μένουν στην Ιβηρική χερσόνησο, για να αντιμετωπίσουν σε δύο βράδια από τώρα την Μπασκόνια.

Τα χαμένα επιθετικά ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο και η ασφυκτική πίεση των Μαδριλένων, οδήγησαν στην ανατροπή του +14 που είχε ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος!

Κορυφαίος του παιχνίδιού ήταν ο Τομά Ερτέλ με 20 πόντους, ενώ Ταβάρες και Γιαμπουσέλε είχαν 11 και 9 ριμπάουντ αντίστοιχα. Πρώτος σκόρερ των «ερυθρολεύκων» ήταν ο Βεζένκοφ με 16, ενώ άλλους 13 προσέθεσε ο θετικός -μετά από καιρό- Ντόρσεϊ. 

«Εκρηκτικό» ξεκίνημα με αμυντικές… τανάλιες

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε πιο συγκεντρωμένος στο παρκέ της WiZink Center. Παίζοντας εξαιρετική άμυνα στο pick and roll, με τους Γουόκαπ και Παπανικολάου προεξάρχοντες, κατέβασε τον ρυθμό της Ρεάλ, τρέχοντας μάλιστα ο ίδιος στις περιπτώσεις που υπήρχε δυνατότητα. Μπορεί ο Ταβάρες να πήρε τις μάχεςε αμυντικά απέναντι στον Φαλ, αλλά με το πρώτο «ερυθρόλευκο» τρίποντο (1/6) του Λιβιό Ζαν Σαρλ και ένα σόλο του Σλούκα, ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα με 10-15 στην 1η περίοδο, έχοντας να αντιμετωπίσει τον Ερτέλ ως μοναδική απειλή, με τα δύο του μακρινά σουτ, από την περίμετρο.

Η ενέργεια του Ολυμπιακού στην άμυνα συνέχιζε να οδηγεί σε επιπόλαια και άστοχα σουτ τους Μαδριλένους, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Σλούκας έπαιζε με κεκτημένη ταχύτητα από το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ. Με δικούς του 7 πόντους, να ακολουθούνται από ένα pick and roll του Χασάν Μάρτιν, οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 15-24 (στο 13′) και όταν ο Βεζένκοφ μπήκε για τα καλά στην επιθετική εξίσωση έφτασε στο +16 (20-36 στο 18′). Προστατεύοντας το αμυντικό και κάνοντας μόλις 3 λάθη στο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός υποχρέωσε την Ρεάλ σε 4/13 δίποντα και 4/20 τρίποντα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με μία διαφορά 14 πόντων (24-38).

Ανέβασε στροφές η Ρεάλ με κορυφαίο Ερτέλ

Ο Λάσο το τόνισε στις δηλώσεις του και οι παίκτες κλήθηκαν να το κάνουν πράξη. Ο κόουτς της Ρεάλ ήθελε μεγαλύτερη ένταση στο παρκέ και οι Μαδριλένοι πίεσαν την μπάλα, ενώ προσπάθησαν να τροφοδοτήσουν τον Ταβάρες. Ο Φαλ χρεώθηκε με τρία φάουλ, ο Ερτέλ ευστόχησε σε δύο τρίποντα και η διαφορά έφτασε στους 6 (39-45), μετά από πέντε λεπτά στο δεύτερο μέρος. Οι «ερυθρόλευκοι» κρατήθηκαν μπροστά στο σκορ όσο έβρισκε την επαφή του με το καλάθι ο Ντόρσεϊ, αλλά η Ρεάλ βρήκε τα μεγάλα σουτ της επιστροφής, όντας πλέον εκείνος άστοχος από την περίμετρο. Το τέταρτο δεκάλεπτο θα ξεκινούσε με βραχεία κεφαλή (50-51) ενός πόντου για τον Ολυμπιακό.

Μεγάλα σουτ των Ρούντι και Γιουλ στο τέλος

Το σχήμα με τον Λιβιό στο «5» έχασε τη μάχη των ριμπάουντ και τα επιθετικά της Ρεάλ έδωσαν την ευκαρία για προσπέρασμα (55-51). Σλούκας και Βεζένκοφ προσέφεραν συνεργασίες αλλά η… πληγή των ριμπάουντ είχε ανοίξει για τα καλά. Η επιστροφή της αμυντικής πεντάδας (Φαλ, Γουόκαπ, ΜακΚίσικ), με τον Ντόρσεϊ μπροστάρη έδωσε πνοή επιθετικά, κρατώντας όμως κυρίως τα… προσχήματα στην άμυνα. Το παιχνίδι πήγε στις επαφές και τη δύναμη, ο Πουαριέ αποχώρησε με ένα δόντι λιγότερο, με τον Ολυμπιακό να θυμίζει την ομάδα του 2021. Ο Φαλ κάρφωσε για να αρχίσουν οι δύο ομάδες από κοινή αφετηρία, το 65-65 στα τελευταία τρία λεπτά. Όμως ένα εύστοχο σουτ με ένα άστοχο απέχουν πολύ, έτσι το τρίποντο του Γουόκαπ βρήκε σίδερο, ο Ρούντι ευστόχησε για το 70-65 και ο Γιουλ ήρθε να βάλει την… υπογραφή με ένα ακόμα μεγάλο σουτ (73-65), που δε γινόταν να ανατραπεί στα δευτερόλεπτα τα οποία απέμεναν. Ο Ολυμπιακός πλέον στρέφει την προσοχή του στο παιχνίδι με την Μπασκόνια (Παρασκευή 4/2 – 21:30) για να μη φύγει με άδεια χέρια από την Ισπανία!

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 10-15, 24-38, 50-51, 75-67

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News