ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τα πέντε σημεία που μένει να διευθετηθούν για την ανανέωση του Λιονέλ Μέσι και το MLS

Τα πέντε σημεία τα οποία έχουν «βαλτώσει» τη διαπραγμάτευση μεταξύ Μέσι και Μπαρτσελόνα για το νέο συμβόλαιο.

Το σίριαλ της ανανέωσης του Λιονέλ Μέσι συνεχίζει για την Μπαρτσελόνα. Παρ’ ότι κάποιοι δημοσιογράφοι μιλούσαν για συμφωνία στην ανανέωση του συμβολαίου του Αργεντινού σούπερ σταρ μέσα στην εβδομάδα, ακόμα από τους Καταλανούς δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Ο ερχομός του Σέρχιο Αγουέρο στους «Μπλαουγκράνα» ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες παραμονής του Λίο, αφού δεν είναι πολύ πιθανό να έρχεται στην ομάδα ο κολλητός του φίλος μόνο και μόνο για να παίξουν μαζί και μετά εκείνος να φύγει.

Ωστόσο, σίγουρα, αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι ήταν το θέμα της ανανέωσής του να έχει λήξει πριν ο Αργεντινός μείνει επισήμως ελεύθερος.

Κάπου εδώ έρχεται ο δημοσιογράφος της Marca, Λουίς Ρόχο για τα πέντε σημεία στα οποία κολλάει το θέμα του νέου συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα.

1) Πώς θα φορολογηθούν τα χρήματα που θα λάβει;

Ο «Λίο» θέλει να επιλυθεί στο ακέραιο το θέμα της φορολογικής του επιβάρυνσης σχετικά με τα χρήματα που θα λάβει απο το συμβόλαιό του. Ένα από τα ζητήματα που ισχυρίζεται πως έχουν τεθεί στο τραπέζι μάλιστα στο συγκεκριμένο κομμάτι της κουβέντας είναι τι θα γίνει με μεταγενέστερες χρονικά πληρωμές από το νέο συμβόλαιο που θα υπογράψει, αν τυχόν ο Μέσι αποχωρήσει τα επόμενα χρόνια για τις ΗΠΑ. Θα φορολογηθεί με βάζει το ισπανικό δίκαιο πρώτα επειδή θα έχει υπογράψει το συμβόλαιο ενώ ήταν στην Ισπανία και μετά που θα γίνει αργότερα η πληρωμή ενώ είναι στις ΗΠΑ θα φορολογηθεί ξανά;

Βέβαια, η συγκεκριμένη είδηση που προκύπτει εδώ είναι η σιγουριά του Ισπανού δημοσιογράφου για το γεγονός πως ο Μέσι θα «μεταναστεύσει» στις ΗΠΑ μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

2) Πώς θα πληρωθούν οι απολαβές του;

Η «σφιχτή» οικονομική περιόδος στην οποία βρίσκεται η Μπαρτσελόνα έχει προκαλέσει ακόμη και τέτοιου είδους προβλήματα. Η έλλειψη μετρητών έχει αναγκάσει τους Καταλανούς να καταφύγουν στην λύση των μεταναγενέστρων πληρωμώ, ειδικά για συμβόλαια, όπως του Αργεντινού, που είναι δυσβάσταχτα για την παρούσα κατάσταση του συλλόγου. Έτσι, οι δυο πλευρές προσπαθούν να κατασταλλάξουν στο πως, το πότε αλλά και σε τι ποσά θα λάβει τις ετήσιες αμοιβές ο Μέσι.

3) Εγγυήσεις για το τι έχει λαμβάνειν

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση των Καταλανών σε συνδυασμό και με την πανδημία του κορωνοϊού, που όλο τελειώνει και όλο εδώ είναι, έχουν κάνει τον Λιονέλ Μέσι να θέλει να μπουν δικλείδες ασφαλείας στο συμβόλαιό του για τα χρήματα που έχει να λάβει.

4) Μεταγενέστερες πληρωμές

Άλλο ένα θέμα που έχει να κάνει με τα χρήματα. Οι «μπλαουγκράνα»χρωστούν αρκετά στο Λιονέλ Μέσι κι εκείνος θέλει να διευθυτηθούν όλες οι λεπτομέρειες για το πως αυτές οι αναβληθείσες πληρωμές θα ενσωματωθούν στο νέο του συμβόλαιο ώστε να τις καρπωθεί.

5) Το πρότζεκτ της ομάδας

Last but not least που λένε και οι Άγγλοι είναι ο σχεδιασμός και το πρότζεκτ της Μπαρτσελόνα. Η γρήγορη κινητικότητα που επέδειξαν στο ξεκίνημα του μεταγραφικού «παζαριού» τους βοήθησε να υπογράψουν ως ελεύθερους τρεις πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, όπως ο κολλητός του «Λίο», Σέρχιο Αγουέρο, ο Έρικ Γκαρθία και ο Μέμφις Ντεπάι. Αυτό είναι σίγουρα κάτι, όμως χρειάζονται να γίνουν κι άλλα από τον Ζοάν Λαπόρτα και τους ανθρώπους του για να τον πείσουν πως κάτι αλλάζει.

Τα πέντε αυτά σημεία πάνω στα οποία συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ των δυο πλευρών σίγουρα δεν αποτελούν αγεφύρωτες διαφορές, τουλάχιστον αν συμφωνήσουμε πως υπάρχει κοινή επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας όπως και προκύπτει από παντού.

Δεν παύει όμως να είναι ένα ζήτημα που αυτή τη στιγμή απασχολεί τη Μπαρτσελόνα, αφού αποτελεί μείζον για τον σχεδιασμό της ομάδας λόγω του μεγέθους των χρηματικών ποσών που διακυβεύονται σ’ ένα τέτοιο deal. Αλλιώς θα καταστρώσει η Μπαρτσελόνα τα σχέδιά της αν μείνει ο «Λίο», όπως είναι το λογικό κι αλλιώς αν μονιμοποιηθεί ο «χωρισμός». Σκεφτείτε απλώς πως πολλοί χορηγοί περίμενουν την έκβαση της υπόθεσης αυτής για να συζητήσουν την ανανέωσης της συνεργασίας τους με την ομάδα.

Επομένως, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τους Καταλαβούς να τελειώσει το γρηγορότερο δυνατό αυτή η κουβέντα έχοντας θετική κατάληξη κι ας στοιχίσει και κάτι παραπάνω, αφού σε διαφορετική περίπτωση όλα θα πρέπει να αλλάξουν στα «κιτάπια» των ανθρώπων της διοίκησης, αφού η ομάδα θα δεχθεί ένα ισχυρό οικονομικό πλήγμα σε όλα τα επίπεδα αν αποχωρήσει ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου απ’ αυτήν.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News