ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 60-71: Αλώβητη στο Μιλάνο με άμυνα-γρανίτη

Η Φενέρμπαχτσε υπερκέρασε εκτός έδρας το εμπόδιο της Αρμάνι Μιλάνο (65-57) και έκανε ένα πολύ αποφασιστικό βήμα στη διεκδίκηση μίας θέσης που οδηγεί στα playoffs της EuroLeague.

Η Φενέρμπαχτσε υπερκέρασε εκτός έδρας το εμπόδιο της Αρμάνι Μιλάνο (71-60) και έκανε ένα πολύ αποφασιστικό βήμα στη διεκδίκηση μίας θέσης που οδηγεί στα playoffs της EuroLeague.

Η τουρκική ομάδα έκανε το 4/4 στις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση μέσα στο 2022 και βελτίωσε το ρεκόρ της 11-10, ούσα μία… ανάσα από την πρώτη οκτάδα της κατάταξης. Από μεριάς της, η ιταλική ομάδα είδε να μπαίνει τέλος στο νικηφόρο σερί πέντε αγώνων που «έτρεχε» πριν από το ματς και υποχώρησε στο 15-7, παραμένοντας πάντως στην τρίτη θέση.

Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Μάρκο Γκούντουριτς και Ντέβιν Μπούκερ με 17 και 14 πόντους αντίστοιχα. Για τους ηττημένους, οι μοναδικοί παίκτες που έδωσαν το στίγμα τους ήταν ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Μπεν Μπέντιλ, με 12 πόντους και ο Μάλκολμ Ντιλέινι με 11 πόντους και 5 ασίστ.

Ο αγώνας

Η ανομβρία στο σκοράρισμα ήταν παροιμιώδης στο ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να δίνουν ένα ρεσιτάλ άστοχων προσπαθειών ανεξαρτήτως προϋποθέσεων. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έσπασαν πρώτοι το ρόδι στον παραγωγικό τομέα και προηγήθηκαν με 8-2. Αίφνης, όμως, ήρθαν τα πάνω-κάτω στην αναμέτρηση, με τους Τούρκους να βρίσκουν συνέπεια στην επίθεση και να κλείνουν όλος τους διαδρόμους στην άμυνά τους, χτίζοντας 2-16 σερί για το προσπέρασμα στο σκορ με +8 (10-18).

Η τουρκική υπεροχή χαρακτήρισε και τη δεύτερη περίοδο και η διαφορά εκτινάχτηκε με… συνοπτικές διαδικασίες στο +16 υπέρ των φιλοξενούμενων (18-34), απότοκη της εξαιρετικής τους άμυνας. Η Αρμάνι άργησε αλλά τελικά βρήκε αξιόπιστους σκόρερ στα πρόσωπα των Μπέντιλ, Χολ και Ντιλέινι, καταφέρνοντας να ροκανίσει τη διαφορά στους 7 πόντους (31-38) λίγο πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο, το φινάλε του οποίου βρήκε τελικά τους Τούρκους στο +9 (34-43).

Το προβάδισμα των «κίτρινων φαναριών» εξανεμίστηκε εν ριπή οφθαλμού στην τρίτη περίοδο, μετά από αρκετά λεπτά κυριαρχίας τους. Οι Λομβαρδοί έσφιξαν την προσωπική και ομάδική άμυνα, οδήγησαν σε βεβιασμένες προσπάθειες τους αντιπάλους και αφού εξασφάλισαν και τα αμυντικά ριμπάουντ, άδραξαν τους καρπούς στο δικό τους επιθετικό πεδίο, δημιουργώντας σερί 11-0, το οποίο επέφερε την ισοφάριση σε 43-43. Εντούτοις, οι μηχανισμοί αυτοπροστασίας των φιλοξενούμενων λειτούργησαν και η τουρκική ομάδα έκλεισε και την τρίτη περίοδο με προβάδισμα, έστω και ισχνό (51-54).

Οι Λομβαρδοί πλησίασαν σε απόσταση βολής με καλάθι του Μπέντιλ (53-54), αλλά ακολούθησε ένα 0-6 σερί το οποίο έδωσε άλλη πνοή στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε (53-60). Η άμυνα συνέχισε να είναι η αιχμή του δόρατος για την ομάδα του Τζόρτζεβιτς, οι γηπεδούχοι «σάστισαν» και ένα κρίσιμο τρίποντο του Γκούντουριτς στα 2’09” για το φινάλε έφερε τον αγώνα προ τετελεσμένου γεγονότος.

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 34-43, 51-54, 60-71

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά των δύο ομάδων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News