Παναθηναϊκός: Οι τέσσερις σκέψεις του Γιοβάνοβιτς για τη μεσαία γραμμή

Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί εναντίον του ΠΑΟΚ χωρίς τους Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες και ο Γιοβάνοβιτς έχει ένα καρέ επιλογών για να τους αντικαταστήσει.

Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί εναντίον του ΠΑΟΚ χωρίς τους Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες και ο Γιοβάνοβιτς έχει ένα καρέ επιλογών για να τους αντικαταστήσει.

Ανεξαρτήτως της συγκυρίας, ο Παναθηναϊκός δεν θεωρείται το φαβορί στην Τούμπα, αλλά το αουτσάιντερ. Το έργο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι δύσκολο και δυσχεραίνεται ακόμα από τις απουσίες. Τις σίγουρες και τις πιθανές, αφού ο 60χρονος τεχνικός θα περιμένει την προπόνηση του Σαββάτου, για να ανακοινώσει την αποστολή για το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη.

Ο Σέρβος προπονητής δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Βιγιαφάνιες και τους τραυματίες Μαουρίσιο, Μακέντα και τον ανέτοιμο Κουρμπέλη. Αμφίβολοι είναι ο Βιτάλ και ο Κώτσιρας, οι οποίοι προπονήθηκαν ατομικά σήμερα, αλλά θα δοκιμάσουν το Σάββατο, πριν την ανακοίνωση της αποστολής.

Το 4-3-3 του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Τούμπα όπως θα το ήθελε ο Γιοβάνοβιτς

Εκ των πραγμάτων, ο Γιοβάνοβιτς δεν μπορεί να εφαρμόσει το σύστημα 4-3-3 όπως το είχε στο μυαλό του, επειδή θα λείψουν οι δύο από τους τρεις βασικούς χαφ του: ο Βιγιαφάνιες και ο Μαουρίσιο. Συνεπώς, πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικές για τον σχεδιασμό του.

Η πρώτη λύση είναι να παίξει ο Λούντκβιστ μαζί με τους Ρούμπεν και Αλεξανδρόπουλο, τους δύο παίκτες οι οποίοι θα αρχίσουν σίγουρα στην ενδεκάδα. Όμως, ο Σουηδός δεν έχει πείσει και δεν είναι βέβαιο ότι ο Γιοβάνοβιτς τον εμπιστεύεται για ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι.

Στο δεύτερο σενάριο, ο Γιοβάνοβιτς θα δώσει ευκαιρία στον Γκατσίνοβιτς, προτού καν ο 26χρονος μέσος συμπληρώσει μία εβδομάδα με τα πράσινα. Ο Σέρβος διεθνής προέρχεται από πολύμηνη απραξία και ενέχει ρίσκο η χρησιμοποίηση του από την αρχή.

Μία τρίτη επιλογή είναι να χρησιμοποιηθεί ο Αϊτόρ ως επιτελικός χαφ, όπως στο τελευταίο 25λεπτο της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα. Ομολογουμένως, ο Ισπανός βοήθησε στην κατοχή της μπάλας και στήριξε τον Καρλίτος, αλλά δεν συνείσφερε ανασταλτικά.

Τέλος, ένα back up plan που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες είναι η αλλαγή συστήματος σε 4-4-2. Με τον Ιωαννίδη να πλαισιώνει τον Καρλίτος στην επίθεση και τους Αλεξανδρόπουλο και Ρούμπεν να συνθέτουν το δίδυμο στον “άξονα”. Όμως, με αυτό τον τρόπο ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο “Απόστολος Νικολαΐδης” στον πρώτο γύρο από τον ΠΑΟΚ με 3-1.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News