ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΜΟΝΑΚΟ 80-91: Δε... μάσησε ούτε στο Βελιγράδι η «καυτή» Μονακό

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΜΟΝΑΚΟ: Σε ένα παιχνίδι κομβικό για τις φιλοδοξίες της, η Μονακό επιβίωσε στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα και πέτυχε τη 12η νίκη της στη διοργάνωση.

Σε ένα παιχνίδι κομβικό για τις φιλοδοξίες της, η Μονακό επιβίωσε στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα και πέτυχε τη 12η νίκη της στη διοργάνωση.

Μετά το ΟΑΚΑ η Μονακό πέρασε και από το Βελιγράδι, επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα με 80-91, δείχνοντας για άλλη μία φορά τα… δόντια της για την οκτάδα. Μπορεί αυτήν τη φορά ο Μάικ Τζέιμς να μην έκανε μαγικά, αλλά η επικράτηση ήρθε μέσω της ομαδικής προσπάθειας, αφού οι Μονεγάσκοι κλήθηκαν να ανατρέψουν το -19 μετά από 15 άγονα λεπτά.

Με την πίεση πάνω στην μπάλα στο δεύτερο μέρος, αλλά και έναν φανταστικό Μοτιεγιούνας (20 πόντοι) οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν με 2/2 τα ταξίδια της στη «διαβολοβδομάδα», επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκονται!

Ο αγώνας

Τα τέσσερα τρίποντα του ξεκινήματος και τα συνολικά 5/7 που σούταρε η Μονακό δεν ήταν αρκετά για να αντιμετωπίσουν την ορμητικότητα του Ερυθρού Αστέρα. Με τον κόσμο στο πλευρό του να δίνει ώθηση και τον Κάλινιτς… καυτό το 17-16 μετατράπηκε σε 30-16, πριν βάλει ένα φρένο ο Μπέικον. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 30-19, αλλά ο κατήφορος δεν είχε τέλος για την ομάδα από το Πριγκιπάτο.

Ο Χόλινς έγινε διψήφιος μετά από ένα τρίποντο στο transition (38-21 στο 17′) και λίγο αργότερα ο Ιβάνοβιτς εκτόξευσε τη διαφορά στους 19 (42-23 στο 15′). Η άμυνα της Μονακό ήταν απούσα και οι… εμπνεύσεις του Τζέιμς δεν ήταν αρκετές, με τον Κάλινιτς να πετυχαίνει το όγδοο τρίποντο των Σέρβων (8/14) για το 48-29. Ωστόσο παίζοντας για τρία λεπτά κανονικό μπάσκετ, έκοψε τη διαφορά στους 8 (50-42), ανανεώνοντας επιθέσεις με τον Μοτιεγούνας, προτού το ημίχρονο κλείσει στο 52-42, σκορ που μάλλον χαρούμενη άφηνε τη Μονακό μετά το 7-17 επιμέρους σκορ.

Μέσα σε ένα τρίλεπτο οι φιλοξενούμενοι έκανα ακόμα μεγαλύτερη ζημιά, με τον Λι παρτενέρ του Τζέιμς. Οι Μονεγάσκοι κλέψανε μπάλες, τρέξανε στο transition, φόρτωσαν με φάουλ τον Αστέρα και μείωσαν στο 54-50. Με τον Μοτιεγούνας να πιάνει δουλειά στο ποστ και το παιχνίδι να πηγαίνει στις επαφές οι δύο ομάδες κλήθηκαν να εκκινήσουν την 3η περίοδο από την απόλυτη ισοπαλία των 64 πόντων…

Το σκορ να έφτασε να έρχεται με το σταγονόμετρο, μέχρις ότου έρθει μία… βόμβα του Τζέιμς για το 68-70, έξι λεπτά πριν το φινάλε! Ο καταιγισμός τριπόντων έβγαλε στον αφρό τους φιλοξενούμενους, που προηγήθηκαν με 73-81 στο 36′, απλοποιώντας την υπόθεση της νίκης, χάρη στο ξέσπασμα του Μπέικον με τέσσερις δικούς του πόντους. Ο Μοτιεγούνας τράβηξε πολύ μακριά από τη ρακέτα τον Κούζμιτς και εκτελώντας διαρκώς από την περίμετρο, δημιούργησε τις ιδανικές συνθήκες για την ομάδα του, που προηγήθηκε με 11, δε μάσησε στο δυνατό παιχνίδι των Σέρβων και τελικά έφυγε νικήτρια με 80-91.

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 30-19, 52-42, 64-64, 80-91

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News